süleyman bey benim takıldım ayrıntı ddr bunu bana açıklar mısınız diye ricada bulundun nedir bu ddr çok fark eder mi
hangi anakartı alacağımdan emin değilim.
HD 4670'i öne geçirecek kadar fark etmez. 9600 GT'nin DDR3 olan modeli de var:
Sparkle 9600GT 512 MB 256Bit GDDR3 16X
Monitör kaç inçti?
Pazarlıkla bu kartı uygun alabileceğinizi zannediyorum:
Sapphire HD4770 512 MB 128Bit GDDR5 16X
yani eski bir model yapmaz ekran kartını?monitör 18.5inç
DDR2 olan model eskidir tabi. Fakat yukarıda link verdim, DDR3 olanı da var.
yalnız ben iki sene idare edecek bir kart isterim o yüzden 1 gb olması avantajdır
Baktığınız HD 4670 512 MB idi. O yüzden tereddütte kaldım. Fakat bu kartların sizi iki sene idare edeceğinden şüpheliyim. Tabi beklentileriniz de önemli.
O halde 1 GB olan modellerden alırsınız. :)
işte 1 gb olan ddr2 9600gt yi size sordum hangisi sizce 4670 1 gb yoksa 9600gt ddr2?
sırfsize güvendiğim için alıyorum süleyman bey bana birçok kişi atı tavsiye etmişti madem drr3 ddr2 farketmez alıyorum yanlız memnun kalmassam külahları değişiriz 2 sene götürmesi lazım beni:D
İki sene konusunda ben garanti veremem. :)
Fakat siz monitörünüzü görünür gelecekte değiştirir misiniz? Yoksa iki sene sonra komple bir sistem mi alırsınız?
ben daha yeni alıcam 18.5 inci noldu ki? iki sene sonra işlemcide devam bir tek değiştirsem ekran kartını değiştiririm
O zaman ekran kartını da 512 MB alıp bir üst model seçin. O monitöre 1 GB ekran kartı gerekli değil çünkü.
"Ne saçmalayor bu adam; 512 MB ile 1 GB arasında fark olmazmış mı hiç?" diye mi düşünüyorsunuz?
Ekleme: Ben gene söyleyeceğimi söyleyeyim de, sonra siz nasıl isterseniz öyle yaparsınız.
1 GB GTS 250 ekran kartı testi; sıralamadaki 512 MB olanlara da dikkat!
2 GB GTS 250 testi; yine sıralamada hala 512 MB olanlara dikkat:
Demek ki neymiş; ekran kartlarında hafıza miktarı, hafıza hızı, biti miti önemli değilmiş. Önemli olan bir bütün olarak ekran kartının yapısı imiş!
oyundada aynı şey geçerli mi yok estağfurullah mesela yeni bir oyun çıktığın 1 gb isteyebilir
Oyuında geçerli zaten bu durum, ekran kartı ne için ki? :)
O yeni oyun ancak 2 sene sonra isteyebilir 1 GB ekran kartı olmasını, ki zaten sizin monitörünüz yine bu talebi çözünürlüğü sebebiyle kısıtlayacaktır. Zaten siz iki senelik bir ömür düşünüyorsunuz buna, değil mi? :)
Yukarıya ekleme yaptım, inceleyin.
peki 19 inçlik bir monitör aynı kısıtlamayı getirir mi
20 inçten büyük olması lazım. 21 inçten itibaren, o da bazı oyunlar ve durumlar için geçerlidir. Yine bu büyük monitörlerle de istenen her oyun oynanır fakat çözünürlüğü düşürmek gerekebilir, bir miktar. Önemli olan ekran kartının gücü.
Yukarıdaki 1 GB ve 2 GB ekran kartlarının giçbir performans artısı olmaması yeterince çarpıcı diye düşünüyorum.
süleyman bey siz media mrkt falan çalışıyor musunuzn asıl işiniz nedir ?
Hayır. :)
Aile işleriyle uğraşıyorum; küçük bir ilçede tarım ve esnaflık.
vayy pc kendi başınıza topluyorsunuzdur bunları nasıl öğrendiniz süleyman bey gerçekten msn olursa daha rahat olur
Forumdan öğrendim. Üye olduğumda yani altı ay önce hiçbirini bilmiyordum.
peki süleyman bey ddr2 ddr3 olan 9600gtlerden ddr3 olanından çarpıcı miktarda iyi sonuç alır mıyım birde bu dediklerimin grafiği yok mu bu arada msn?
DDR2 ve DDR3 arasında pek fark olmaz. Fakat pazarlık edip HD 4770 alın.
Messenger kullanmıyorum.
EXa'ya gidin, Hd 4770 isteyin ve sıkı pazarlık yapın. Anladığım kadarıyla bütçeniz kısıtlı, fena olmayan bir indirim alırsınız sanıyorum.