İspanya'nın Mallorca takımından Fenerbahçe'ye transfer edilen Daniel Guiza İstanbul'a geldi. Sansasyonlarıyla ünlü eşi Nuria ile birlikte Türkiye'ye gelen Guiza yoğun ilgiyle karşılandı.
F.Bahçe'nin Türk futbol tarihinin en pahalı transferine imza atarak renklerine bağladığı Dani Guiza yarın da Şükrü Saracoğlu Stadı'nda kendisini 3 yıllığına Fenerbahçeli yapacak imzayı atacak. İmzanın ardından Avusturya kampına katılacak olan Güiza'ya Başkan Aziz Yıldırım'ın eşlik edeceği ve beraber kampa gidecekleri öğrenildi. Sarı lacivertliler bu transfer için Mallorca'ya 14 milyon euro (26 milyon 880 bin YTL) bonservis ücreti ödedi.
-EŞİ VE KENDİSİNİN İLK SÖZLERİ-
Yıldız futbolcu Türkiye'deki ilk açıklamasında şunları söyledi;
"Umarım burada da goller atarım, umarım burada da başarıya ulaşırım. Oldukça mutluyum. Buraya gelmeyi istiyordum ve gelmekten ötürü de çok muluyum. Carlos benimle konuştu ve ikna etti. Burası ve Fenerbahçe'nin çok iyi olduğunu söyledi. Fenerbahçe tarafyarının 90 dakika boyunca hiç susmadığını ve takımları için öldüğünü biliyorum" dedi.
Bu arada FBTV spikeri Turhan Seven Güiza'nın ardından eşi Nuria Bermudez ile de bir röportaj gerçekleştirdi. Bermudez ise şu açıklamaları yaptı;
"Burası hakkında bana çok güzel şeyler söylediler. Ve burayı hep tanımak isterdim. Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'nde izlemiştim. Her zaman oynamak istediği ve beğendiğimiz bir takım."