Hangi Harddiski Önerirsinzi?
SEAGATE 320 GB 7200 RPM 16 MB CACHE NCQ SATA2 SABİT DİSK ST3320613AS sana bunu öneririm.
WD'de guzel HDD'ler uretıyor.
NCQ markalar forumlarda pek önerilmiyor. sen kullanıyor musun
wd nin felsefesi arasında gürültü de var 20,000 rpm lik hdd üretiyor adamlar
20 bin devir çok fazla ses çıkarır ama daha üstün performans ve hız başka hddlerde yok
bana kalsa hiçbirini önermem.
git 32mb önbelleklii bi tane al derim ve aman ha ncq dan uzak dur!!!
2 kat performans düşüşü demektir ncq
farkındaysan fiyatları da ucz olr dierlerine göre
alıntı :
wd nin felsefesi arasında gürültü de var 20,000 rpm lik hdd üretiyor adamlar
20 bin devir çok fazla ses çıkarır ama daha üstün performans ve hız başka hddlerde yok
hız mı?? 20bin devirmi?* bu hız deildir
hız diyosan ssd alacan
5000000 devirden bile daha hızlılar. ram hızında çalışıyolar
yani hdd'in 64gb ssd ise 2gb da ram'in varsa pc 65gb ram takılıymış gibi hızda çalışır. anlatabildim inşallah ;)
seagate 500 gb 32 mb cache ncq tavsiye ederim. ayrıca ncq disklerin nesi kötü anlayamadım.benim takip ettiğim forumlarda hep ncq öneririyorlar nedense. ayrıca vista puanı 5.9 yani en yüksek puan alıyor vistada.
ncq neden kötü bilen bir arkadaş varsa bizide bilgilendirsin veya forum linkini kopyalarsa buraya bizde faydalanırız
dostum orta şekerli uygun birşey arıyorsan samsung250gb 7200 rpm 16 mb tavsiye ederim www.vatanbilgisayr.com siteden bak fiyatıda en son baktığımd 85ytl
Taaaa eskiler olsa Quantum derdim. Ama bence şuan Seagate. Ben 500gb 32mb SATA2 modelini kullanıyorum seagatenin. En ufak bir ses bile duymuyorum (Belkide kasanın içinde 6 adet fan çalıştığı içindir kimbilir ) ve oldukçada performanslı. Yalnız takarken birlikte gelen jumperi çıkarmayı unutma sata1 modunda çalışır yoksa.
ben bu hard diski kullanıyorum. önermiyorum. çok ısınıyor. kasanın arkasındaki fanı çıkarıp bunun altına taktım. şimdilik sorun yok. Ama yeni harddiske sistem kuracağınız zaman mutlaka BIOS tan AHCI ayarını yaptıktan sonra sürücüleriyle yükleyin derim.
kylieSEAGATE 320 GB 7200 RPM 16 MB CACHE NCQ SATA2 SABİT DİSK ST3320613AS sana bunu öneririm.