Hangi işletim sistemi ?

Max_Real Qnx
17-07-2007, 21:36   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
293 mesaj

Merhaba Gülümseme

Programlama ile ilgisi yok ama dolaylıda olsa bir noktada sizlerin bilgisi olabilir Göz kırpma

Bir program genellikle yeni bir işletim sistemi olmadan evvel tasarlandığında mevcut işletim sistemi üzerinde sorunsuz bir şekilde kurulabiliyor.

Örneğin Windows Xp için düzenlenen bir program nasıl oluyorda vistada kurulum esnasında bu işletim sistemi desteklenmiyor diyebiliyor.

Yani programlar nereye/nerelere bakarak kurulumu gerçekleştirilmek üzere olduğu işletim sistemini tanıyabiliyor ?

Registry mi yoksa kernel'e mi bakıyor ?

Compatibility'nin çalışma mantığı nasıl işliyor ?

Tüm bunları göz önüne alırsak bu tür hata mesajları veren sıradan ufak bir programı vista üzerine kurulmasını nasıl ikna edebilirim (Compatibility olmadan) ?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim Gülüş

Not: Programlama bilgim sıfır Zonk

Son Düzenleme: Max_Real Qnx ~ 17 Temmuz 2007 21:40
ExCeLLiuM
17-07-2007, 22:15   |  #2  
ExCeLLiuM avatarı
Yıllanmış Üye
1,149 mesaj

bende pek anlamam programlamadan ancak şöyle yapılıyor galiba.
Programın ilk çalıştırılan kodu işletim sistemini öğreniyor. Sonra eğer Win Xp değilse uyarı ver ve çalışma diye kodlama devam ediliyor sanırım :) O nedenle program yazıldığında olmayan bir sistem içinde bu hata mesajı çıkar.Bakıyor Wista yazıyor Xp değil. O zaman kodlar işlemeye başlayarak mesajı veriyor.

Uzman Programcı konuşuyor ona göre... :)))

Son Düzenleme: ExCeLLiuM ~ 17 Temmuz 2007 22:19
uGuR.uK
17-07-2007, 22:36   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

KORSANNETTEAM'e katılıorm ilk basta ole oluo, ki genelde registry'ye bakarak bunu soyler programalr. registry ayarlarında yüklü işletim sisteminin adı sürümü vb. bilgileri bulunur ve kurulum once bunları kontrol eder, örnegin:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion]
anahtarını açtığınızda kayıt defterinde sag tarafta isletim sistemi bilgileri gorunecektir(win xp/vista icin gecerli bu, onceki sürümlerde varmı yokmu bilmiorm)

Son Düzenleme: uGuR.uK ~ 17 Temmuz 2007 22:37
Max_Real Qnx
18-07-2007, 17:06   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
293 mesaj
elazigli
KORSANNETTEAM'e katılıorm ilk basta ole oluo, ki genelde registry'ye bakarak bunu soyler programalr. registry ayarlarında yüklü işletim sisteminin adı sürümü vb. bilgileri bulunur ve kurulum once bunları kontrol eder, örnegin:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion]
anahtarını açtığınızda kayıt defterinde sag tarafta isletim sistemi bilgileri gorunecektir(win xp/vista icin gecerli bu, onceki sürümlerde varmı yokmu bilmiorm)

Merhaba Beğendim

Güzel Windows Xp altında bu anahtarı export'ladıktan sonra Vista içinde iken registry'e export ettiğim dosyayı import ettim fakat yine olmadı Mor Göz

Bu işi gerçekten çözümlü olarak anlatabilecek bir kişi varsa benim için çok iyi olacak çünkü WinBuilder ile VistaPE için Internet Explorer script plug-in'i yapmam gerekiyor.

Bilindiği üzere Vista için Internet Explorer kurulum dosyası yok bu sebepten benim bir şekilde Xp için oluşturulmuş Internet Explorer kurulum prosederünü kandırmam gerekiyor ki registry bilgilerini ve dosya yollarını InstallRite ile tespit edebileyim Oha!

Detay için sitemi ziyaret ederseniz ne demek istediğimi anlayacaksınız Göz kırpma

VISTAPE x32 BIT VERSION SCRIPT PLUG-IN

Son Düzenleme: Max_Real Qnx ~ 18 Temmuz 2007 17:09
uGuR.uK
18-07-2007, 17:36   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

ben onu ornek teskil etmek icin demistim, bir kurulum bircok yoldan isletim sistemini anlayabilir, benim verdigim yol, işletim sistemi kernel/cekirdek dosyalarındak bilgiler, kayıt defterindeki baska bilgiler boot ayarları, lisans dosyaları vs. oncelikle kurulumun neye bakarak karar verdigini bilmen gerekir ki oda imkansız kadar zor anca sitelerde belki kurulum degistirilmis bir seklini bulabilirsin(bi nevi crack gibi dusun ama oyle yasadısı deil calısmaıs icin destek saglicak) yada o kurulum dosyasını bir hex editorle duzeltmek var oteki bi yol olarak ama ben onları kullanmayı bilmiorm ve uzman olmak gerekio onlar icin...

elimden gelenler bu kadar artık kusra bakmican;)

Max_Real Qnx
18-07-2007, 18:00   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
293 mesaj

Neyse başka bahara Ağlıyor

Bye Zonk