Hacker saldırılarının son kurbanı...

CHIP Online
25-02-2010, 20:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Hacker'lar coştu: Google ve Adobe'den sonra, hacker'ların yeni hedefi bakın hangi dev şirket oldu?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/hack ... -kurbani_18478.html

Resimlerle: Intel'den çekirdek ordusu!

Hacker'lar yöntemlerini geliştiriyor ve giderek hedeflerini de büyütüyorlar. Hacker'ların son kurbanı Intel oldu. Olayı doğrulayan Intel, sitelerine düzenli olarak saldırılar yapıldığını ama Ocak ayında meydana gelen saldırının öncekilere göre çok daha sofistike olduğunu söyledi. Intel saldırının sebebinin bilinmediğini ama bunun şirkete zarar vermek isteyen bağımsız saldırganlar tarafından gerçekleşmiş olabileceği gibi endüstriyel bir sabotaj olabileceğini de açıkladı.

Geçtiğimiz birkaç ayında tam 33 büyük şirketin benzer yöntemler kullanan hacker'lar tarafından saldırıya uğramış olması, güvenlik konusunu bir kez daha gündeme getiriyor. Google bu saldırıların büyük kısmının Çin kaynaklı olduğunu iddia ederken, saldırya uğrayan şirketlerin neredeyse tamamının Amerikan kökenli olması dikkat çekiyor.

Tüm konu: Hacker saldırılarının son kurbanı...

İzleyin: Intel'in rock yıldızı!

Resimlerle: Intel'den çekirdek ordusu!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce bu saldırıların arkasında kim olabilir?

iso1453
26-02-2010, 01:59   |  #2  
iso1453 avatarı
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
24 mesaj

Şirketlerin tamamının Amerikan olması cümlesi bana hep Rusları hatırlatsada... Bence Çinlilerden olmuştur diyorum... Aslında bizimkilerde akla gelebilir.... Fakat bizimkiler kolay kolay amaçsız bir hack olayına pek karıştıkları görülmemiştir... Hele adı geçen sitelerin Türkiye, Türk'lerle veya müslüman kesimle ilgili bir skaldalları olmadığı için bizimkilerden olduğunu sanmıyorum....

OrhanSAYGILI
03-03-2010, 00:10   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Ben saldırının arkasındakilerin bir tarafı olduğunu sanmıyorum. Çünkü artık bilgi çağındayız ve bana göre bilginin değerini bilenler direk birinci elden edinmek istemişler. Bunun için bir taraf olmak gerekmiyor yani çin yada rusya hatta türkiye ama sonuçta asıl amaç ne kadar bilgiye ulaşabildikleri. Yani bu donanım ve bilgi sizdede olsaydı herkesten bir adım önde olmayı sizde isterdiniz yada isteyenlerin size sundukları imkanları görmezden gelemezdiniz.