Artık bilgisayar teknolojileri bayağı gelişti.Eski teknolojilerde eskide kaldı.Artık 22nm teknolojisine sahip son teknoloji 3.nesil intel işlemciler çıkacak.Intel 3rd generation 22 nm işlemcileri 2 hafta içinde çıkması bekleniyor.Ekran kartı,hdd ve ssd teknolojileri ve ürünleride bayağı gelişti.Bu gelişmiş özelliklere sahip karışık donanım karmaşasında bir konu vardır.Standart ram GB'ı...Bildiğiniz gibi windows 7 32 bit en az 1 gb 64 bit ise en az 2 gb istiyordu.Bazı kullanıcılar ram'inin 2den aşağı olmasına rağmen 64 bit kullandılar ve sonrada gelişmiş özelliklere sahip 64 bit ama tam performans alamıyorum diye boş boş şikayet ettiler.
Hatta 64 bit ram gereksinimi olan 2 gb'ı kullananlar raminin 2 gb olmasına rağmen yine performans alamadılar yavaşlamalar oldu.Bu normaldir çünkü artık standart ram denilen bi şey var.o standartın altındaysa sistem gereksinimleri karşılasa bile yavaşlamalar olur.
Neyse konumuz dağılmasın gelelim standart bellek konusuna:
Konuşuyoruz-Tartışıyoruz;Sizce standart ram gb'ı kaç olmalı?
Benim görüşüm:
32 bit win7 işlemcileri ve programları için standart 2 gb
64 bit " için standart 3 veya 3.5 gb
bir oyun bilgisayarı için en az 4 veya 6 gb
Sizinde bu standart için görüşlerinizi alayım.
Günmüzde ve gelecekte PC'ler.Standart ram gb'ı...
- 1
- 2
Win 7 32 bit için 2gb ram yeter...3 gb tam performans diye düşünüyorum.
64 için 4gb ram tam peformans kullandırır
oyun pc sinde ise 6 gb ram olmalı..
Görüşleriniz için teşekkürler daha görüşlerinizi beklerim.
Artık bütçeniz düşük değilse bir oyun bilgisayarı için 4 gb standarttır pc toplarken bunuda yazmamışım.
teşekkürler insanların faydalanması için böyle yararlı konular açarım.
bu konuyu 64 bit O.S ve 32 bit O.S ve programları için ram standartı kaç olmalıdır ve diğer üyelerin görüşleri için açtım :) en yukarıda yazdım ama yine yazayım:
32 bit win7 işlemcileri ve programları için standart 2 gb
64 bit " için standart 3 veya 3.5 gb
bir oyun bilgisayarı için en az 4 veya 6 gb
yani 32 bit için yavaşlamaması/hızlı çalışması için en az 2 gb,64 bit için 3/3.5 gb
oyun bilgisayarı 32 bit için:4 gb
oyun bilgisayarı 64 bit için:6 gb
32 bit işletim sistemi bir win 7 de nasıl 4 gb ramın tamamı kullanılacak Ram ların oyunda bir + sı malesef yok yüklemeyi kısaltıyor sadece.BF3 için önemli Özellikle mp de...
http://www.level.com.tr/index.ph ... stem-gereksinimleri
Metro 2033 istiyor :D 32 bit 4 gb ramı kullanmaz ama yolları var.
2 GB RAM İLE OYNAMIŞTIM OYUNU AMA KART XFX HD6850 İDİ 1024X1280 VER HİGH HER ŞEY FULL 30+ ALMIŞTIM.
Sadece gb diyerek ram yanlış olur adam gider 4 gb 667 mhz alır :D
Evet :D
Düz mantık 4 gb'tır
Orta mantık 4 gb 1333 mhz'dir :D
Pro mantık 4 gb 1333 mhz CL7'dir :D
Ultimate mantık ise nasıldır bilemem :D
Oyunlardaki 8gb ram kullanma olayı bana çok komik geliyor şu an piyasadaki oyunların %95 i 32 bit mimariyle yazıldığından 8gb ram hiçbir zaman kullanılamıyor maksium 3,5 gb ram kullanılıyor nedeni belli oyun zaten 32 bit mimari ile yazıldığından 64 bit işletim sistemi de olsa oyunu 32 bit mimaride gibi oynatıyor .(system wow64 emülatörüyle)
64 bitin tek avantajı ekran kartını daha iyi kullanıyor.8 gb ram olayı oyun 64 bit mimariyle yazıldıysa bir anlam ifade eder.
oyunlar ve diger hersey icin 2 ila 4gb ram yeter 8gb bence fuzuli.Kim 8gb rami oyunlarda %100 kulanmis.Bir oyun en fazla 2gb ram kullanir.Ekran kartin dandikse 512mb sa yada 1gb, rame yuklenir.yani 6990 4gb gibi bir kart varsa 2gb ram bile gayet yeterli yeterki 32bit kullanin.64bit olunca sanal makineye 768mb ram ayriliyor.64bit windowsda sanal.Yani 32bit kullaniyonuz aslinda sanal makine ile 64bite geciyor.Uyuzden size 32bit kurun diyorum.
Yani 32bitle 64bit arasinda fark yok neden daha fazla kaynak kullandirtiyorsunuz ki windows 8 de kullandinizmi 32bit ve 64biti bir fark olmadigini goruceniz.Hatta 32bit daha tutarli 1gb ramle bile tank gibi hizli olucak.
bence konsollar 512mb 1gb ramla okadar oyun calistiriyorsa pcye 2gb ram bile yeterli.ama pc firmalari istemiyorlar.
evet...ordakiler 8GB ram'e şaşırmışlar..açıkçası ben hiç şaşırmadım..orda minimum 1GB ram var ona şaşırdım..acaba 1 GB ram ile oyunu oynayan olmuşmudur...Kilobaytları görmeyen arkadaşlar belli oluyo.
Commodore 64 döneminde rem di mem di bişii denmezdi. Takardık kaseti Shift+load tuşu ile çalıştırırdık sonra da sabaha kadar oynardık.
64KB hafıza 38911 free
1Mhz motorola işlemci.
ÖÖf ööf.
Daha sonra AMİGA lar çıktı 512Kb kendi remi ile bir kral gibiydi. Ben bu ramlari 2.5 MB a yükselttiğimde arkadaşlar waauuvv demişti.
Ne oyunlar çevirmiştik beee
Hey gidi günler yamyam abi :D geçen adamın biri 32 gb ram diyo sen kb diyon :D
32gb çok saçma geldi bana. casper yapıyor bu olayı en iyi. kasanın ekran kartı beş para etmez ama i7 16 gb ram 1 tb hdd takıyor millete geçiriyor. 3 gb vistada kullandım tık demedi şimdi 7 de kullanıyorum çok şükür emektar ayağımızı yerden kesiyor. 4gb olsun temiz olsun en önemlisi ucuz olsun..
Ne kadar GB olursa olsun O Kb ların yerini tutamaz.
32gb çok saçma geldi bana. casper yapıyor bu olayı en iyi. kasanın ekran kartı beş para etmez ama i7 16 gb ram 1 tb hdd takıyor millete geçiriyor. 3 gb vistada kullandım tık demedi şimdi 7 de kullanıyorum çok şükür emektar ayağımızı yerden kesiyor. 4gb olsun temiz olsun en önemlisi ucuz olsun..32 gb tabiki saçma 4 gb normal 8 gb yeterlidir her şey için. 16 gb artiztik, 32 gb ise açıkcası salaklıktır çok büyük işlerin yoksa.Zaten insanları böyle kandırıyorlar.
Adam İ5 işlemci takıyo en ucuzu.
Anakart da dandik en ucuzu.
Ram desem 16 diyor ama mhz hızı düşük falan o da dandik :D
ekran kartı 2 gb diyor bi bakıyon gt220 lan HD6950 de 2 gb ona bakarsan :D
Bide bu sisteme 350W psu takıyor ya deli olursun :D
- 1
- 2