Hamachi de kısa ip almak istiyorum , nasıl ?

OSMAN BAĞÇEVAN
18-10-2009, 17:55   |  #1  
OP Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

Hamachi de nasıl kısa ip alınır ?

bu konu hamachi de az bilinen , nadir kişilerin bildiği bir yöntemdir..artık uzun ip almaya son vermenin zamanı geldi..

benim hamachi ip 5,1,1,5
sizde bunun gibi kısa ip almak istiyorsanız , sabah 7:00 de bilgisayar başında olmanız ve az da olsa hızlı ip değiştirmeniz gerekiyor..
genellikle sabah 7:00 da..sabah 7:00 da 5.0.0.0 dan başlıyor ve ertesi sabahın 7:00 ına kadar devam ediyor..günün geri kalan kısımlarında uzun ip nin gelmesi normaldir..ama sabah muhakkak kısa ip alıcaksınız..

ip mi nasıl hızlı bir şekilde değiştircem ?
öncelikle hızlı değiştirmek istiyorsak , hamachi yazılımını masaüstüne kısayolunu atalım..
bundan sonra ise Application Date(vista ve windows 7 de App Date) içinde ki Hamachi adlı klasörü bulalım..bu dosya gizli klasördür..gizli klasörleri görünür yapmak
 için ise Denetim masası/klasör seçenekleri/Görünüm  sekmesinin altında ki
''Gizli dosya,klasör ve sürücüleri göster'' yanında ki kutucuğu işaretliyoruz ve ''Uygula /Tamam'' diyoruz..

bu ikisini masaüstüne kısayollarını atabiliriz..App Date yi ve Hamachi yi..
şimdi ise sıra saatin sabah 7:00 olmasına geldi..Sabah bu saatte Hamachi kapalıyken  App Date nin içinde ki Hamachi yi siliyoruz ve masaüstün de ki Hamachi
klasörüne tıklıyoruz,açıyoruz ve yeni ip minizi beğenip beğenmediğimize karar verdikten sonra , ip yi ya yedekliyoruz(Hamachi klasörünü  başka bir klasöre taşıyoruz) yada tekrar silip güzel bir
ip nin gelmesini bekliyoruz..