Güvenlik Nedir ?

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
gX2
02-01-2006, 20:06   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2005

• Güvenlik bir ölçümdür, özellik değildir.

Ne yazıkki bazı yazılım projesinde geliştiriciler güvenliği sağlanması gerekenler listesine koyuyor. 'Güvenli mi?' sorusu en az 'Sıcak mı?' sorusu kadar görecelidir.

• Güvenlik ihtiyacı proje maliyeti sınırlarıyla dengelenmelidir.

Yazılım uygulamalarının çoğu için yeterli seviyede güvenliği sağlamak kolay ve düşük maliyetlidir. Eğer güvenlik ihtiyacı çok önemli ise ve işlenen veriler çok değerli ise, güvenlik seviyesi artırılır. Bu da güvenlik maliyetinin artmasına sebep olur. Bu maliyet dengesini ayarlarken tabiki projenin bütçesi dikkate alınmalıdır.

• Güvenlik ihtiyacı uygulamanın kullanışlılığı ile dengede tutulmalır.

Güvenliği sağlamak için koyulan kuralların uygulamanın kullanım kolaylığını azaltığı kabul edilen bir gerçektir. Şifreler, oturum sonlandırma ve giriş kontrolleri normal kullanıcılar (yasal kullanıcılar, uygulamayı kurallar içerisinde kullananlar) tarafından can sıkıcı engeller olarak görülürler.Bu basamaklar çoğu zaman gereklidir. Her uygulamaya uygun tek bir çözüm yoktur ve çözüm geliştirirken normal kullanıcıların da düşünülmesi gerekir.

• Güvenlik proje tasarımının bir parçası olmalıdır.

Proje güvenlik ihtiyaçları düşünülmeden tasarlanırsa ilerleyen safhalarda güvenlik sorunları içinden çıkılamaz hale gelir. Çok iyi programlama yapılsa bile kötü tasarlanmış projeler başarıya ulaşamıyacaktır.

* www.PWDSecurity.Org *