Arkadaşlar uzunca bir süredir nette oyun amaçlı kullanacağım bir laptop için araştırmalar yapıyordum. Arasında seçim yapacağım laptoplar ve hakkındaki görüşlerimi aşağıya yazdım. Sizlerden de görüşlerinizi bekliyorum. 2 hafta sonra bu laptoplardan birini yada bu laptoplar kadar iyi ve hatta daha iyi performans verebilcek bir önerinizi satın alacağım. Bütçe laptop'un güzelliği ile gaza gelirsem 3.2 milyara kadar çıkabilir.
Şimdiden teşekkürler.
Sistem olarak gayet güzel görünse de tek eksisi ekran kartı. GT330 notebookcheck.com'da 2. sınıf ekran kartlarının orta sıralarında yer alıyor.3 sene uluslararası garantisi olması ise çok büyük bir avantaj.
Ekran kartı hd5730 türkiye'de 3 milyar civarı bütçe ile satın alınabilecek en iyi ekran kartlarından. Diğer özellikleri de istenen düzeyde (i7 işlemci, 4gb ram). Fakat Asus olması kara kara düşündürüyor. Asus'la ilgili çeşitli forumlarda okuduğum servis sıkıntıları ve bilgisayarın donanım dışında adi oluşu büyük handikap yaratıyor.
Yukarıdaki Asus'tan tek farkı i5 işlemci kullanması. Fiyat olarak da baya ucuz. Eğer ki sen bu bilgisayarla da diğer seçeneklerda alcağın performansı alırsın derseniz, düşünebilceğim bir model.
http://www.[spam].com.tr/Qosmio_X505-Q865-TOSHIBA-DUNYASI,14607.html#urun_detay_div
Gerçek bir oyun makinası, 18 inç ekran, canavar bir ekran kartı ( GTS 360m) ve de hard diski 7200 rpm ile çalışıyor. 4.5 kilo olması bir dezavantaj da olsa, asıl sorun satan firmanın İstanbul bilişim olmasında. Bu firma ile ilgili yine internette çok kötü şeyler okudum.
http://www.[spam].com.tr/g-series-g51j-ix094v-asus-dunyasi-fiyatlari-kampanyali-laptoplar-en-ucuz-dizustu-bilgisayar-modelleri-firsatlari-notebook-taksit-avantajlari,18553.html?ref=akillifiyat
Bu model bir önceki Toshiba gibi süper bir ekran kartı içeriyor GTS 260m ve toshiba gibi ağırlık sorunu a yok. Sıkıntı yine satıcının istanbul bilişim olması ve asus'a güvenilip de teknik servis sıkıntılarına rağman asus alınır mı sorunsalında. Eğer bu sorunsalı çözersek bu makineyi başka bir sitede 3200 civarında buldum. Ordan almam mümkün olabilir. Çünkü özelliklieri gerçekten de çok sağlam.
Bu da almayı düşündüğüm bilgisayarlar içinde sonucusu ve şuan almaya en yakın olduğum. Artıları: i7 ve diğerlerinden daha hızlı işlemci, full hd yüksek çözünürlüklü ekran, 7200 rpm hard disk ve 1333mhz 4 gb ram. Ekran kartı hd5650 gt330'dan daha iyi fakat diğer bütün bahsi geçen ekran kartlarından geride. Yine de directx 11'i destekliyor. Bir de son düşündürücü olay, monster'in servisi ve makina'nın kalitesi nasıldır.
Evet arkadaşlar şimdi sizlerden görüşlerini bekliyorum, 2 hafta sonra bu bilgisayarlardan hangisi ile sabahlara kadar oyun oynamaya başlamalıyım:D