HADDİSKİMİ BOŞALTAMIYORUM

HPQ-User
10-02-2008, 07:25   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

BOZLAR 94 sormuş:
HADDİSKİMİ BOŞALTMAK İSTİYORUM BAZI PROGRAMLARI SİLİYORUM AMA BAŞARAMIYORUM NE YAPMALIYIM BAŞKA BİR ÇARE VARMI VEYA BUNUN İÇİN ÖZEL BİR PROGRAM VARSA TAVSİYE EDERSENİZ TEŞEKKÜR EDERİM

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
MİCROSOLF WİNDOWS XP PROFESSİONAL VERSİYON 2002 SERV
CE PACL 2 AMD SEMPRON (TM)

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; InfoPath.1)

XxXDaRKoXxX
10-02-2008, 08:51   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,720 mesaj

Revo-Uninstaller yükleyip hdd nin silinmiş görünen ama sisteminizde hala var olan gereksiz dosyaları siliniz sonra silemediğiniz/silmekte zorlandığınız dosyaları yine bu programın silme özelliği var onla silebilirsiniz

erdem187
10-02-2008, 10:30   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,334 mesaj

disk birleştirme ile az da olsa yer boşaltabilirsiniz;)veya internet geçmişinizi CCleaner adlı programla silerseniz en az 1gb lık yer açılır...

Papatyasever
10-02-2008, 17:32   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
448 mesaj

HDD kaç GB ve ne kadar boş alan lazım yazmamışsınız ama büyük boyutlu bir boşaltmaya ihtiyacınız varsa bazı kayıtlı dosyaları silmek durumundasınız. Temizlik programları var ama genelde çoğu geçici dosyaları sildikleri için ve bunlar da çok yer kaplamadıkları için fazla bir alan kazandırmazlar. Geri dönüşümü sürekli boşalt. Tavsiye etmiyorum ama sistem geri yüklemeyi kapatırsan 1-2 GB gibi bir alan boşa çıkar. Ya da yeni ve büyük boyutlu bir HDD'ye terfi et. Bu arada program silmek HDD'de çok fazla bir yer açmaz. Film, Şarkı gibi bazı yüksek boyutlu dosyaları bir CD/DVD'ye aktarıp silersen daha iyi olur...