Hacker'lar: Kim kimi hackliyor?

CHIP Online
12-08-2009, 01:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Politik amaçlarla ya da zevk için: Son döneme damga vuran hacker saldırıları mercek altında...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/hack ... ackliyor_13936.html

Resimlerle: Tüm zamanların en ünlü 10 hacker'ı

Bir suçlu olsaydınız elbette hangi ülkede kanunlar ve denetim bu konuda gevşekse, işinize mani olmaları ihtimali düşükse onu seçerdiniz. Mesela Rusya ve Çin bu konuda oldukça sabıkalı. Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra ülkeyi ancak Putin toparladı. Buna karşın hala mafya var, suç var ve korsan yazılım hem internet üzerinde, hem de sokaklarda inanılmaz yaygın.

Bizde de sokaklarda korsan yazılım satılıyor. Sadece yazılım da değil film, müzik; bütün ülke kültürel açlığını modern çağın korsan imkanlarıyla karşılıyor. Yasal seçenekler çok pahalıbulunuyor. Hele Çin? Bütün ülke sadece kopya yazılımla ve kültürle değil, dünya markalarının kopya ürünleriyle yaşıyor ve kalkınıyor. Kısacası belli ülkeler kanunsuzluklarıyla tanınıyor ve bir hacker için daha doğru tercihler.

Kanunsuzluğu bir kenara bırakalım, Sovyetlerin çöküşünden ve Çin'in komünizm adı altında kapitalizm uygulamaya başlamasından beri bu iki dev internet teknolojileri alanında inanılmaz bir hızla gelişiyor. Sayısız yetenekli yazılımcıları var. Ancak bütün yetenekler kanuni iş bulamıyor. Bazen devlet için yapılan işler bile o kadar kanuni olmuyor. Kendimizi kandırmayalım, artık ülkeler internet üzerinde de savaşıyor. Casusluk yapan, birbirini takip eden ülkeler, kendi hackerlarını yetiştiriyor.

Tüm konu: Hacker'lar: Kim kimi hackliyor?

Resimlerle: Tüm zamanların en ünlü 10 hacker'ı

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bir bilişim suçlusu olsaydınız nerede yaşamak isterdiniz?

Ciim
12-08-2009, 18:16   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
454 mesaj

evimde :))

MBTGROUP
12-08-2009, 18:19   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,727 mesaj

Suçlu felan olmak istemem bilişimde buna dahil:D

Kapalı Hesap (53751)
12-08-2009, 18:38   |  #4  
Kapalı Hesap
3,036 mesaj

Bir bilişim suçlusu olsaydınız nerede yaşamak isterdiniz?

Ben de suçlu olarak değil de bir bilişim insanı olarak yaşamak istediğim adresi veriyorum:P

1 Infinite Loop Cupertino CA 95014 USA

Ciim
13-08-2009, 09:48   |  #5  
Yıllanmış Üye
454 mesaj

şeyde olabilir şu meşhur amerikanın silikon vadisi.. devasa server lar ve mükemmel internet bağlantısı ve pc

ECHELON_
13-08-2009, 13:31   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,644 mesaj

ben bilşim suçlusu olsa idim e2 de ki kötü kimya dizisinde olduğu gibi yasa dışı işleri mobil olarak yapardım bir karavan alır sokak sokak kablosuz kırar şifreleri kaydeder her ne ise yapacağım iş o kablosuzlar üzerinden yapardım ayrıca kullandığım pcde kaçak yollarla türkiyeye girmiş fatura ve donanım bilgisi içermeyen  hiç bir yerde hakkında resmi kayıt yada fatura düzenlenmemiş bir pc olurdu, sanırım olmayan bir pcyide kimse bulamazdı

Son Düzenleme: ECHELON_ ~ 13 Ağustos 2009 13:33
mahmut.topal
13-08-2009, 13:48   |  #7  
Taze Üye
12 mesaj
Alıntı: CHIP Online  
Kanunsuzluğu bir kenara bırakalım, Sovyetlerin çöküşünden ve Çin'in komünizm adı altında kapitalizm uygulamaya başlamasından beri bu iki dev internet teknolojileri alanında inanılmaz bir hızla gelişiyor. Sayısız yetenekli yazılımcıları var. Ancak bütün yetenekler kanuni iş bulamıyor. Bazen devlet için yapılan işler bile o kadar kanuni olmuyor. Kendimizi kandırmayalım, artık ülkeler internet üzerinde de savaşıyor. Casusluk yapan, birbirini takip eden ülkeler, kendi hackerlarını yetiştiriyor.
harika bir konu ve bende düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.sadece hackerlık değil buna benzer tarzda sanal savaş yada sanal istihbaratta çok yakında gündemde olacak.devletler kendi ulusal cyber savaşçılarını yetiştiriyorlar.çin akıl almaz şekilde bu sistemini ordusuna monte etti,israil,rus,amerikan istihbaratları yıllardır bu tarz organizasyonlar yapmış.sürekli okuduğumuz haberleri hatırlayalım, amerikanın stratejik kurumları sürekli çin hackerları ile savaşıyor,yada amerikanın çin i suçladığı haberler ilk aklıma gelenlerden. peki ama bizim ülkemiz ne yapıyor? kendine hacker diyen guruplar rusların artık kullanmaktan vazgeçtiği programları alıp akılları sıra hackçilik oynamaktan başka bişey yapmıyor.peki devlet kurumlarımız? ben hiç bir devlet kurumumuzun saldırıya maruz kaldığını okumadım ve duymadım.yanlış anlaşılmasın bunun sebebi çok iyi korunduklarından değil.bir ülke hackerları yada istihbaratçıları ellerini kollarını sallayarak girdikleri sistemlere neden saldırsınlarki?
bizim neden bu işleri organize edecek devlet kurumumuz yok acaba?

emrah33
14-08-2009, 01:50   |  #8  
emrah33 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
802 mesaj

Marsta yaşamak isterdim. Orada yakalanmazdım (:

loseface
14-08-2009, 23:12   |  #9  
loseface avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,757 mesaj

şehirin altında bi üstte=)

Yunus Kiper
21-08-2009, 16:50   |  #10  
Yunus Kiper avatarı
Yıllanmış Üye
321 mesaj

Ewde Pc başında

Ozan Can
08-09-2009, 10:49   |  #11  
Yıllanmış Üye
913 mesaj
Alıntı: Coşkun OLCA  

Ben de suçlu olarak değil de bir bilişim insanı olarak yaşamak istediğim adresi veriyorum:P

1 Infinite Loop Cupertino CA 95014 USA

hakikaten insanın bir bilim insanı olmak isteyeceği bir yer Apple Inc.

OSMAN BAĞÇEVAN
09-09-2009, 19:14   |  #12  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

köyde : )

hayvanların, temiz havanın ,taş toğrağın  olduğu ve küçük bir oda bir salonun olduğu bir evde..