Hacker'lar hükümeti fena yakaladı!

CHIP Online
12-10-2011, 20:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Avrupa'nın göbeğindeki dev ülkenin hükümetinin "truva atı" planını hacker'lar ortaya çıkarttı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/hack ... yakaladi_29686.html

Resimlerle: Hacker'ların son numaraları

Suçluyu yakalamak için her yol mübah mı? İnsanların özel hayatı nereye kadar takip edilebilir? Almanya'da bir grup hacker, bir truva atının izini sürerken karşılarına çıkan sonuç ile ilginç bir gerçeği ortaya çıkardılar. Truva atının arkasında Alman Hükümeti'nin parmağı var.

Aslında olaylar çok açık bir şekilde cereyan ediyor. İsmi Bundestrojaner olan bir truva atı, Alman Hükümeti tarafından kişilerin Skype iletişimlerini takip etmek için kullanılıyor. Bu işin sadece görünen kısmı. Daha derinlere inen hacker grubu, bu truva atının "0zapftis" ve "R2D2" adında iki küçük yazılımı da bilgisayara yüklediğini keşfettiler. Ayrıca bu yazılımların karşıdan güncelleme indirdiği, bilgisayarın diğer aktivitelerini takip ettiği ve hatta uzaktan erişime ve kullanıma izin verdiğini ortaya çıkardılar. Bunların Alman yasalarına göre yasak olduğunu söylememize gerek olmadığını düşünüyoruz.

Grubun ismi Chaos Computer Club (CCC). Yaptıkları araştırmaya Sophos'tan da katılanlar olmuş ve bu yapılan ilk adımının yasal izinler alınarak yapıldığı, sonraki adımlarınsa izinsiz ve yetkisiz yapıldığı, kötü niyete çok açık olduğu ve en önemlisi amacının dışında kullanıldığı konusunda hemfikir olmuşlar. Hatta konu siyasi arenaya da sıçradı ve sorumluların açıklama yapması için çağrılar başladı. Bakalım gizliliklerine bu kadar önem veren Almanlar, bu konuda nasıl hareket edecekler.

Tüm konu: Hacker'lar hükümeti fena yakaladı!

Resimlerle: Hacker'ların son numaraları

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Vatandaşları izlemekte bir sınır olmalı mı?