Güvenlik Uyarısı mı Virüs mü ?? Acil yardım lütfen

OpteroN
18-10-2009, 00:17   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
237 mesaj

Arkadaşlar bugün bilgisayarıma "orjinal dvd"den Runes of magic yükledim. bir süre sonra reset attığımda bilgisayarıma peşpeşe saldırılar geldi. bir güvenlik yeri devre dışı kalmış galiba böyle bir uyarı verdi bu nedir ? nasıl düzeltilir ? ayrıca sistemde tarama yaptım ve 8 tane virüs buldum. Eset Smart security kullanıyorum.. Bilgisayarımı formata vermek istemiyorum beni kurtarın lütfen :(:(

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son Düzenleme: OpteroN ~ 18 Ekim 2009 00:18
G00GLE
18-10-2009, 00:23   |  #2  
G00GLE avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
747 mesaj

sahte güvenlik yazılımı yüklenmiş bilgisayarınıza. derhal ondan kurtulmaya bakın. eset sağlam çalışıyorsa halletmesi lazım. çalışmıyorsa avg free , avira personal gibi bir ücretsiz antivirüs de kurabilirsiniz.

OpteroN
18-10-2009, 00:25   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
237 mesaj

Şu anda McAfe mi öyle bi tane vardı. bi tane de sürekli dandik bi norton çıkıyordu onun ne halt olduğunu anlamadım. hemen bakıyorum.

OpteroN
18-10-2009, 00:36   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
237 mesaj

Arkadaşlar sorunlar daha da arttı bilgisayarı açınca bilgisayara saldırılıyor hep :(:(

G00GLE
18-10-2009, 00:42   |  #5  
G00GLE avatarı
Yıllanmış Üye
747 mesaj

program ekle kaldırdan güvenlikle ilgili ne varsa kaldırıp başka birtane kurun. mesela avast olabilir. iki ay deneme süresi var onun.
buradan
http://files.avast.com/iavs4pro/setupturpro.exe türkçe
kurduktan sonra yeniden başlatmasına izin vermeyin. masaüstündeki kısayoldan çalıştırıp güncelleyin ve sonra bilgisayarı yeniden başlatın. açılışta tarama yapsın. sorularına klavyenin üst tarafındaki rakamlarla yanıt verebilirsiniz.

Kruis
18-10-2009, 02:46   |  #6  
Kruis avatarı
Yıllanmış Üye
496 mesaj

kaspersky internet security 2010 deneme sürümü veya norton int 2010 deneme sürümünü indirin sistemi bir güzel taratın silemezse şayet bilgisayırınızı güvenli kipte başlatın.
Esetin yazılımına güven olmaz kasperky ve norton işi çözer.

Ahmet Ertuğrul
18-10-2009, 04:13   |  #7  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Eset'in yazılımına güven olur.

Bilgisayarınızı güvenli modda internet güvenlik programınıza ve Malwarebyte's Anti-Malware, Spybot: Search&Destroy programlarıyla taratın(tam tarama). Eğer sahte güvenlik yazılımı kurduysanız, öyle olduğundan şüpheleniyorsanız güvenli modda taramalardan önce onu kaldırın.

Son Düzenleme: Ahmet Ertuğrul ~ 18 Ekim 2009 04:19
Kruis
18-10-2009, 04:46   |  #8  
Kruis avatarı
Yıllanmış Üye
496 mesaj

Evet o güven apaçık Şekil A Resimdeki gibi belli.

Ahmet Ertuğrul
18-10-2009, 06:13   |  #9  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Kimi ya da neyi kastediyorsunuz şekil A diyerek anlamadım.

black_flood
18-10-2009, 09:23   |  #10  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

o esed yazılımı korsan a kıllı ondan mokoko olmuş durumda ve şuandada ceremesini çekiyor vatandaş. ama artık esed ile çözülmesi imkansız bir hal almış durumda.

panda antivirüs 2010 ile çok rahat kurtulması mümkün şu hali ile fazla kasıp yormaya gerek yok.

Kimi ya da neyi kastediyorsunuz şekil A diyerek anlamadım

ilk baştaki resmi kastediyor esed aktif ama bişey yapmıyor muhabbeti.

PC.Kopat
18-10-2009, 09:35   |  #11  
Yıllanmış Üye
750 mesaj

Ben daha ilk bilgisayar kullanmaya başladığımda virüs falan bilmezdim ie'mde hala hatırlıyorum 14-15 tane toolbar vardı yandan sürekli "bilgisayarınız virüslü, temizlemek için şuraya gidin" diye bir yazı çıkıyordu :D svchost hataları alıyordum falan sonra biraz bişeyler öğrenip norton aldım tarattım 2200'dü galiba virüs buldu.
Siz herhalde a.v kullanmıyorsunuz ya da dalgınlıkla elinizle virüs yüklemişsiniz. Şöyle de olabiliyor: siz bi program yüklersiniz, virüslü değildir ama sağ altta bi baloncuk çıkartır sistemi virüslerden temizleyeyim diye sonra siteye girdin mi siteden bilgisayara trojan bulaşır.
ClamAV Portable ile güvenli modda taratın. Sonra eğer mümkünse KIS veya Avira yükleyin normal modda ama MSE yüklemeyin ben mesela onu elimle kapamayı başardım o yüzden siz fark etmeden kapanabilir. Sonra tam virüs taraması yapın. Spybot Search & Destroy ile taratın bilgisayarınızı ve immunize edin(bağışıklayın) çünkü virüsler sizi virüslü sitelere yönlendirebilir spybot bunu HOST dosyası yardımıyla engeller. Sonra hijackthis yükleyin,tarama yapın ve internetten hijackthis.de sitesine log dosyasını upload edin. Tehlikeli kayıtları ve işlemleri hijackthis'ten sonlandırın.

Ahmet Ertuğrul
18-10-2009, 13:12   |  #12  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj
Alıntı: THE_MILLER  
Evet o güven apaçık Şekil A Resimdeki gibi belli.
Bir güvenlik yazılımının zararlıları tanımamasının birçok nedeni olabilir. Yazardım şimdi ama bunları artık her seferinde yeni üyelere yazmaktan sıkıldım. Ben de uzun okumalar sonucunda öğrendim, gerek Chip Online'dan, gerek dergiden gerekse diğer güvenlik forumlarından.

Kruis
18-10-2009, 15:55   |  #13  
Kruis avatarı
Yıllanmış Üye
496 mesaj

Güldürmeyin beni şimdi Lisans satın almakla her gün lisans veren sitelerden eklemenin güvenlik açısından ne farkı olabilir.Yok lisanslı alsaydı böyle olmazdı felan.Eset ürünlerinin kasperky ya da norton gibi sezgisel arama kabiliyeti yok.Sadece potansiyel tehlikeleri göster seçeneği mevcut oda çok gelişmiş bir yapı değil.

Güvenlik yazılımının zararlıları tanımama sebebplerini emin ol senden iyi bilirim.Polemiğe dönmesin konu.Dediğim gibi kasperky veya norton ile taratsın sorun çözülür.

Ahmet Ertuğrul
18-10-2009, 17:34   |  #14  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj
...Eset ürünlerinin kasperky ya da norton gibi sezgisel arama kabiliyeti yok.Sadece potansiyel tehlikeleri göster seçeneği mevcut oda çok gelişmiş bir yapı değil.

Güvenlik yazılımının zararlıları tanımama sebebplerini emin ol senden iyi bilirim.Polemiğe dönmesin konu.Dediğim gibi kasperky veya norton ile taratsın sorun çözülür.

Eset'in bir programını kullandınız mı daha önce bilmiyorum. İngilizceniz iyi mi ya da programın ayarlarını incelediniz mi onu da bilmiyorum.

Bu Eset'in ThreatSense motorunun ayarları. Sezgisel tarama, ayrıca gelişmiş sezgisel tarama, potansiyel olarak istenmeyen ve potansiyel olarak güvenliksiz programları tanıma ayarları var. Bana sorarsanız gayet gelişmiş. Üstelik bu ayarı antivirüs ve spyware, e-posta, internet erişimi için ayrı ayrı hepsinde de kendi alt kategorilerine özel olarak yapabiliyorsunuz.

Siz gülmeye devam edin. İstediğiniz programı kullanın ama bilmediğiniz konularda yorum yaparak diğer programları kötülemeyin.

OpteroN
18-10-2009, 22:59   |  #15  
OP Yıllanmış Üye
237 mesaj

Arkadaşlar tartışmayalım lütfen sorunun kaynağını buldum. çözümü de kendim buldum herkese fikirlerinden dolayı teşekkür ediyorum.
1- ESET Korsan değil. Çünkü Eset logosu da onunla beraber çıkmıuştı .
2- Kadıköy de Runes Of Magic DVD leri dağıtıldı. Onlardan bulaştı. Nerden eminim ? Çünkü arkadaşım da aynı DVD yi aldı ona da aynı şeyler oldu. Haftaya Taksimdelermiş eyleme gidicem :)
3-Çözüm olarak modemi kapattım ve kabloları çıkararak neti kestim. ardından spybot search destroy la tarattım. bu sırada boş durmadım nod 32 ile de tarama yaptım.Ardından Combofix ile tarama yaptım. Düzeldi gibi olmuştu. Tam başarı için reset attım gördüm ki emeklerim boşunaymış silinen herşey geri gelmiş. Bende karantina kutusunda "sadece" system32 altındaki dosyaları bırakacak şekilde herşeyi sildim. Ardından Combofix le yeni tarama yaptım. Sonra ESET ve Spy bot ile taradım aynı anda. Bunlar bittikten iki saat sonra aynı işlemi yineledim. Ayrıca önceden de her türlü onlıne oyun vb. Tüm net ile alakalı herşeyi sildiğimden sorun düzeldi. Ama yine de yılbaşına kadar kullanmam lazım bu xp yi Çünkü win 7 ye geçme ihtimalim var :)

Herkese saygılar sevgiler.

(Not: Olası bir tekrarlama durumuna karşı önerilerinizi belirtirseniz sevinirim)

OpteroN
18-10-2009, 23:02   |  #16  
OP Yıllanmış Üye
237 mesaj
Güldürmeyin beni şimdi Lisans satın almakla her gün lisans veren sitelerden eklemenin güvenlik açısından ne farkı olabilir.Yok lisanslı alsaydı böyle olmazdı felan.Eset ürünlerinin kasperky ya da norton gibi sezgisel arama kabiliyeti yok.Sadece potansiyel tehlikeleri göster seçeneği mevcut oda çok gelişmiş bir yapı değil.

Kardeş ben Norton da kullandım. Yemin ediyorum ki Norton RAM Kullanmaktan başka iş yapamıyor. Üstelik çok yavaş. ESET Hem hızlı hemde daha güvenilir. Norton ile 5 sefer tarama yapmıştım bir seferinde. Sonuç vermedi. Ama sistemim yavaştı. ESET kurdum hemen buldu virüsü. Eskiden ESET i bende sevmezdim. Çünkü virüs gibi bir antivirüs yazılımıydı. Şu anda EN iyisi (Combofix ayrıdır )ESET tir bence..

keremec
02-08-2010, 12:30   |  #17  
Taze Üye
1 mesaj

arkadasım sen 50 yillik nod 32 indirdin galiba o sahte ha biree bilgisayara virus basıyo kaldır onu ordan

asicocux
02-08-2010, 17:06   |  #18  
Taze Üye
2 mesaj

arkadasım sanırsam sahte bir yazılım ve bu yazılımla çatışan bazı yazılımlar var bilgisayarında revo uninstalller pro kurup kurduğun programı kaldırmayı dene ve daha sonra kaspersky ile taratmanı tavsiye ederim benim önerim budur ve bu tür kendi sıkıntılarımda böyle yapıyorum...