Güncelleme Sorunu

HeaderOne
09-05-2009, 14:07   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Mrb Arkadaşlar

3 gün önce bilgisayarıma vista ultimate(32)kurdum. Bi Kaç Güncelleme Yaptıktan Sonra Bilgisayarıma Deep Freeze Kurdum ve dün bilgisayarımı açtığımda __Güncelleştirmeler Yapılandırılıyor__ şeklinde bir yazı geldi,bu yazıdan sonra bi güncelleştirme daha yükledi ve bilgisayar kapandı. Tekrar Açtım Fakat aynı Şeyler tekrar oldu defalarca denedim sürekli aynı şeyler günceleştirmeler yapılandırılıyor diyip ardından bilgisayarı kapatıyor sürekli aynı olay oluyor ve bilgisayarım açılmıyor. Güvenli Modda Açmayı denedim fakat yine aynısı oluyor.

Yardım Ederseniz Sevinirim
Şimdiden Teşekkürler..

Mustafa@PC
09-05-2009, 14:17   |  #2  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Deep freeze programı sorun yaratıyor olablir mi ?

Kaldırıp tekrar deneyin...

matrax-38
09-05-2009, 14:49   |  #3  
matrax-38 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
746 mesaj
Mustafa@PC
Deep freeze programı sorun yaratıyor olablir mi ?

Kaldırıp tekrar deneyin...

Bence kesin ondan güncelleştirme yapıldığında pc kapanırken ve açılırken yapılandırma yapıyor deep freeze kurulu olduğu için pcyi her kapattığında deep prize yapılan yapılandırmayı kaldırıyo ve her açılışta aynı şey oluyor.Ev kullanıcısı iseniz bence kaldırın o deep prize belasını:)

HeaderOne
09-05-2009, 15:01   |  #4  
OP Taze Üye
2 mesaj

Kaldırıcam Fakat Bilgisayarı AÇamıyorm Sürekli Güncelleme Yapıp Rest Atıyor Makinaya Devamlı Aynı Şey Oluyor Açıyorum Güncelleme Yapıyor Sonra Rest Atıyor Başka Bir Şekilde Deep Freze'yi kaldırabilrmiyim

matrax-38
09-05-2009, 15:26   |  #5  
matrax-38 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
746 mesaj

Güvenli kipdede olmuyo demişsin aklıma formattan başka bişe gelmedi.

noluftu
09-05-2009, 22:53   |  #6  
Üye
50 mesaj

Sorun Deep Freeze ile ilgili değil. Microsoft'un kabul etttiği bir güncelleme hatasından dolayı bunu yaşıyorsunuz. İki gündür ben de aynı sorunu yaşıyorum. Defalarca format attım ama update yaptığım anda yeniden başladığında bilgisayar güncelleştirmeler doğru yapılandırılamadı ve geri alınıyor diyor.

Microsoft Çevrimiçi Destek'ten Sinem Hanım ile görüştüm. Bana sorun olduktan sonra http://toolsnew.mspro.org/Update/All%20Update.zip adresindeki eki çalıştırmamı sorun devam ederse tekrar irtibata geçmemi istedi. Sorunumu çözmedi ama geriye dönemedim. Çünkü mesai saati bitmişti. Mecburen Windows 7 RC kurdum. Sorun ile ilgili pek çok makale okudum ama faydasız kaldı.

Umarım sorununuzu bu çözer. Lütfen denerseniz deneyimlerinizi yazın..

Kolay gelsin..

noluftu
11-05-2009, 16:08   |  #7  
Üye
50 mesaj

Sorunumu şu şekilde çözdüm. Elimdeki Anytime Upgrade DVD'si ile format attım ve bütün güncellemeleri yükledim. Bir sorun çıkmadı. Sorun SP1 eklenmiş DVD ile yapılan kurulumlarda ortaya çıkıyor olabilir.

luqqa
11-05-2009, 18:25   |  #8  
luqqa avatarı
Yıllanmış Üye
332 mesaj

Hayır sorun sp1 ile alakalı değil. Deep Freeze programı bilgisayar her kapandığında kapanmadan önceki sekle getirir. Yani Bilgisayar açılır guncelleştirmeler yüklenir. Sonra güncelleştirmeyi tamamlaması için tekrar başlar ki sorunun başladığı yer burasıdır. Deep Freeze prg ı aniden yuklediği guncelleştirmeleri silip guncelleştirmemiş imajını yukler.

Deep Freeze mantıgı budur. Önce bir imaj kaydeder ve her sistem açılmasında o imajla açar sistemi. Sizin kayıtlı olan imajınız da guncelleştirme yuklenme öncesinde imaj olmalı. Yani Sistem her açılışında guncellemek isteyecek sonra yeniden açılacak yeniden guncelleme isteyecek sonra yeniden yani iç içe konmus ayna gibi sürekli takip edip gidecek. format atmak yerine açılış sırasında deep freeze i iptal edip korumasız sistem açmış olsaydınız guncelleştirmeler yuklenmiş ve yeni imaj alınmış olurdu

luqqa
11-05-2009, 18:35   |  #9  
luqqa avatarı
Yıllanmış Üye
332 mesaj

Ve merak ettiğim için aşağıdaki alıntı ya hitaben bir soru sormak isterim o mesajı yazan arkadaşımıza. Microsoft amca urunlerini parayla satan ve teknik desteği sadece kendi sistemleri uzerinden veren bir firma idi en son. Ne zamandan beri harici firmalar ile anlaşma yapıp destek için guncellemelereyönelik harici web siteleri sunmaya başladı merak ettim. Mspro takip ettiğim ve incelediğim kadarı ile resmi bir microsoft sitesi değil ve tanıdıgım microsoft amca resmi olmayan hiçbir yere destek vermez.

noluftu
Sorun Deep Freeze ile ilgili değil. Microsoft'un kabul etttiği bir güncelleme hatasından dolayı bunu yaşıyorsunuz. İki gündür ben de aynı sorunu yaşıyorum. Defalarca format attım ama update yaptığım anda yeniden başladığında bilgisayar güncelleştirmeler doğru yapılandırılamadı ve geri alınıyor diyor.

Microsoft Çevrimiçi Destek'ten Sinem Hanım ile görüştüm. Bana sorun olduktan sonra http://toolsnew.mspro.org/Update/All%20Update.zip adresindeki eki çalıştırmamı sorun devam ederse tekrar irtibata geçmemi istedi. Sorunumu çözmedi ama geriye dönemedim. Çünkü mesai saati bitmişti. Mecburen Windows 7 RC kurdum. Sorun ile ilgili pek çok makale okudum ama faydasız kaldı.

Umarım sorununuzu bu çözer. Lütfen denerseniz deneyimlerinizi yazın..

Kolay gelsin..

sinembc
24-05-2009, 01:09   |  #10  
Taze Üye
1 mesaj
luqqa
Ve merak ettiğim için aşağıdaki alıntı ya hitaben bir soru sormak isterim o mesajı yazan arkadaşımıza. Microsoft amca urunlerini parayla satan ve teknik desteği sadece kendi sistemleri uzerinden veren bir firma idi en son. Ne zamandan beri harici firmalar ile anlaşma yapıp destek için guncellemelereyönelik harici web siteleri sunmaya başladı merak ettim. Mspro takip ettiğim ve incelediğim kadarı ile resmi bir microsoft sitesi değil ve tanıdıgım microsoft amca resmi olmayan hiçbir yere destek vermez.
tesedufen forumla karsılasdım ismimi görünce bu mesajada yanıt vermek için kayıt oldum. toolsnew evet resmi bir microsoft sitesi değildir. microsoft teknik destek hattında çalışanlar tarafından güncellenen ve dosyaları upload edebilceğimiz bir ortam olarak hazırlanmıştır. bazı dosyaları mail ile göndermek mümkün olmadığı yada yavaş olduğu durumlarda ir yere upload etmenin pretik olduğu fikrinden ortaya çıkmış ve sık karşılaşılan sorunların çözümleri için gerekli pack ler buraya yüklenmiş ve daha hızlı çözüm sağlamak amaç ednilmiştir.

ilk başda verilen allupdate dosyasıda bir toplu komut dosyasıdır.

soruna gelince deep freze ile son yuklenen guncellemenin uyumsuz olmasından yada image dan kaynaklı bir sorun olabiliyor. guvenli mod ile sistem acılmıyorsa onarım kurulumu tek cozum denebilir guvenli modda acılıyorsa cleanboot yapmak cozum olabilir.