arkadaşlar bi arkadaşımın msn yoluyla cmd den ip mi alarak bilgisayarıma saldırdığını sanıyorum 1. bundan nasıl emin olabilirim ve eğer doğruysa nasıl bundan kurtulabilirim 2. olarakta bilgisayarıma ve bana nasıl zarar verebilir bilgisayarda şifrelerim kayıtlı değil kredi kartıyla alışveriş falanda yapmıyorum lütfen cevaplarınızı esirgemeyin
hacklendim mi çok acil !
dogru olabilir.böyle bişey varsa yazdıgınız bütün şifreleri önemli dosyaları görebilir.iyi bir antivirüs taramasıyla kurtulabilirsiniz.unutmadan söyleyeyim bilgisayarınızın sistem dosyalarına ulaşabilirse büyük zararlar verebilir.
Güzel bi firewallın varsa bişi yapamaz.. paylaşım varsa kapat bide..
firewall olarak ayrı bişi kullanmıyorum windows un firewalı var bitek antivirüs olarak avg free 2008 var onla bi taratayım ondan sonra kis 7 var bide onu güncelleyeyip taratayım acaba yeterli olurmu
bide rica etsem bu işlerden anlayan birisi varsa bu işin nasıl yapılacağını hangi açığı kullandığını pm atabilirmi ( kötü bi amacım yok yanlış anlamayın sadece mantığını merak ediyorum )
comodo firewall ı kullanabilirsin hem ücretsiz hem de iş görür
Frtnydn o kadar panik yapma modem resleyince ip'in değişcek nasılsa bişi yapamaz.. Avg iyidir ama free'ye göre iyi.. windows firewall'da öyle.. Kaspersky internet security 8'i kur tek başına tüm dertlerine derman olur..
peki e-con modem nasıl reslenir aerkasında düğme falan yok bide ip değişince adam ulaşamazmı eminmisiniz
İp değişince tekrar ip'ni bulması gerekir.. Firewallın sağlam olursa bulsada bişi olmaz. yoksa herkez birbirini hacklerdi.. Modemini aç kapa yani resetle..
Oturupta kıyamet senaryoları yazar gıbı kendımızı kandırmayalım cmd'den ıp'mı bulmusta bana saldırmısta...
Hıc bırsey yapamaz messenger uzerınden pc kılıtlemeyı ogrenen Ha bıde formay atmayı ogrenen kendını HACKER ılan edıyor...
Haclendiğinizi nasıl anladınız? ip no öğrenmekle hackleme olmaz. Zaten modemi kapatıp açınca değişir. Arkadaşınız blöf yapıyor olabilir. En kötü ihtimalle casus, veya virüs göndermiştir. antivirüs programlarıyla tarayın. Her ihtimale karşı şifrelerinizi değiştirin.
Arkadaşım ip öğrenmekte ne var :) IP öğrenmekle bi nane olmaz merak etme ;)
Port taraması yaparak sızabilir o kadar bilgisi olan birisi cmd'den öğrendim demez çünkü artık cmd 'den MSN üzerinden ip öğrenemiosun dosya gönerip ip görmek Windows Live sürümü ile yalan oldu Microsoft bunu bir güvenlik açığı olarak gördü.
Yapabileceği tek şey. Şifreleme bombardımanı Freeze programlarıdır.
Eğer 2.cil bir e-posta adresi belirtiysen veya inbox'ı açabiliosan Parolamı Unuttum diyerek bir parola sıfırlama mailli gnder veya Güvenlik sorularını cevaplayarak sorunu çözebilirsin. Hiç birini yapamıosan 6 saat süren var el mahkum bekliceksin..
cmd den pc gırılıo fakat pc paylasıma acıksa hatta pc sıne gırılen kısı gıren kısının ıp sını gorebılır tabı gırdıgının kaydını sılmemısse kaspersky internet security 2009 kullan cok ii 1 firewall istiosan sana agnıtum outpost onerırım lınk burda http://www.inndir.com/Agnitum_Ou ... ll_Free-17818p.html ozellıklerı oku ıstıosan kur ama bıraz pc bılgısıne sahıp olmam gerekıo eer bu fırewall yukluyken bırısı pc ne saldırırsa onun ıp sını gosterıo ve onu pc den 1 saat uzak tutuo wındowsun guvenlık duvarı xp de yeterlı deıl ama avg ıle 1 fırewall kullanacaksan bunu onerırım kis 2009 kullancaksan gerenk yok
zaten hackerların yazdıgı prg kullanan kendıne hacker dıenlerın ama aslında lamer olanların sıtelerıne gırıp 1-2 sey ogrenen ve bunları uygulan daha sonrada bn hackerım dıen kısıler turkıyede cok(tabı gerceklerıne lafım yok)
arkadaşın bilgisayarına keylogger yüklemis olabilir. onu bulup kurtulmak için:
Keylogger
ilk önce pc nizde keylogger olup olmadığını nasıl anlıcan açıklıyorum:
CTRL+ALT+DELETE Ye Basın ve Oradan işlermere gelin Orda services.exe wardır bunun yanında SYSTEM yazması lazım
Eğer SYSTEM değilde yanında Kullanıcı ismi yazarsa Örn: ADMİN gibi
Anla ki pc inde keylogger war !
Keylogger dan kurtulma:
1.ilk önce Başlat/Çalıştır/msconfig Bunu yazın Ordan Başlangıca GElin ve Bütün işlemleri Devre dışı Bırak De Sonra pc nizi yeniden başlatın
2.Bilgisayarım/C/windows/system e gelin ORdaki services.exe i silin
3.Sonra yine Calıştır/msconfig a girin Tekrar başlangıc bütün işlemleri Uygulaya tıklayın Ve pc nizi yeniden başlatın Ve artık Keylogger dan kurtuldunuz!...
İsterseniz CTRL+ALT+DELETE ye gir işlemlere gel services.exe in yanına bakın Yanında SYSTEM yazar.
olusabilcek zararlardan sorumlu degilim.