GIGABYTE - GA-965P-S3 yoksa Asus P5B mı
takıcagım dıger parcalar
intel e6420 c2D
120sata hdd
geil 2x1024 ddr 16x dvd rw
48x cd rw
flopii
16 in 1 kart okuyucu
ekran kartında kararsızım daha ama 512 mb takmayı dusunuyorum
GIGABYTE - GA-965P-S3 yoksa Asus P5B mı
takıcagım dıger parcalar
intel e6420 c2D
120sata hdd
geil 2x1024 ddr 16x dvd rw
48x cd rw
flopii
16 in 1 kart okuyucu
ekran kartında kararsızım daha ama 512 mb takmayı dusunuyorum
Anakartında eğer ikisi arasında bi tercih yapman gerekiyorsa Gigabyte derim.Çünkü ASUS P5B BIOS problemi veren bi anakart defalarca yazıldı forumda ama;link bulabilrisem veririm.Senin gigabyte modelindense GIGABYTE - GA-965P-DS3 modelinin daha iyi olduğunu biliyorum ve overclock işinde hem sağlam hem de ucuz bi anakart olduğunu yanlış hatırlamıyorsam mayıs sayısında yazmışlardı.
Egemengiga der ki;
Ekran kartı alımında önem sırası:
1. Teknoloji güncelliği(DX10, OpenGL 2.0, Vertex Shader 4.0, Pixel Shader 4.0, HD…)
2. İş hattı sayısı(30 ve üzeri olmalı)
3. Çekirdek ve bellek hızları(500/1200Mhz ve üzeri olmalı)
4. Bellek veri yolu(en az 256bit)
5. Bellek miktarı(256MB ve üzeri) şeklinde olmalıdır.
Asus P5B problemleri::
MB GIGABYTE 965P-DQ6 i965 LGA775 DUAL DDR2
MB GIGABYTE 965P-DQ6 i965 LGA775 DUAL DDR2 yazdıgın bord 250 dolar cıvarında ben ıse yarı fıyatında arıyorum kardesım bana bır yol goster :D
cok sagol kardesım benım Allah razı olsun senden
Allah senden de razı olsun.
Karşıt birşey olacak belki ama deneyimlerim Gigabyte'tan uzak durmanızı söylüyor :( Pentium II döneminden itibaren 8 ayrı gigabyte anakartını denedim. Böyle şans olabilir mi, hepsi mi yavaş ve stabilite eksiklikleriyle dolu çıkar? Daha geçen gün bir arkadaşıma gigabyte alma dedim. Satıcı sitesindeki özelliklerinin çok güzel olduğunu söyledi ve beni dinlemeyip aldı. Ne mi oldu? Daha sistemi kurmasının üzerinden 2 gün geçmişti ki anakartı bozuldu. Tamire gönderdi, geri geldiğinde hala bozuktu anakartı ve Pentium 4 olmasına rağmen sistemi fazlasıyla yavaştı. Hatta diyebilirim ki benim Pentium III 750 sistemimi çok daha hızlı buldum ondan :D Herneyse sonunda lanet olsun diyip daha önceden önerdiğim Asus'tan aldı. Şimdi gayet iyi durumda bilgisayarı ve hızı.
Demem o ki, eğer kullanıcı deneyimlerine güveniyorsanız Gigabyte markasından uzak durunuz. Bilgisayar şirketleri ve dergileri hangi modelleri nasıl test ediyorlar bilemiyorum ama son kullanıcının eline geçen benim denk geldiğim 10 ayrı anakart modelinde hep sorun varsa aynı şirketin, ben ona hiçbir dergi veya firmanın çok güzel gayet iyi demesine aldırmam 100 metre uzağında dururum. Yine de tercih sizin...
SIS veya VIA chipset kullandiysan sorun yasamis olabilirsin. gigabyte kullan bir suru arkasim var ve hic sorun yasamadilar.
senin icin sansizlik olmus Amun-Ra-Horakhty. belkide baska nedenlerden ariz yapmistir. ortamda sorun vardir.
egemengiga MSI p35 neo-f ile Giga 965p-ds3 arasında hangisini tercih ederdin?
e4300 işlemci,palit 8600gt ekran kartı içn?
teşekkürler
msı p35 de 1333 fsb detseği var ısınma sorunu yok oc yapılabiliyor