Hafıza kartım dolu fakat veriler gözükmüyor!!

busra91
15-03-2011, 22:30   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
18 mesaj

Fotoğraf makinesinin 2 gblık (Sandisk) hafıza kartını kart okuyucuya yerleştirip kasaya taktığımda, kartı okuyor fakat içi bomboş :S Özelliklere baktığımda kullanılan alan 1.85 gb gözüküyor. Biçimlendirme öneriliyor fakat ben içindeki verileri kurtarmalıyım??

Klasör Seçenekleri --> Görünüm --> Korunan işletim sistemi dosylarını gizle seçeneğinin işaretini kaldırarak denedim gene olmadı :(

carizmalove
17-03-2011, 12:30   |  #2  
Taze Üye
16 mesaj

Aynı sorunu bende yaşadım  flash ımda  bilen  biri varsa  yardımcı  olursa sevinirm.

carizmalove
18-03-2011, 10:40   |  #3  
Taze Üye
16 mesaj

Bilen biri yokmu....................

Gürkan
18-03-2011, 11:43   |  #4  
Gürkan avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 8
403 mesaj

Sizlere iki program öneriyorum ancak bu programların tam sürümleri ücretli olduğu için kayıp verilerinizi buluyor ama kaydetmenize izin vermiyorlar.. Eğer verilerininz sizin için çok önemliyse işe yarayan bu programlardan birini satın alıp verilerinizi kurtarabilirsiniz.. Genelde böyle iyi programlar ücretli oluyor ama isterseniz siz genede ücretsiz bir altarnatif araştırıp bulmayı deneyebilirsiniz..

1. Card Recovery  2. BadCopy Pro

http://www.cardrecovery.com/download.asp

http://www.jufsoft.com/badcopy/

carizmalove
18-03-2011, 12:03   |  #5  
Taze Üye
16 mesaj

Gürkan arkadasım  tesekkürler deniycem 

Gürkan
18-03-2011, 12:09   |  #6  
Gürkan avatarı
Yıllanmış Üye
403 mesaj
Alıntı: carizmalove  
Gürkan arkadasım  tesekkürler deniycem 
Yardım edebildiysem ne mutlu bana..

Banned
18-03-2011, 14:20   |  #7  
Banlandı
188 mesaj
Alıntı: busra91  
Fotoğraf makinesinin 2 gblık (Sandisk) hafıza kartını kart okuyucuya yerleştirip kasaya taktığımda, kartı okuyor fakat içi bomboş :S Özelliklere baktığımda kullanılan alan 1.85 gb gözüküyor. Biçimlendirme öneriliyor fakat ben içindeki verileri kurtarmalıyım??

Klasör Seçenekleri --> Görünüm --> Korunan işletim sistemi dosylarını gizle seçeneğinin işaretini kaldırarak denedim gene olmadı :(

Hafıza Kartınıza autorun virüsü girmiştir,söylediğiniz olay onun tipik özelliğidir,kart takılı iken autorun virüs temizleyici programlardan biri ile bilgisayarı komple taramanızı öneririm ...

Son Düzenleme: cy ~ 18 Mart 2011 14:21
ahmet_58
15-01-2012, 16:48   |  #8  
ahmet_58 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 28
646 mesaj

şuan bende aynı sorunu yaşıyomm millet  basıt bi yolu varmı

busra91
15-01-2012, 17:16   |  #9  
OP Taze Üye
18 mesaj
Alıntı: ahmet_58  
şuan bende aynı sorunu yaşıyomm millet  basıt bi yolu varmı
Ben kartın tüm içindeki bilgileri kurtardım.Şöyleki;

Kartı bilgisayara taktım ve biçimlendirdim, sonra "Recuva" programını indirdim.Kurduktan sonra Hangi tür dosyaları kurtarmak istiyorsun diye soruyor, dosyanda hangi tür varsa(müzik, belge, resim ) onu seç ve ilerle,sonra Belirli bi yerdeyi işaretle ve kartını bul ve devam et.Sonra o bulacaktır, çoook eski resimleri bile kurtarmıştı, öneririm programı ama garanti var mıdır bilemem..
Not: Kartında veya flaşında resim, müzik falan varsa ikisini de ayrı işlemler de yap..Yani resimleri seç ilerle onları bulsun kaydet, sonra tekrar çalıştır müzik seç ilerle kurtar vs.. Orada diğer(tüm dosyaları göster) seçeneği de var da o ayrıntılı taramıyor,tek tek seçip yapmanı öneririm..

ahmet_58
17-01-2012, 09:48   |  #10  
ahmet_58 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 28
646 mesaj
Alıntı: busra91  
Ben kartın tüm içindeki bilgileri kurtardım.Şöyleki;

Kartı bilgisayara taktım ve biçimlendirdim, sonra "Recuva" programını indirdim.Kurduktan sonra Hangi tür dosyaları kurtarmak istiyorsun diye soruyor, dosyanda hangi tür varsa(müzik, belge, resim ) onu seç ve ilerle,sonra Belirli bi yerdeyi işaretle ve kartını bul ve devam et.Sonra o bulacaktır, çoook eski resimleri bile kurtarmıştı, öneririm programı ama garanti var mıdır bilemem..
Not: Kartında veya flaşında resim, müzik falan varsa ikisini de ayrı işlemler de yap..Yani resimleri seç ilerle onları bulsun kaydet, sonra tekrar çalıştır müzik seç ilerle kurtar vs.. Orada diğer(tüm dosyaları göster) seçeneği de var da o ayrıntılı taramıyor,tek tek seçip yapmanı öneririm..

busra91 saoL bi yapmaya çaLışıyım olur umarım yoksa karışmam sen halledersin işimi :D

efeoglu
17-01-2012, 10:14   |  #11  
Yıllanmış Üye
3,430 mesaj

muhtemelen virüs girdiği içindir... yukarıda söylenenler kolay kolay işe yaramaz ama bir tek format attıktan sonra recuva gibi programlar var onlarla yapabilirsin tabi verilerinin hepsini geri getirebileceğini garanti edemez :/

busra91
18-01-2012, 16:50   |  #12  
OP Taze Üye
18 mesaj
Alıntı: sadem  
muhtemelen virüs girdiği içindir... yukarıda söylenenler kolay kolay işe yaramaz ama bir tek format attıktan sonra recuva gibi programlar var onlarla yapabilirsin tabi verilerinin hepsini geri getirebileceğini garanti edemez :/
Bilgisayardan kartımı biçimlendirdim sonra recuvayı kullandım ve çoook eski bilgileri bile kurtardı, çözüldü sorun sağolun :)

fireman2012
26-04-2012, 06:10   |  #13  
Taze Üye
2 mesaj

neden YesterData fotoğraf kurtarma denemiyorsunuz? Yakalanan yüzünden resimler silinmiş veya kayıp durumunda yararlıdır: Pil yetmezliği; ORF dosya virüs saldırısı, hafıza kartı biçimlendirme; çalışırken yanlışlıkla dijital kamera kapatın..  http://www.recovery-photo.com/

fagelheim
05-01-2016, 01:44   |  #14  
Taze Üye
6 mesaj

http://diplomalibilgisayarci.blo ... -bos-gozukuyor.html