Güvenlik duvarı kapalıyken dosyalara erişememe

khattab1
30-04-2020, 00:43   |  #1  
khattab1 avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2020

Birkaç şehirde iş yerimiz var ve bu iş yerlerinde kullandığımız cihazlarda Windows XP Embedded yüklü. Yazılımı değiştirmemiz mümkün değil.

Bir süredir bu cihazlarda işlem sırasında kendi kendine reset çekme durumu oluştu. Bu resetleme sorununu bir türlü çözemedik.

Güvenlik duvarı aktif iken bu reset sorunu oluşuyor, ancak pasif konuma getirirsek reset çekmiyor makineler. Güvenlik duvarını pasif hale getirirsek de, cihazlardan istediğimiz verileri alamıyoruz, dosyalara erişemiyoruz. IP yazıp erişmeye çalıştığımızda, "cihaza erişilemiyor, bağlı değil, IP yanlış" gibi uyarılar alıyoruz. Sadece güvenlik duvarı aktif iken bu dosyalara gerek otomatik gerekse manuel erişimimiz oluyor, IP ile bağlanarak. Bu cihazlardaki veriler genelde otomatik olarak ana bilgisayarımıza aktarılıyor.

Sizlere sormak istediğim şu, güvenlik duvarı devre dışı iken nasıl olur da dosyalara erişemem ve bir şekilde hem güvenlik duvarını devre dışı bırakıp hem de belirli dosyalara erişmemiz mümkün mü?

excel_mustafa
30-04-2020, 01:01   |  #2  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 545
4,445 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

güvenlik duvarını kapatınca windows güvenlik amacıyla dosya aktarımını iptal edebilir. denetim masası > güvenlik kısmından ağ erişim koruma ve kısıtlamayla ilgili şeyleri kaldır. denetim masası > yönetimsel araçlardan dosya alma/göndermeyle ilgili bir kısım varsa iptal et.

excel_mustafa bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]