Sistemi yeni kurdum Ücretsiz bir antivirüs kurmak istiyorum. Ücretsiz sistemi fazla kasmayacak şekilde tavsiyelerinizi bekliyorum.
Not: Avira demeyin kurdumda interneti bayağı yavaşlattı
avg kullandım ne olduğunu anlayamadan kaldırdım.
nod32 kullandım fazla kasmaz. ama çoğu virüsü görmüyor, gördüğününde bazılarını silemiyor.
avast biraz daha kasar, ama yukardakilere göre iyidir.
kaspersky pc iyi değilse canından bezdirir sen şu iş yapacam dersin o güncelleme yapacam der. üsttekilerle kıyaslayınca virüs yakalama uzmanıdır tuttuğunu affetmez, bazen gerekli dosyalarada zarar verebilir. veya legal olan bazı eylemleri engelleyebilir. 2012 öncesi öyleydi. 2012 nin bilindik bir keyloggeri görmediğine şahit oldum. keylogger yüklüyken 2013 ü kurdum. 2013 kurar kurmaz yakaladı ve en yüksek ayarlarda tam tarama yaparken bile hiç kasmadı. ama 2013 ü yeni bir pcde denemiştim.
sistemi yeni kurduğuna göre kaspersky 2013 yakışır bence.
avg güzel ücretsiz
ileride satın da alabilirim diyorsan norton ve ya kaspersky
her virüsü tanıyan bir antivirüs kesinlikle yoktur. birinin bulduğunu diğeri bulamayabilir.yani x yüklediysen ve güncelse sadece x in tanıdığı virüslerden korunabilirsin. bilgisayarında çakışmayan ve lisanslı 10 tane antivirüs olsa yinede emin olma. senin yapacağın en iyisini bulmak. o bile kesinlikle tüm virüsleri yakalayamaz.
ayrıca avastın görmemesi normal olduğu gibi, her bulduğuda virüs değildir. bazen sistem dosyalarını bile virüs zannediyo. hatta kendi dosyalarını bile. :)
mhmt06 ilk dediğine katılıyorum ama avast konusunda katılmıyorum.Avastın internet koruması gayet iyi ayrıca avast artık eski avast değil testlerde yükselişte ve en çok indirilen antivirüslerden biridir.Ben 3 aydır kullanıyorum ve bir sorun yaşamadım.
haklı olabilirsin bir kaç yıldır kullanmıyorum. ve değişimlerden haberim yok.
eset nod 32 yıllardır kullanıyorum hiç sorun yok :)
Kardeş avast eski avast değil bir zamanlar bende avasttan nefret ediyordum ama şu anda bırakamıyorum. Trend Micro İS lisansı çıktı çekilişle düşün (paralı olmasından dolayı) hala avast free kullanıyorum. Ücretsiz olmasına rağmen bir çok özellik barındırıyor. Taramaları oldukça hızlı. Bu siteden indirdiğim virüs dosyasını 1 dk demeden saniyeler içerisinde taratıyor sonuç fena sayılmaz ama diğerleri dakikalarca tarama yapıyor sonuçları avasttan biraz daha iyi ama onlarda ücretli tabiki çoğu. Neyse avast 8 şu anda sistemi pek yormuyor (windows 8 kullanıyorum avast kadar açılışı daha az etkileyeni görmedim daha) taraması hızlı webi kontrol ediyor,gerçek zamanlı koruma özelliği var şimdi ad block çıkarmış ahlaksız reklamları engelliyor anladığım kadarıyla ve daha bir çok özellikler. Tabi denemeden de göremezsin indirmek istersen BURAYI TIKLAYARAK DİREKT İNDİREBİLİRSİN Bence kesinlikle bir dene.