Hangi Media Player'ı Kullanıyorsunuz?
Hangi Media Player'ı Kullanıyorsunuz?
(Gnome) MPlayer kullanıyorum... Böylece aşağıda listelediğim oynatıcıların tümünü bir tek oynatıcı ile kullanmış oluyorum...
Ayrıca Gecko-mediaplayer Firefox eklentisi ile tarayıcı ile entegre halde çalışıyor. Bütün oynatıcıları taklit ettiği için "içeriği görüntülemek için bilmem ne oynatıcısını kurun" gibi saçma sapan engeller de tarihe karışıyor...
Quicktime
RealPlayer
Windows Media Player
DIVX oynatıcı
MIDI oynatıcı
BEN 4 YILDIR VLC PLAYER KULLANIYORUM...
VLC tabiki. Hem VLC de kendiliğinden codec var :)
Windows Media Player
Winamp
GOM Player
Quiktime
DIVX
Karşılaştırma tablosu için tıklayınız...
"Diğer platformdaki oynatıcılara kimi zaman "muadil" ama çoğunlukla "daha üstün" olduğunu görebilirsiniz."
[url=http://tr.pardus-wiki.org/Kar%C5%9F%C4%B1la%C5%9Ft%C4%B1rma:%C3%87okluortam_oynat%C4%B1c%C4%B1lar%C4%B1][/url]
windows media player. başkalarına hiç gerek yok bence, k-lite mega codec pack'i yükledikten sonra zaten tüm ses-video formatlarını açabiliyor, gerçi hali hazırdada birçok şeyi açabiliyor win7.deki wmp 12. sürümüyle, arabirimide gayet güzel sade ve kullanışlı. öyle hantal bişeyde değil, vlc'yide denedim, bs player'ıda hiçte öyle abartıldığı gibi ahım şahım bir hız farkları yok. wmp'nin olmadığı yerde zaten kodek paketinden gelen media player classic var çok daha özelleştirilmiş kullanım isteniyorsa ;)
Evet, Mega codec ile birlikte Media Player Classic Home Cinema'nın açamadığı şey bulunmuyor şu anda. Son geliştirme sürümleriyle de birlikte DXVA ve Tonlama filtreleri de epey kullanışlı hale geldi. Denediğim de en az işlemci kullanan yazılım aynı zamanda. Bu kadar övdüm çünkü BSPlayer ücretli hale gelip de ben çevirisini yapmayı bıraktıktan sonra MPC-HC çıkmıştı ve o günden bu güne onun çevirisine devam ediyorum. Dolayısıyla uygulamaların gelişim aşamalarını direkt olarak geliştiricilerinden görme şansım var. MPC gün içinde bile 5-10 kez güncelleniyor. Bu kadar basit arayüzlü olup da (görünüşte hakkaten bi conconu olmadığından bu ne lem diyebiliyor insan :P), bu kadar sık güncellenen bir başkası; VLC dışında (ki ek codecle uğraşmıyorsanız alanında bir numaradır o da) yok sanıyorum...
Verilen tabloya ise bir düzeltme yapmak lazım. Tabloda BS, Zoom ve MPC kısmen olarak yazılmış. Bu 3 oynatıcı da codec paketinin son sürümü ile birlikte yüklendiklerinde tabloda belirtilen TÜM dosya biçimlerini oldukça da rahat biçimde açıyorlar. Zaten olayın büyük kısmı oynatıcıda değil codeclerde...
Şarkı için : AIMP
Video için : K-Lite Codec (Windows Media Player Classic)