arkadaşlar ben artık linuxu denemek istiyorum fakat hangi dağıtımı en iyisi benim aradığım özellikler:
hızlı olması
güvenli olması
güncelleme çıkması
kolay kullanılması
ayrıca türkçe olsa iyi olur pardus veya ubuntu ilk tercihlerim fakat kubuntu ve bilmediğim birçok dağıtım var yardımlarınızı bekliyorum
hangi linux dağıtımı
Kolay kurulumu, tamamen Türkçe olamsı ve hızlı olması bakımından Ubuntu'nun güncel olan 10.04 kararlı sürümünü deneyebilirsin. wubi adlı uygulamayla windows masaüstünden bile kurulabiliyor. Yani cd ve biosla uğraşmanıza gerek yok.
Ubuntu ve türevleri iyidir. Pardus'un alması gereken daha yol var bence.
Ubuntu Gnome, Pardus ise KDE altyapısını kullanır. Gnome de KDE de gayet kullanışlıdır. Ancak KDE de görsel efektler daha fazladır. Ubuntu kurulumu gayet kolay olurken, Pardus kurulumunda bir cd veya dvd ye sahip olmalısınız, bir cd ye yazma programınız olmalı ve bios ayarlarıyla biraz oynamalısınız. Ubuntuyu ise wubi adlı uygulamayla windows masasüstünden bile kurabilirsiniz. Ubuntu ayrıca daha kullanışlıdır. TUBİTAK yapımı Pardus'un biraz daha geliştirilmeye ihtiyacı var.<
Ubuntu Gnome, Pardus ise KDE altyapısını kullanır. Gnome de KDE de gayet kullanışlıdır. Ancak KDE de görsel efektler daha fazladır. Ubuntu kurulumu gayet kolay olurken, Pardus kurulumunda bir cd veya dvd ye sahip olmalısınız, bir cd ye yazma programınız olmalı ve bios ayarlarıyla biraz oynamalısınız. Ubuntuyu ise wubi adlı uygulamayla windows masasüstünden bile kurabilirsiniz. Ubuntu ayrıca daha kullanışlıdır. TUBİTAK yapımı Pardus'un biraz daha geliştirilmeye ihtiyacı var.Yanlış bilgi olmasın. Ubuntu Gnome, Pardus KDE altyapısını kullanmaz, masaüstünü kullanır. Ubuntu kullanımı gayet kolay olurken, Pardus kurulumu hiçte zor değildir. İkisininde kurulumu oldukça basittir. BIOS'ta oynama dediği sadece CD/DVD-ROM/RW öntanımlı yapmak.Ben açıkçası Linux'a Pardus 2007 sürümüyle başladım ve çok sayıda dağıtım denedim ama halen bilgisayarımda Pardus kurulu. Ubuntu en popüler Linux dağıtımlarından biri ve bunu hakediyor ancak bana göre Pardus. Size tavsiyem deneyebildiğiniz kadar Linux dağıtımını deneyin ve kendinize uygun hangi Linux dağıtımıysa ona devam edin. Bu arada Kubuntu, Ubuntu'nun öntanımlı olarak KDE masaüstünü kullanan sürümüdür.
Son Düzenleme: VOY ~ 16 Ağustos 2010 21:02