arkadaşlar benim bilgisayarım uçak gibi çalışmaya başladı. fandan acayip bi gürültü geliyo bunu nasıl düzeltebilirim. gerçi kasaya 2 yumruk atınca düzeliyo ama daha modern bi yolu var mı? ayrıca cd-rom da okurken felaket ses çıkarıyo asus 50x 3 sene önce almıştım acaba ömrümü doldu? okurken 10saniye okuyo 10 saniye duruyo bu neden olur
gürültülü fan
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.o cd okuyucu ömrünü doldurmus olabilir, birde sen öyle yumruklarken optik okuyucu hasar görmüs olabilir.
ayrica kasanin yan panelini acip hangi fandan ses geldigine baktinmi?
biraz önce fanları söküp parçaladım ve yağladım şimdilik güzel çalışıyorlar. inşallah sorun kalmaz. ama cd-romlar hala aynı
ayrıca yumrukladığım için cd-romun optik gözü bozulduysa cdrw sapa sağlam oda 2.5 senelik. lg 24x10x40 zamanında ne hava atardım cd-rw var diye hemde son model
50X'ler çok dandik diye biliyorumm bol bol CD kırdıklarını duydum...
Bence Yeni Bi Asus 52x(54X çalışıyor)QuieTrack al...Ucuz-Sessiz-Hızlı....
şimdiye kadar 1 tane cd kırdı. yeni bitane alacağımda öğrenimlerin yatmasını bekliyorum:) benim asıl sorunum fanlarla. güç kaynağının içindeki fanı görünce hayal kırıklığına uğradım çünkü çok küçük. bitanede cpu nun üzerinde var asıl gürültü yapan o.
marka bilgisayar aldığıma pişman oldum. sistem yüksek gibi duruyo ama her şeyin en dandiğini takıyorlar. gerçi toplama bilgisayardan daha ucuza geldiği için almıştım. Benden tavsiya sakın casper almayın.
abicim sen istiyorsan bir bak marka konulu topice resmen costu... herkes icini oraya döktü..
cd-rom temizleyicilerden kullanabilirsin ama kaliteli bi temizleyici bendede aynı sorun vardı 20 milyon verip bi tane aldım şimdi ne yavaş okuyo nede çıt çıkarıyo tabi daha önceki sistemimde
daywalker imzan güzelde biraz uzun değil mi......Ona bir çare bulursan sevinirim.Ekim ayı Chipi varsa orda fanlar ile ilgili bir haber var oku işlem tamamdır..
ekim ayı yok bende ama bulmaya çalışırım. aslında haklısın imza çok uzun. Kızlar hakkında konuşmak gereksiz aslında. öneri için teşekkürler
daywalker , bence fanları yağlamak ile büyük yanlış yapmışsın.niye dersen başıma geleni anlatayım; bende p233 mmx vardı bende işlemcinin fanını yağladım ve hiç ses çıkmıyodu sanki , tabi 1 kaç ay sonra blgisayar kitlenmeye başladı.niye mi ; fandaki yağa gelen tozlar yapışıp kalmış ve zamanla katranlaşmış bi müddet sonrada fanın dönmesini engellemiş.intelin işlemciler böyle yüksek ısılarda kendilerini kitler ve işlem yapmayarak ısınmalarını engeller dolayısı ile yanmazlar.tabi ben bunu anlayana kadar kaç format attım hatırlamıyorum . dikkat et derim
yeni farkettim.ama umarım yazdığım şeyi okur.biz yandık eller yanmasın.hem ikincisi belki formu başka bi arkadaş okur onun işine yarar ? bi çok kişi aynı dertten söz ediyo.öyle değil mi ? !!
alıntı:
Gönderen : shehsuvardaywalker , bence fanları yağlamak ile büyük yanlış yapmışsın.niye dersen başıma geleni anlatayım; bende p233 mmx vardı bende işlemcinin fanını yağladım ve hiç ses çıkmıyodu sanki , tabi 1 kaç ay sonra blgisayar kitlenmeye başladı.niye mi ; fandaki yağa gelen tozlar yapışıp kalmış ve zamanla katranlaşmış bi müddet sonrada fanın dönmesini engellemiş.intelin işlemciler böyle yüksek ısılarda kendilerini kitler ve işlem yapmayarak ısınmalarını engeller dolayısı ile yanmazlar.tabi ben bunu anlayana kadar kaç format attım hatırlamıyorum . dikkat et derim
Bu tür sorunlara yağdan kaynaklanıyorsa, en iyi yağlamak, yağı ince sürmek faydası var. Bir de zamanla katılaşan yağlar var. Onlardan kullanmamak gerekiyor.
yağa yapışan tozalardan dolayı yağ katranlaştı , yağın inceliği ile alakası yok .
makinayı camadan atmak kesin çözüm gibi görünsede cd roma ve fana bakım uygulamak daha akılcı olabilir :)