günceleme yapmiyor

HPQ-User
03-09-2008, 02:14   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

can sormuş:
güncelleme yapmiyor hata veriyor hata kotu :8024402c  bu kod nedir? ögrene bilirmiyim teşekkür ederim

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
intel işlemci çifçekirdek proo 200 marka

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.0.04506; InfoPath.2)

01apachi
03-09-2008, 02:20   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,618 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Güncelleştirmeleri denetlerken Windows Update 8024402C hatasıyla karşılaşırsanız, aşağıdakilerden birini yapmanız gerekebilir:

• Bu hataya bilgisayarınızda çalışan ve Windows Update Services'ın (SVCHOST) Internet'e erişmesini engelleyen bir program neden olabilir. Bunu yapabilecek programlar güvenlik duvarları, casus yazılım önleme yazılımları, web hızlandırıcılar, Internet güvenliği veya virüsten koruma programları ve proxy sunuculardır. Bu programlardan herhangi biri çalışıyorsa, güncelleştirmeleri karşıdan yükleyip kurarken programı kapatmanız gerekebilir. Microsoft bilgisayarınızı güncelleştirdikten sonra bunları yeniden açmanızı önerir. Daha fazla bilgi için bkz. Windows Update 80072efd hatası.

• Bilgisayar işyerindeki bir ağa bağlıysa, ağ yöneticisine başvurun. Ağ yöneticilerinin bir ağdaki tüm bilgisayarlara güncelleştirme dağıtmak ve yönetmek için kullandığı bir hizmet olan Windows Server Update Services (WSUS) ile güncelleştirme alıyor olabilirsiniz. WSUS hakkında daha fazla bilgi için, Windows Server Update Services (WSUS) web sitesine gidin.

• Bilgisayarınız çoğunlukla işyerindeki bir ağa bağlıysa (örneğin, mobil PC'niz varsa ve şu anda evde veya başka bir yerde kullanıyorsanız), güncelleştirmeleri WSUS ile alıyor olabilirsiniz ve Internet'e veya ev ağı gibi başka bir ağa bağlanarak doğrudan güncelleştirme alamazsınız. Sorunu çözmek için, işyerindeki ağa bağlanarak güncelleştirmeleri denetlemeyi yeniden deneyin veya ağ yöneticisine başvurun. Bilgisayarınızın güncelleştirmelerinin bir WSUS sunucusu tarafından yönetilip yönetilmediğini anlamak için şunu yapın:

  
1.  Başlat düğmesi , Tüm Programlar ve ardından Windows Update'i tıklatarak Windows Update'i açın.

2.  Bilgisayarınız WSUS tarafından yönetiliyorsa, sayfanın altına yakın Güncelleştirmeleri alıyorsunuz: Sistem yöneticiniz tarafından yönetiliyor iletisini görürsünüz.

Bilgisayarınız WSUS tarafından yönetiliyorsa, WSUS sunucusuna ister işten, ister bir sanal özel ağ (VPN) ile bağlanabilirsiniz. Bu işe yaramazsa, doğrudan Microsoft Updates web sitesine, şunu yaparak bağlanabilirsiniz:

  
1.  Başlat düğmesi , Tüm Programlar ve ardından Windows Update'i tıklatarak Windows Update'i açın.

2.  Microsoft Update Hizmeti'nden gelen güncelleştirmeleri çevrimiçi denetle'yi tıklatın.



• Bilgisayar doğrudan Internet'e veya evdeki bir ağa bağlanıyorsa (ve işyerindeki bir ağa hiç bağlanmıyorsa), Windows Update'in çevrimiçi duruma geçerek güncelleştirmeleri alabilmesi için, Internet Explorer'ı yerel ağ (LAN) ayarlarını otomatik olarak algılayacak şekilde ayarlamanız gerekir. Bunu yapmak için aşağıdaki adımları izleyin:

  
1.  Başlat düğmesi ve ardından Internet Explorer'ı tıklatarak Internet Explorer'ı açın.

2.  Sırasıyla Araçlar düğmesini, Internet Seçenekleri'ni, Bağlantılar sekmesini ve ardından Yerel Ağ Ayarları'nı tıklatın.

3.  Otomatik yapılandırma'nın altında Ayarları otomatik olarak algıla onay kutusunu seçin ve Tamam'ı tıklatın.


Yukarıdaki seçenekleri denedikten sonra sorun devam ederse, Microsoft Yardım ve Destek web sitesindeki bu Bilgi Bankası makalesine bakın veya e#8209;posta ile destek istemek için Windows Update Destek Merkezi web sitesine gidin.

Son Düzenleme: 01apachi ~ 03 Eylül 2008 02:21
Kapalı Hesap (34907)
03-09-2008, 08:51   |  #3  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 5
1,440 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2006

Arkadaşım ilgili link: