Arkadaşlar dil öğrenmek istiyorum. Fakat hangi dil olacağına karar veremedim. oylarsanız sevinirim.
hangi dili öğrenmeliyim (ANKET)
Fransızca'dan daima hoşlanmışımdır. =)
Bunların icinden Fransızca derim heralde...
İspanyolca öğren. Ama en kolayı İtalyanca Türkçe gibi okunuşu ve yazılışı aynı.
italyanca kulağa güzel gelio ama fuzuli uğraş ingilizceni 10 numara yap sora başka dil öğren
ne yani şimdi fransızcamı çincemi?
bunların içinden ya çince yada rusça, olmadı ispanyolca. gerisini salla gitsin, iyi bileni en zor bulunan ve değerli olan diller bunlar şuanda. fransızcada iyidir ama fransızlarla uğraşılmaz. ha bide ufak not, ingilizce biliyorum demişsin ama bir dili son derece iyi bilmeden, öğrenmeden ötekine geçersen onuda hafiften unutmaya başlarsın ve ikisini karıştırırsın.
bunların içinden ya çince yada rusça, olmadı ispanyolca. gerisini salla gitsin, iyi bileni en zor bulunan ve değerli olan diller bunlar şuanda. fransızcada iyidir ama fransızlarla uğraşılmaz. ha bide ufak not, ingilizce biliyorum demişsin ama bir dili son derece iyi bilmeden, öğrenmeden ötekine geçersen onuda hafiften unutmaya başlarsın ve ikisini karıştırırsın.Bencede mantıklısı Rusça ve Çince.Çince'yi bilmem ama Rusça zor bir dil.Fakültede dersini alıyorum şu anki çok azını görüyorum,ama öğrenincede güzel oluyor.Ama adamların dilde öyle kurallar varki yok artık diyesin geliyor:)
ÇİNCE YERİNE JAPONCA ÖĞREN :))
bende programlama dili sandım c# diycektim tam
Bence Çince öğren. Düşünsene, bir iş başvurusunda bulunuyorsun ve Çince bildiğini söylüyorsun, adamların ağzı açık kalır :)
Çinlileri ve ispanyolları çok rahat ingilizce konuşturursun eğer biliyorsa ama Rusları bilsede konuşturamıyorsun.Çok milliyetçi insanlar.Eğer senin onla işin varsa Rusça bileceksin eğer onun senle işi varsa hemen takır takır ingilizceye başlıyorlar.Kışın burada dağa kaymaya geliyorlar.Bi keresinde muhabbet açayım dedim baktım burun kıvırıyor ama bişe soracağı zaman ingilizce sormayı biliyor.Bence Rusça öğren.
ben kesınlıkle ıspanyolca derım:) çok istedim öğrenmeyı 5 ay ıspanyaya gittim erasmus programıyla ve biraz öğrendim ama şimdi unuttum butun pratıkler gıttı malesef tekrar ilerletmek istiyorum ama nasıll:(
ben kesınlıkle ıspanyolca derım:) çok istedim öğrenmeyı 5 ay ıspanyaya gittim erasmus programıyla ve biraz öğrendim ama şimdi unuttum butun pratıkler gıttı malesef tekrar ilerletmek istiyorum ama nasıll:(tekrardan kullanmaya başlaman lazım, ötesi yok bunun. facebook'tan ispanyolca konuşanları bulabilirsin veya direk ispanyolların olduğu yerlere uğraman lazım(bilmiyorum hangi şehirdesin ama ist.deysen sultanahmette bulursun, tabi baharda şimdi boş ortalık). ayrıca ispanyolca filmler izlemende etkili olur, birdaha kurslara gitmene gerek yok, en azından şimdilik.
ingilizceni gelistirmeni tavsiye ediyorum hayat cabuk gecip gidiyor birak otekiler de ingilizce ogrensin ortada bulusun :)
İngilizce'yi sular seller gibi bil yeter.Önümüzde ki 200-300 senenin hakim dili İngilizce olacak çünkü.Sen bırak bu çince muhabbetlerini falan.Dili satan sadece ekonomi değildir,kültür ve medeniyetin etkileri bunda başrolü oynar.İlle de öğenicem dersen italyanca yı öğren.En azından konuşurken karizmatik olursun:)