Güvenlik için programlar

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
dj8ugur
18-08-2005, 23:45   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
126 mesaj

Arkadaşlar ADSL kulanıcısıyım.Onun için çok fazla virüs bulaşıyor.
Benim sizden ricam bana SP2 ile uyumlu ve ücretsiz
-Antivirüs programı
-Güvenlik duvarı
-Spyware programı  önerebilirmisiniz?
Ben önceden McAfee kullanıyordum ama orjinal değildi.Güncelleme yapamıyordum.Şimdi mecburen silmek zorunda kaldım.Sizce Hangi programları kullanmalıyım.

ugurkeles8@hotmail.com

watertightboy
19-08-2005, 00:03   |  #2  
Yıllanmış Üye
105 mesaj

ben avast 4.6 antivirüs kullanıyorum. trojanları,virüsleri daha pc ime girmeden buluyor ve engelliyor.hemde makinayı hiç kasmıyor.ben avastı öneririm sana hem freeware hemde türkçe.ayrıntılı bilgi için ;

[url][/url]http://www.inndir.com/program.php?id=19173

teyology
19-08-2005, 12:26   |  #3  
Yıllanmış Üye
131 mesaj

ben kendi bilgisayarımda avast kullanıyorum. ücretsiz olmasından dolayı diger programlara tercih ediyorum. üstelik içerisinde firewall özelliği de var. anack ücretli olması önemlideğil dersen en iyi antivirüs programı -bence- kaspersky'dir.

sp2 zaten güvenlik duvarını da beraberinde getiriyor. fakat bu devirde güvwnlik konusunda paranoyak olmakta bir sakınca yok. ben kendi bilgisayarımda kerio kullanıyorum fakat ücretli bir program. ücretsiz programlar arasında zone alarm'ı önerebilirim. (yasal olmayan yollara basvurmaman acısından).

adware -spyware temizliği içinse ad-aware+spybot ikilisini tavsiye ederim. her ikisinin de anlık koruma özelliği olmadıgından cakısmaya neden olmaz. ara sıra acıp güncelleme yapıp taramanda fayda var.
(belki iki tane yazdım diye itiraz edecek arkadaslar cıkacaktır. bastan yazayım. her ikisi de birbirinin tanımadıgı dosyaları tanıyabiliyor. denedim. kendim gördüm.)

sp2 uyumlu dan neyi kastettin bilmiyorum. ama zaten xp ile calısan tüm programlar sp2 ile de calısır.

tabi ücret acısından olmasa dahi güvenliğin bir külfeti vardır. benim külüstür makinemde (128 ram- 8mb o/b ekran kartı 8 mb ram yüyor kalıyor geriye 120 mb ram) acılıs 4,5-5 dakikayı buluyor. bu iyi bir konfigürasyonla 1-1,5 dk ya kadar inebilir. ama daha da hızlısını beklemeyin. fakat ben yine de deiğim gibi güvenlik için bu tavizi vermenin gerekli oldugunu düşünüyorum.

(adam rusyadan almanyadaki bilgisayara baglanarak oradan da seninbilgisyarına girerek stenin birisinden kredi kartı calıyor ve sen suclanıyorsun. bence bu risk tüm tavizlere deger.)

tonic
19-08-2005, 13:27   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,220 mesaj

-Antivie PE (ücretli kaspersky 5)
-Sygate,outpost,kerio (ücretli zone alarm pro 5.5)
-Spybot - Search & Destroy,Ad-Aware SE Personal

teyology
19-08-2005, 19:47   |  #5  
Yıllanmış Üye
131 mesaj

sygate outpost kerio hepsi ücretli (ücretsiz olan zone alarm... yanlıs mı yazıldı???)

antivir pek güven vermiyor bana. tarama hızı iyi tanıma oranı (ücretsiz olanlar araında) fena diil. yük de bindirmiyor. (avast kadar kasmıyor) fakat avast kadar da kapsamlı diil. p2p, sohbet, outlook, internet hepsine anlık koruma sagklıyor avast. bu acıdan bence antivir'e 5 basar. antivir ise bulastıktan soora temizlik saglamada hız acısından iyi sadece.

avast kullan hiç bulastırma derim.

tonic
19-08-2005, 20:47   |  #6  
Yıllanmış Üye
1,220 mesaj

Sygate,outpost,kerionun ücretsizleri zone alarmın ücretsizlerinden daha iyi. zone alarmın ücretlisi işe yarar.

teyology
26-08-2005, 17:11   |  #7  
Yıllanmış Üye
131 mesaj

sygate outpost ve kerionun ücretsiz sürümü yoktur.

tonic
26-08-2005, 17:34   |  #8  
Yıllanmış Üye
1,220 mesaj

ben hepsini de kurdum denedim önceden eski sürümleri ücretsizdi.

toxic cat
26-08-2005, 20:31   |  #9  
toxic cat avatarı
Yeni Üye
25 mesaj

S&D Ad-Aware kardeşliği hiçbirinde yok ama virus programı konusunda bende hala karar kılamadım

jazyy
31-08-2005, 01:16   |  #10  
Yıllanmış Üye
207 mesaj

sen mcafeeye devam et kardeş güncellemesi kendi sitesinde var

dj8ugur
01-09-2005, 22:05   |  #11  
OP Yıllanmış Üye
126 mesaj

Güncelleme olyordu ama yeniden başlatıldığında eski haline dönüyordu.
Ben şidi antivir xp yi yükledi çok güzel hiçbir sorunum yok.

tonic
01-09-2005, 23:45   |  #12  
Yıllanmış Üye
1,220 mesaj

teyology bu ayki sayının 210. sayfasında sygate personel firewall ücretsiz yazıyor ve cdde kurulum dosyası var...

teyology
02-09-2005, 15:46   |  #13  
Yıllanmış Üye
131 mesaj

yanıt için cok tesekkürler tonic. hem sygate hem de kerio kullandım daha önce ve sygate ile yasadıgım bazı problemlerimi kerio ile yasamadım. o acıdan kerio'yu sygate'e tercih ederim.

kerio ile tanısmam da chip sayesinde olmustu. fakat chip cdleirnde bedava olarak tanıtılan kerio bir ay sonra benden serial istedi. inndir.com'dan aradıgım zaman da kerio için bedava yazıyordu. ne var ki bu program (kerio) download.com'dan baktıgım zaman shareware olarak tanıtılıyordu. aynı durum sygate için de olmasın??? (emin degilim. fakat sistemimi tam olarak oturttugum için shareware mı freeware mı sınamasını yapmak için kurmayı düşünmüyorum. yapan arkadas olursa forumdan bizlere de duyurursa sevinirim.)

pcman
14-09-2005, 19:32   |  #14  
Yeni Üye
29 mesaj

AVG anti-virus

Kerio Personel Firewall

Ad-Aware veya Spyware Doctor,SpywareGuard,Spywareblaster.

Şunu yine belirtmekde fayda var ücretsiz AV yazılımları virus silmede pek başarılı değildir.Virusu dosya ile birlikde siler ve zamanla sistemde hatalar oluşmaya başlar.Benim tavsiyem ücretli yazılım kullanmandan yana.

Kolay gelsin.

khansteep
18-09-2005, 06:44   |  #15  
Taze Üye
8 mesaj

arkadaşlar  merhabalar;
sistemimde :

* kaspersky v5.0.121
* Spybot - Search & Destroy
* Ad-Aware SE Professional
* HijackThis

var bunlardan başka bir güvenlik önlemi gereklimidir sizce?
bide sp2 li cd sorun çıkardı bende mecburen orjinalden kopya window kullanıyorum dolayısıylada sp1,sp2  yükleyemiyorum lisance key hatası veriyor bunu aşmanın bir yolu varmı?

son olarak bu kullandığım proğramlar virüslein..vb aslını kaldırıyor ama sağa sola attığı kısayolları felan kendim silmem gerekiyor bu konuda yapılabilecek herhangi bişey varmı?

tonic
18-09-2005, 18:20   |  #16  
Yıllanmış Üye
1,220 mesaj

khansteep "HijackThis" programını kullanırken dikkatli olman gerekli. iyi bilmiyorsan ben kullanma derim. sonra windows çökebilir...

Eyüp Korkusuz
19-09-2005, 08:30   |  #17  
Yıllanmış Üye
2,077 mesaj
alıntı:
Gönderen : khansteep

arkadaşlar  merhabalar;
sistemimde :

* kaspersky v5.0.121
* Spybot - Search & Destroy
* Ad-Aware SE Professional
* HijackThis

var bunlardan başka bir güvenlik önlemi gereklimidir sizce?
bide sp2 li cd sorun çıkardı bende mecburen orjinalden kopya window kullanıyorum dolayısıylada sp1,sp2  yükleyemiyorum lisance key hatası veriyor bunu aşmanın bir yolu varmı?

son olarak bu kullandığım proğramlar virüslein..vb aslını kaldırıyor ama sağa sola attığı kısayolları felan kendim silmem gerekiyor bu konuda yapılabilecek herhangi bişey varmı?

Madem işletim sistemin lisanslı direkt microsoft la irtibata geçerek yeni SP2 entegreli cd ni alabilirsin...

sehrikalp
19-09-2005, 09:01   |  #18  
Yıllanmış Üye
543 mesaj

Eyüp; orjinalden kopya, sanki biraz crack gibi geldi bana. Üzerine SP yüklerken license key hatası veren bir windows'un license key'i banlıdır.