Güvenlik duvarı

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
tugrulk
15-04-2005, 15:28   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
16 mesaj

Bilgisayarımın sağ alt köşesinde sürekli olarak kırmızı bir X işareti var.Ona tıkladığım zaman Windows Güvenlik Merkezi diye bir pencere açılıyor.Orda Windows,bilgisayarınızın bir Güvenlik Duvarı tarafından Korunmadığını algıladı yazıyor.Öneriler butonuna bastığım zaman,Tüm bağlantılar için Güvenlik Duvarını Aç Şimdi Etkinlerştir butonuna basıyorum.Güvenlik Merkezi Güvenlik duvarını açamıyor,güvenlik duvarını kendiniz açmayı denemek için Güvenlik Merkezi Giriş sayfasına gidin Windows Güvenlik duvarı denetim masasını tıklatın(burayı bulamadım).açılan iletişim kutusunda Açık seçeneğini, sonrada Tamam ı tıklatın diyor.

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Gökhan Varişler
15-04-2005, 15:49   |  #2  
Yıllanmış Üye
1,298 mesaj

Tamam işte kendinde diyorsun zaten denetim masaında güvenlik merkezini açıp ordan kendin güvenlik duvarını açıcan ama bulamadım diyosun denetim masasına gir orda olması lazım nasıl bulamadım.

Gökhan Varişler
15-04-2005, 15:55   |  #3  
Yıllanmış Üye
1,298 mesaj

Tamam işte kendinde diyorsun zaten denetim masaında güvenlik merkezini açıp ordan kendin güvenlik duvarını açıcan ama bulamadım diyosun denetim masasına gir orda olması lazım nasıl bulamadınki.

lazrailefsanesi
15-04-2005, 22:53   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,393 mesaj

Yeşil bir dünyanın önünde örülmüş bir tugla duvar var simgesinde.Windows Güvenlik duvarı diye.Oraya gireceksin her zaman Açık (önerilen) seçeceksin sonra istersen bir yandaki özel durumları tıklayarak güvenlik duvarı yüzünden engellenebilecek programlarına izin verecen(firefox,kazaa,netten oyun oynadıgın programlar vb)

tugrulk
16-04-2005, 08:19   |  #5  
OP Taze Üye
16 mesaj

Denetim masasındaki ikona tıklayınca, ilişkilendirilmiş hizmet çalışmadığından Windows Güvenlik duvarı ayarları görüntülenemiyor.Windows Güvenlik Duvarı/İnternet bağlantı paylaşımı(ICS)hizmetini başlatmak istiyormusunuz?
Evet diyorum ve ardından Windows/windows Güvenlik Duvarı/İnternet bağlantı paylaşımı(ICS)hizmetini başlatamıyor. diyor

help me

Eyüp Korkusuz
16-04-2005, 10:21   |  #6  
Yıllanmış Üye
2,077 mesaj

Windows unu onarmayı denemelisin ama orjinal SP2 li bir kurulum cd si ile bunu yapman lazım yoksa onaramazsın...olmadı SP2 yi kaldır tekrar kur....

SuNBlaze
21-04-2005, 00:24   |  #7  
Yeni Üye
29 mesaj

Ya bir şey sorcam. Bu guvenlik duvarının bazı virus programlarıyla çakıştığı ve verimini azalttığı gibi bir duyum almıştım. Bu yüzden güvenlik duvarını kapadım. Bu konu hakkında bir bilgisi olan var mı?

lazrailefsanesi
21-04-2005, 02:08   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,393 mesaj

Güvenlik duvarı asla kapama.Sonra pişman olursun.

Gökhan Varişler
21-04-2005, 13:31   |  #9  
Yıllanmış Üye
1,298 mesaj

Güvenlik duvarı antivirüs programlarıyla çıkşmaz tam tersine eğer lisanslı kaliteli bi virüs programı kullanıyorsan ikisi birlikte ortak olarak çalışırlar.

Eyüp Korkusuz
21-04-2005, 14:19   |  #10  
Yıllanmış Üye
2,077 mesaj

Evet güvenlik duvarının öyle bir etkisi olmaz yalnız şöyle birşey var pc inde bir program ın nete çıkmaya çalışırsa veya ağ üzerinde işlem yapan bir yazılımın varsa sorun çıkarır anti virüslerle çakışma veya engelleme diye bişey olamaz...

Der Rote BaroN
21-04-2005, 15:54   |  #11  
Der Rote BaroN avatarı
Yıllanmış Üye
1,531 mesaj

Tuğrul K demişki :"Denetim masasındaki ikona tıklayınca, ilişkilendirilmiş hizmet çalışmadığından Windows Güvenlik duvarı ayarları görüntülenemiyor.Windows Güvenlik Duvarı/İnternet bağlantı paylaşımı(ICS)hizmetini başlatmak istiyormusunuz?
Evet diyorum ve ardından Windows/windows Güvenlik Duvarı/İnternet bağlantı paylaşımı(ICS)hizmetini başlatamıyor. diyor "

Arkadaşım 2 gündür ben de bu sorunla uğraşıyordum. Konu belki halledildi ama ben yine de yardımı olur diye paylaşmak istedim:
Event error da bu olayın hata kodu 7023. Çözümü de şu: Start/Run'a cmd yaz. sonra da şu komutu copy past yap:
netsh.exe winsock reset
Eğer işlem başarısız olursa şu linkten gerekli aracı indir ve kullan: http://www.spychecker.com/program/winsockxpfix.html

Son Düzenleme: Der Rote BaroN ~ 21 Nisan 2005 18:32