slm arkadaşlar sizce hangi işlemcinin performansı daha iyi (hız ve oyun performası)
Athlon II x4 620 mi phenom ıı x2 550 mi? sizce hangisi?
Hangi işlemci?
Athlon II x4 620 tabi ki de.ikisi karsılastırılmaz bile.resmen intel core 2 duo mu core 2 quad mı gibi bir soru yani.
arkadaşım öncelikle ilgin için tşkler işlemci anakart ve ram alıcam ama bazı yerlerde duymuştum phenom ıı x2 550 li Athlon II x4 620 ye göre daha hızlı diye sizce hangisini almalıyım
athlon x4 620 almalısın.o dediklerini ben de duydum.ama x4 620 daha performanslıdır.
Sana bunu şöyle özetliyim: AMD'nin Phenom model işlemcileri Athlon model işlemciler daha iyi performans veriyor her zaman. Phenom işlemci 2 çekirdeğe sahip ancak yedekte 2 kapalı olarak 2 çekirdek daha bulunuyor. Athlon model işlemcide 4 çekirdek bulunuyor. Ama Phenom kadar iyi performans verir mi onu bilemem. Arkadaş demiş ki Core 2 Quad ve Core 2 Duo karşılaştırması yapmışsın resmen. Intel E8400 çıkardıktan sonra piyasaya Q6600 diye 4 çekirdekli işlemci sürmüştü ama çoğu testte E8400 , Q6600'ü ezip geçiyordu.
ama Athlon II x4 620 l3 cache yokken phenom ıı x2 550 linin l3 cachesi 7mb
üstelik fiyatlarıda birbirine çok yakın
Değişir. x4 620 alt eder. x2 550 nin kapalı 2 çekirdeği sorunsuz açılırsa Durum değişebilir
Oyun oynayacaksanız Phenom II x2 550, oyun harici Athlon II x4 620. Fakat testleri karışık ve tutarsız bu yeni işlemcinin.
Athlon II x4 620 yi almanızı tavsiye ederim L3 belleğin eksikliği bu işlemci için problem çıkarmıyor oyunlarda çok az perfromans farkı var. 3.1 Ghz e voltajsız rahat çıkıyor bu yeterli olur oyunlar için biraz voltaj verip 3.5 ghz e çıkarıp L3 ün eksikliğini telafi ediyorsunuz bence çift çekirdeğe yatırım yapmaktansa bu işlemciyi almak daha mantıklı.AMD bir bakıma kendi işlemcilerini vurdu bence phenom II x2 serisini kaldırmayı planlıyor bana göre gereksiz bu seri.En az phenom II x3 serisi piyasada olmalı f/p ürünlerine ise athlon II serisini konumlandırılmalı athlon II x2 sempronun yerine geçecek fiyatları biraz daha düşecek athlon II x3 giriş seviyesi oyun sistemleri için athlon II x4 serisi ise giriş-orta seviye oyun sistemleri ve ofis sistemleri için ideal olacak.