güçlü bir virüs çözüm yok mu..?????

penguen07
28-07-2011, 21:41   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
50 mesaj

sistemi devre dışı bırakmak için lütfen aşagıdaki adımları uygulayın

adres 0x00874324 kritik hata var de eklentisi   (ünlem işareti olan yerde bu yazıyor)

bilgisayar bu şekilde açılıyor.hiç bir işlem yapamıyorum.sanki windows etkinleştirme gibi ama değil.araştırma yaptım.çözümü bulamadım yardımcı olabilecek birisi varmı.??
pc görev yöneticisi açılmıyor açılıp hemen kayboluyor.
güvenli modda açılmıyor pc restliyor...
oldukça zorlu başka ne yapabilirim......??????????

sosyalik
28-07-2011, 22:00   |  #2  
sosyalik avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 47
1,707 mesaj

Kaspersky Rescue Disk'i CD'ye yazdır ve sistem açılırken tak virüsleri tarasın bulsun ama bunu kullanacaksanız bilgisayarınızdaki crqaackleri de silmesini gözden çıkarmanız gerekir:http://www.softpedia.com/get/Ant ... y-Rescue-Disk.shtml

Düzenleme:Anlatım: http://support.kaspersky.com/vir ... /main?qid=208282484

(Bu arada umarım yanlış çözüm sunmuyorumdur çünkü resim çok küçük bir şey anlamadım.)

Son Düzenleme: sosyalik ~ 28 Temmuz 2011 22:01
penguen07
28-07-2011, 22:07   |  #3  
OP Üye
50 mesaj

teşekkürler deneyelim bakalım sonucu yazarım...

PC.Kopat
28-07-2011, 22:30   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
750 mesaj

Kaspersky Rescue Disk ile taramadan geçirdiğiniz önemli dosyalarınızı hemen yedeklemeyi de unutmayın parmak belleğe vs. Çünkü bu tür virüsler bilgilerinizi şifreleyebiliyorlar da :)

berkcan_0
28-07-2011, 22:37   |  #5  
Yıllanmış Üye
1,153 mesaj

format at

penguen07
29-07-2011, 01:03   |  #6  
OP Üye
50 mesaj

bioasa bile girmedim nasıl oluyor anlamadım.format bile atamıyorum şu anda.biosa giremeyince boot menüyü ayarlayamadım.

Kapalı Hesap (200174)
29-07-2011, 01:44   |  #7  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 9
3,759 mesaj

hepiniz karşı çıkabilirsiniz bu yorumuma ama benim düşüncem virüs değil etkinleştirme istiyor yazılım dikkatli bakın resme telefonla etkinleştirme birde key girmek için 5 tane kutucuk var
key ler genelde 25 haneli olmakta bir key 5 rakamlı olduna göre
örnek--KYHTG-GPYR2-FRSC8-97RTW-BTS43-(sadece açıklama için kafadan girdiğim harfler ve rakamlardır gerçek key değğildir)

5x5=25 Emin değil
ordaki kutulara çalışan bir key girip etkinleştir butonuna tıkladığın anda sistemin açılacaktır...........

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (107362) ~ 29 Temmuz 2011 01:51
Kapalı Hesap (101323)
29-07-2011, 13:37   |  #8  
Kapalı Hesap
3,337 mesaj

etkinleştirmeyi aşmak için netten geçici bir key  girin sonra  sistem açıldıktan sonra direk  son sürüm windows 7 loader i indirip kurun

özkan_oktay
29-07-2011, 14:19   |  #9  
Yıllanmış Üye
1,354 mesaj

Format falan atılmıyormuş. Nasıl etkinleştirme bu :) En iyi çözüm Rescue Disk olucaktır. Eğer tarama sonun da bir sorun çıkmazsa diğer arkadaşın dediği gibi etkinleştirme hatası olabilir.

Kapalı Hesap (101323)
29-07-2011, 14:51   |  #10  
Kapalı Hesap
3,337 mesaj

temiz bir pc de bootable usb hazırlayın  usb ye kaspersky rescue disk i yazdırın  kaspersky nin sitesinde gerekli  açıklama  ve ekipmanlar var
bootable usb ile sistemi açıp full taratın  temizleyin  en son  windows cd nizi takıp repair(onarım ) yapın

Kapalı Hesap (200174)
29-07-2011, 15:55   |  #11  
Kapalı Hesap
3,759 mesaj
Alıntı: özkan_oktay  
Format falan atılmıyormuş. Nasıl etkinleştirme bu :) En iyi çözüm Rescue Disk olucaktır. Eğer tarama sonun da bir sorun çıkmazsa diğer arkadaşın dediği gibi etkinleştirme hatası olabilir.
bende vista kullanıyorken key girmedim böle olmuştu sonra format attım bu arkadaş ya format atmayı bilmiyor bios üzerinden yada bilgisayarda çok acemi.....virüslerin işi yokta lisansla key le uraşacak Gülüş

özkan_oktay
29-07-2011, 16:38   |  #12  
Yıllanmış Üye
1,354 mesaj
Alıntı: kesko  
bende vista kullanıyorken key girmedim böle olmuştu sonra format attım bu arkadaş ya format atmayı bilmiyor bios üzerinden yada bilgisayarda çok acemi.....virüslerin işi yokta lisansla key le uraşacak Gülüş
Kahkaha Virüslerin işi yok ta keyle mi uğraşıcak? Çok cahilce bir yanıt oldu bayım :D
Zaten virüsleri bizler kodluyoruz virüs kendiliğinden var olan bir şey değil. Hem öyle virüsler gördüm ki hatta Chip'te de haberi vardı fidyeci virüs vardı sabit diski şifreliyor sizden bilmem kaç dolar istiyordu açılması için. Sonra erotik virüsler var :D böyle çıplak kadın resmi masaüstüne koyuyor o resim değişmiyor değişmesi için de sizden key istiyor. Key de para ile :D Dolandırıcılar akla gelmiycek şeyler yapıyorlar sen kafanı yorma ;)
Ama bu virüs değil bellki Windows key istiyor işte :D Arkadaşımıza kolay gelsin... Umarım aradığı keyi bir yerden bulur :D

Kapalı Hesap (200174)
29-07-2011, 16:58   |  #13  
Kapalı Hesap
3,759 mesaj

resmi kopyala CS 5 programıyla büyült efektlerle sonra hata kodunu microsoftun sitede ara bak bakalım ne diyecek ben onu yazdımsa hem başıma geldi bu olay hemde araştırdım kafadan değil yani etkinleştirmek için telefon sistemini kullan diyor resim de
bu arkadşaımız işletim sistemini kurmuş etkinleştirmemiş 5 gün geçer en fazla bilemedin 4 bir gün bilgisayarı açmaya çalışırsın aynen böyle bir ekranda tıkanıp kalırsın xp de sadece ekran masaüstü kaybolur ama vista ve 7 de böyle oluyor açılmıyor sistem...........
Herkesin görüşüne saygım var...Ama benim görüşüm virüs'ten değil bu sorun

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (107362) ~ 29 Temmuz 2011 17:03
M.G.G
29-07-2011, 21:23   |  #14  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
3,367 mesaj

http://news.drweb.com/show/?i=304&c=5
Son zamanlarda bu trojan.Winlock çok yaygınlaştı...Yukarıdaki adresten size aranmasını istenen numarayı girin enterlayın sonra da altta çıkan harfleri  bir yere yazın(Kağıda).Bilgisayarınız açılışında sorduğu kısma yazın.Bilgisayarınız açılacaktır
https://www.freedrweb.com/download+cureit+free/?lng=en
Buradaki adresten doctor Web indirip virusu tamamen yok edin.Sonrasında ise bios pilini çıkararak biosu resetleyin ;)
Kolay gelsin (:

penguen07
29-07-2011, 23:15   |  #15  
OP Üye
50 mesaj
Alıntı: kesko  
format atmasını iyi biliyorum defalarca yaptım bu işi merak etme..:)ve inan bana bu virüs lisansla uğraşıyor........

penguen07
29-07-2011, 23:24   |  #16  
OP Üye
50 mesaj

bazı arkadaşlarım dalga geçmişler bazılarıda sorun için çözüm şunmuşlar sanırım en güzel çözüm M.G.G rumuzlu üyeden gelmiş.yarın ilk işim bunu denemek olacak.teşekkür ederim umarım sorun çözülür.
birde bunun virüs olduğuna inanmayan arkadaşlar iyi araştırın bakın.bu bir virüs ve lisansla uğraşıyor bende inanmadım başta ama öyle.ayrıca bilgisayar konusunda oldukça tecrübem var.çok ileri seviyede olmasamda fena değilm :)
herkese teşekkür ederim sorunu çözersem bir başkasının başına gelmesi ihtimali ile burdan detaylı bilgi vereceğim.....

özkan_oktay
30-07-2011, 03:22   |  #17  
Yıllanmış Üye
1,354 mesaj
Alıntı: penguen07  
bazı arkadaşlarım dalga geçmişler bazılarıda sorun için çözüm şunmuşlar sanırım en güzel çözüm M.G.G rumuzlu üyeden gelmiş.yarın ilk işim bunu denemek olacak.teşekkür ederim umarım sorun çözülür.
birde bunun virüs olduğuna inanmayan arkadaşlar iyi araştırın bakın.bu bir virüs ve lisansla uğraşıyor bende inanmadım başta ama öyle.ayrıca bilgisayar konusunda oldukça tecrübem var.çok ileri seviyede olmasamda fena değilm :)
herkese teşekkür ederim sorunu çözersem bir başkasının başına gelmesi ihtimali ile burdan detaylı bilgi vereceğim.....
Umarım beni de dalga geçenler sınıfına almadınız  Dalga geçmedim çünkü (: 
Bu yaz baya boş yorumlar yaptım :D Durumu düzeltsem iyi olacak, umarım benden önce davranan olmaz. 2012 versiyonun tüm I.S'leri test edeceğim ve yine bu forum'da paylaşacağım. Biraz toparlayalım ortalaığı :)

penguen07
12-02-2012, 03:46   |  #18  
OP Üye
50 mesaj

biraz geç oldu ama bu sorun kendiliğinden çzöüldü gibi birşey oldu.nasıl olduysa açıldı pc virüsün dalgınlığına mı ne geldi bilmiyorum :DD
açılıncada bende sorunu hallettim.alacaklarımızı aldıktan sonra..pc çok eski olduğu için atmaya karar verdik :))
ama çözüm bulamadım açılmasa o sekilde kalacaktı aynı sorunla karşılaşan olursa allah kolaylık versin..:))

denizmaran
13-02-2012, 20:16   |  #19  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
155 mesaj

en kolay çözümü bulmuşsun