internette olsun başka yerde olsun duyduğunuz , gördüğümüz en güzel sözleri ya da en güzel hikayeleri paylaşalım..
benim internette gördüğüm güzel sözler :
“HERKES AYNI ŞEYİ DÜŞÜNÜYORSA, HİÇ KİMSE BİR ŞEY DÜŞÜNMÜYOR DEMEKTİR.”
“OLGUN İNSAN, GÜZEL SÖZ SÖYLEYEN DEĞİL, SÖYLEDİĞİNİ YAPAN VE YAPABİLECEĞİNİ SÖYLEYEN ADAMDIR” KONFÜÇYÜS
“İNSAN KENDİNİ YALNIZCA İNSANDA TANIR”
benim internette gördüğüm güzel bir hikaye mi artık roman mı , okuyun anlayın :
Padişah bir sabah kalkmış heyecan içinde. Bir rüya görmüş. Burüyanın anlamını merak etmiş. Hemen ülkeye haber salınmış. En iyi rüyatabiri yapan bulunmuş. Padişah rüyasını anlatmış. Rüya tabiri yapanşöyle yorum yapmış; “Padişahım, bu rüyanın anlamı şudur, bütünsevdikleriniz ölecek.” Padişah çıldırmış. Sinirlenmiş, bağırıp çağırıpadamı saraydan attırmış. Yaverlerine emir vermiş. Bana başka birinibulun demiş. Yaverleri başka bir rüya yorumcusu bulup getirmişler.Padişah tekrar rüyasını anlatmış. Adam düşünmüş ve şöyle bir yorumyapmış; “Padişahım siz çok uzun ömürlü olacaksınız. Hatta çoksevdiğiniz dostlarınızdan bile uzun ömürlü olacaksınız.” Padişah bunaçok sevinmiş.
hislerimizi anlatmak demek kendimizi anlatmakdemektir. Karşımızdakinin anlamasını beklemeye inan ki ömrümüz yetmez.Şunu da ifade etmek istiyorum. Bir gün gelir öyle biriyle karşılaşırsınki söze gerek olmadan gözlerinle anlaşırsın. İşte aradığımı buldumdersin. Ama bu tip insanlar hayatımızda azdır. Zaten bulduğumuzda onlarbizim en iyi dostlarımız veya aşkımız olur. Ama hayatımızı 2-3 kişi ilegeçiremeyiz. Yüzlerce insanla muhatap oluyoruz. Bizi anlamalarınıbeklemek zaman kaybı olur diye düşünüyorum. Bilmiyorum ben duygularımıiyi anlatabildi mi?