hamile kadınlara otobüste neden yer vermeyiz

selim_firat
01-03-2016, 13:13   |  #1  
selim_firat avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 15
51 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2015

özür dilemenin zayıflık, medeni olmanın korkaklık olarak görüldüğü bir coğrafyada olağan bir davranış biçimidir.
yaşı yetenler şöyle bir 15-20 sene öncesini hatırlasın, o dönemlerde vatandaşlarımız en azından adap, usul bilirlerdi. son yıllarda ise dağ kanunlarının geçerli olduğu bir ülke haline geldik.
2023 yılında dönüşümümüzü tamamlayıp tam anlamıyla bir orta doğu ülkesi olacağız, bırakın toplu taşımalarda yer vermeyi yakında kadınların toplu taşıma araçlarına binmeleri yasaklanırsa şaşırmayın.

bazıları dönüşümünü erkenden tamamlayıp yaptıklarını savunmaya başlamışlar bile. bunlar zorda olana yer vermedikleri gibi verenleri de aptal olarak görürler. aptal değilse de kesinlikle yer verdiği kadına yazıyordur.
kimse size ihtiyacı olana zorlan yer verin demiyor, insan olan zorda olan birini gördüğünde bunu kendi başına düşünebilmelidir ama esas mesele insan olabilmekte zaten.
hamilelik şartları yerine göre sakatlıktan bile ağır şartlar oluşturabiliyor, türkiye'deki toplu taşıma araçları ve yolların durumu ortadayken hamile kadın dengesini kaybedip düşse, daha kötüsü karnındaki bebek bu nedenle zarar görse yer vermediğin için mutlu olacak mısın? olursun, olursun orta doğu barzosusun sen, kesinlikle mutlu olursun. zaten hamile kadının toplu taşıma aracında ne işi var ki? evinde oturup sokağa bile çıkmamalı(!)

çomarlar nasıl da biliyorlar kendilerini, adları anıldığı an hemen oracıkta bitiveriyorlar.