ben kendi bilgisayarımda avast kullanıyorum. ücretsiz olmasından dolayı diger programlara tercih ediyorum. üstelik içerisinde firewall özelliği de var. anack ücretli olması önemlideğil dersen en iyi antivirüs programı -bence- kaspersky'dir.
sp2 zaten güvenlik duvarını da beraberinde getiriyor. fakat bu devirde güvwnlik konusunda paranoyak olmakta bir sakınca yok. ben kendi bilgisayarımda kerio kullanıyorum fakat ücretli bir program. ücretsiz programlar arasında zone alarm'ı önerebilirim. (yasal olmayan yollara basvurmaman acısından).
adware -spyware temizliği içinse ad-aware+spybot ikilisini tavsiye ederim. her ikisinin de anlık koruma özelliği olmadıgından cakısmaya neden olmaz. ara sıra acıp güncelleme yapıp taramanda fayda var.
(belki iki tane yazdım diye itiraz edecek arkadaslar cıkacaktır. bastan yazayım. her ikisi de birbirinin tanımadıgı dosyaları tanıyabiliyor. denedim. kendim gördüm.)
sp2 uyumlu dan neyi kastettin bilmiyorum. ama zaten xp ile calısan tüm programlar sp2 ile de calısır.
tabi ücret acısından olmasa dahi güvenliğin bir külfeti vardır. benim külüstür makinemde (128 ram- 8mb o/b ekran kartı 8 mb ram yüyor kalıyor geriye 120 mb ram) acılıs 4,5-5 dakikayı buluyor. bu iyi bir konfigürasyonla 1-1,5 dk ya kadar inebilir. ama daha da hızlısını beklemeyin. fakat ben yine de deiğim gibi güvenlik için bu tavizi vermenin gerekli oldugunu düşünüyorum.
(adam rusyadan almanyadaki bilgisayara baglanarak oradan da seninbilgisyarına girerek stenin birisinden kredi kartı calıyor ve sen suclanıyorsun. bence bu risk tüm tavizlere deger.)