Hangi Tv Kartı?

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
Killer
09-03-2004, 07:17   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
166 mesaj

merhaba arkadaşlar;

tv kartı almaya karar verdim, ama bu konuda pek fazla bilgim yok..kablo tv den gelen kabloyu takıp direkt olarak izlemeyi planlıyorum..aynı zamanda yüksek çözünürlükte ve kalite de pcye kayıt yapmak istiyorum.Avermedia nın TV Studio Mpeg II adındaki kartını alabilirim ama yine de aklımda bikaç soru var;
-bu kart ile mpeg 2 formatında mı kayıt yapabiliyorum yoksa tüm tv kartları mpeg 2 mi destekliyor?(yüksek çözünürlükte fln)
-kullanımı ,yani yanında verilen ek programlar iyi mi yoksa kayıt yapmak için ektra programlar da mı kullanılıyor?
-win. xp ile sorun yaşamam heralde :P
-birde bunların dışında sizin tavsiye ettiğiniz herhangibir kart var mı?
teşekkürler.

Killer
12-03-2004, 21:26   |  #2  
OP Yıllanmış Üye
166 mesaj

cevap verebilecek biri yok mu?

hasanyasin
12-03-2004, 22:18   |  #3  
Yıllanmış Üye
1,100 mesaj

Bu kartı ben bir arkadaşıma hediye aldım. Kendisi gayet memnun. XP'de hiçbir sorun yaşamadı. Normalde bilgisayarla uğraşmayı hiç sevmez ve bu kartı kendi kendine takmış, hemen kullanmaya başlamış. Hiç sorun yok yani...

Kart üzerinde kayıt için destek var. Tüm TV kartlarında aynı şey yok ve sistem kaynaklarını kullanıyorlar. Tatmin edici kayıtlar da yapabilirsiniz... Pişman olacağınızı sanmam.

Killer
13-03-2004, 07:14   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
166 mesaj

Cevabınız için teşekkür ederim,içime su serptiniz..

sqrm
19-03-2004, 00:29   |  #5  
Üye
50 mesaj

piyasadaki tüm yeni tv kartları mpeg 2 kaydı yapıyo. yeni kartlarla xpde bi sorun yaşamazsın ve kaydeden programlar kartlarla veriliyor. benim asıl belirtmek istediğim konu ise hayallerinle ilgili. bi kere her ne kadar mpeg2 goruntu kaydedebiliecek olsanda kalite olarak dvd yi yakalayamayacaksın bu bir. kanalların goruntusu genelde kotu ve tv kartı bu kotuluğu iyice ortaya çıkarıyor. (bizde de kablolu var kaydetmeye başla sende dediğimi anlarsın) bir diğer durum ise eğer işlemcin yeterince güçlü değilse ve ramin de 512 felan değilse 720*576 mpeg2 çozunurlukte kaydı unut çünkü kare atlayacaktır . işlemcinin en az 3000 olması gerek umarım yardımcı olmuşumdur. bedne winfast tv xp 2000 var gayet iyi çanak antende digital yayın yapan bikaç kanal var oralaradan kaliteli sayılabilecek yayın kaydediyorum

Killer
19-03-2004, 07:06   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
166 mesaj

sqrm,bilgilendirdiğin için teşekkür ederim..benim işlemci p4 3.02 ht ,ram de 512 mb..umarım bir sorun çıkmaz..saol

karamurat
19-03-2004, 20:52   |  #7  
Yıllanmış Üye
408 mesaj

abi eğer kartın digital değilse yüksek çözünürlükteki net kayıtları unut yani Aver Media gibi Mpeg 2 destekli kartla çok iyi kayıtlar yapamazsın söyleyim haberin ola illede digital

Killer
20-03-2004, 17:12   |  #8  
OP Yıllanmış Üye
166 mesaj

avermedia alacaktım ama gittiğim yerde bu karttan kalmadığı için flyvideo 3000 aldım..sizce nasıl bir seçim yaptım ? bu kart iyi mi?

Killer
21-03-2004, 14:03   |  #9  
OP Yıllanmış Üye
166 mesaj

birde ufak bir sorunum daha çıktı..flyvideo nun verdiği program cd sini yükledim,lifeview studio adlı programı yükledim..bu programı kayıt yapma özelliği de var fakat benim yaptığım tüm kayıtlar sadece görüntüden oluşuyor,yani sesleri kaydetmiyor. kartın ses girişini line in e taktım,tv izlerken herhangibir ses sorunu da çıkmıyor fakat kayıt yaptığımda sadece görüntü oluyor..

Killer
21-03-2004, 17:31   |  #10  
OP Yıllanmış Üye
166 mesaj

tamamdır,üstteki mesajımda anlattığım sorunu çözdüm,ayarlar bölümünde mono yerine streo seçtim düzelti..
başka bir soru sormak istiyorum..mpeg 2 formatında görüntü kaydetmek istiyorum..bunun için de vcr yazılımlarını kullanmak istiyorum fakat power vcr veya win vcr i yüklediğim zaman her iki program da hata veriyor.(bu program geçersiz bir işlem yürüttü türündeki hata mesajı(gönder,gönderme fln var hatta) xp kullanıyorum..ne yapmalım.lütfen yardım edin.tşkler