HandySafe Şifresini Unuttum

data4use
23-02-2008, 16:14   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
60 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2006

Merhabalar
Ben Nokia N73 kullanıyorum ve telefonuma Epocware HandySafe programını yükledim. Bayaa uzun süredir kullanıyorum. Hiç bir yere kaydetmediğim (güvenlik nedeniyle) şifrelerimi bu programa kaydettim. Bunun tek nedeni telefonumun her zaman yanımda olması ve benden başka birinin telefonumu kullanmaması. Yanlız 2 gün önce programın şifresini değiştirdim ve (salaklık benimki de) unuttum. Programın yardım dosyasında da "eğer şifreyi kaybederseniz yeni bir veritabanı oluşturmanız gerekiyor ve eski bilgileri kaybedersiniz." diyor. Bu telefondaki programın bir de bilgisayar için olanı var (HandySafe Desktop). Bunların ikisi Nokia PC Suite yüklüyken birlikte çalışabiliyor ve senkronize olabiliyorlar.
Ben de bilgisayardaki programı başlattım ve bir parola belirledim (ayrıca bu parolalar "Belgelerim\Handy Safe Desktop\Safe.ind" diye bir dosyanın içinde saklanıyor). Ve bu Safe.ind dosyasını cep telefonuma attım. Bilgisayarda belirlediğim şifreyi yazdım, program açıldı. Fakat şimdi de eskiden kullandığım veritabanı dosyası (Safe.dat) silindi ve yerine boş bir veritabanı geldi. Yani anlayacağınız şifrenin saklandığı dosya aynı zamanda hangi veritabanının kullanılacağını belirleyen dosya.
Biraz araştırma yaptım ve bu şifrelerin Blowfish-448 Bit şifreleme algoritması ile şifrelendiğini buldum. Ancak problem şu ki bu dosyayı ne yaparsam yapayım okuyamıyorum. Sizden, eğer biliyorsanız bu dosyayı nasıl okuyabilirim sorusunun cevabını vermenizi veya şifremi nasıl kurtarabileceğimi söylemenizi istiyorum. Eğer ben çözebilirim diyorsanız Safe.ind dosyasını buradan indirebilirsiniz: "http://www.sharebigfile.com/en/file/9091/Safe-ind.html"
Teşekkürler.