(güvenlik adına )12 aptalca hareket!

viking20
21-09-2007, 14:19   |  #1  
viking20 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

1) Güvenlik duvarın seni her alanda çok kısıtlıyor, hemen güvenlik duvarını sistem dışı bırakarak internette rahatça oyununu oyna ve dosyalarını paylaş.
2) Dizüstü bilgisayarının asla kaybolmayacağını veya çalınmayacağını düşünerek tüm önemli bilgilerini rahatlıkla hem de kopyalarını almadan saklayabilirsin.
3) Kamuya açık alanlarda belli bir ücret karşılığında internet bağlantısı sağlayan –kiosk- araçları güvenle kullan hatta o kadar güvenlidir ki arkadaşını gördüğünde açık halde bıraktığın şifrelerini o şekilde bırakıp onunla muhabbete gidebilirsin.
4) Virüs çeşitleri hakkında bilgi sahibi olmadan herhangi bir virüs kovucu programına sırtını dayayabilirsin rahat ol o program seni her türlü tehlikeye karşı kollar.
5) Posta adresini, ismini ve mail adresini girmekten çekinmemelisin, bu her ne kadar da sana normalde gelen PayPal ödeme sistemindeki siteden biraz daha farklı yaıya sahip olsa da.
6) Ve sonunda zengin oldun Nijeryadan bir prens sana e-posta yoluyla ulaşmış ve eğer ona birkaç bin dolar yollarsan seni milyon dolarlarla zengin edeceğini söylüyor.
7) Hiç tanımadığın biri sana bir oyun tavsiye edebilir sakın sana zarar vereceğini düşünmeden vakit kaybetmeden tavsiyeye uymalısın.
8) Herhangi bir sisteme girerken şifreni gayet basit şeylerden seçebilirsin, hatta unutmamak için bilgisayar ekranında görülebilen yerlere yerleştirmelisin şifreni hatta sisteme kayıt olman sırasında örnek şifrelerden seçmen senin için en rahat yol olacaktır.
9) Kullandığın cihazların yama ve güncellemeye asla ihtiyaçları olmaz bu yüzden boşuna vakit harcama.
10) İçinde olduğun site ne kadar çok ilgi çekici reklama ve kampanyaya sahip hemen hepsinden faydalanman gerek, hatta bedava ekran koruyucu bile indirebiliyormuşsun hiç kaçırma!
11) Bulduğun her yerde kablosuz internetten faydalanmalısın, bedava kablosuz bağlantıyla tüm dosyalarını ve belgelerini rahatça internette kullanmaktan çekinmemelisin.
12) Bulunduğun şirketin bilgi işlem departmanından olduğu söyleyen biri seni aradı senden güvenlik adına tüm şifrelerini istiyor, ona güvenerek her şeyini söyleyebilirsin nasılsa bilgi işlem dairesinde üst düzey görevli.
----
(kaynak)


Son Düzenleme: viking20 ~ 21 Eylül 2007 14:21
theironman
21-09-2007, 14:35   |  #2  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

teşekkürler viking...

Dark Spirit Of The Silent
21-09-2007, 15:03   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
604 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2007

hehehehe güzel bilgiler