bana göre laptopta en önemli şey markadır. teker teker tüm markalar hakkında ki bilgileri sana vereyim. --> --> -->
asus - dell - hp - lenovo - toshiba - sony - acer
ASUS: Kalitesi - tipi gayet başarılı. servisi hakkında pek bilgim yok. ama laptopta daha yeni olduğunu biliyorum. ayrıca donanım uyuşmazlığının az olduğu bi firma. çünkü her parçasını kendi üretiyor.
DELL: Laptop piyasasının en büyük 3 firmasından biri. kalitesi - tipi başarılı olduğunu düşünüyorum...
HP: Tip konusunda en başarılı 2 firmadan birisi. dahili hoparlörü gayet kaliteli. altec lansing i kullanıyor... ama zaman zaman bazı şeylerde sorun yaşandığını biliyorum...
lenovo: Çin asıllı firma. amaçları genelde, çinlerden beklenmeyen bi şekelde kaliteli ürünler çıkarıp sağlamlığıyla 1 numara olna firma. sağlamlık - kalite düşündükleri için tipi normal...
toshiba: Japon asıllı firmadır. kalireli ürünler çıkarır ama çoğu laptopları aşırı derecede ısınıyor. ve servileri kısacası Rezaletmiş...
acer : Dell ile birlikte laptop firmasının en büyükleri arasında yer alıyor. kalitesi, tipi, bence başarılı.
sony: En iyisini en sona bıraktım. japon firması olan SONY, kalitesi - tipi - güvenilirliği yüksektir. Kendi parçasını kendi üretir. donanım uyuşmazlığı sorunu en az olanlardandır. para önemli değil ise tercih Sony yapılmasını öneririm...
çoğu marka hakkında bazı bilgiler verdim. İnşallah işine yarar... yukarıda yazdığım çoğu marka kaliteli. kaliteye - servise önem veriyorsan, bilgisayarın hızı o kadarda önemli değil ise seçimin Sony olsun. buradan bakabilirsin--> http://www.istanbulbilisim.com.tr/
casper çoğu ürününde kalitesiz çin malı kasalar kullanıyor... kısaacası uzak dur diyorum....