Hangi uygulamalar çift çekirdeği kullanabilir ?

kty1907
05-02-2008, 10:24   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
65 mesaj

Bir dergide, ardı ardına çıkan çift çekirdekli, dört çekirdekli hatta sekiz çekirdekli işlemcilerin çoğu zaman hiç bir işe yaramadığnı çünkü bunları verimli kullanabilecek yazılımların çok sınırlı olduğu şeklinde bir şey okumuştum. Hal böyle iken, paramızı sokağa mı atıyoruz diye düşünmekten kendimi alamıyorum, çift çekirdek, dört çekirdek derken..

Hangi ve/veya ne tür uygulamaların bu teknolojiyi hakkı verekek kullandığı konusunda bilgi verir misiniz? Mesela güncel oyunclar çift çekirdeği paralel olarak kullanabiliyor mu hakikaten verimli olarak ?

Bu işin aslını astarını bilen varsa, bir masaya yatırsın lütfen.

wilford
05-02-2008, 19:24   |  #2  
Yeni Üye
32 mesaj

CHIPİN BU AYKİ SAYISINDA BELİTMİŞTİ RAR KULLANIMINDA HİÇ Bİ İŞE YARAMIYORMUŞ OYUNLARDA NORMAL SEVİYEDE DİYE BİLİYORUM

Selçuk İslamoğlu
05-02-2008, 19:28   |  #3  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj

Doğrudur, en azından oyunlardan (ve geliştiricilerinden) biliyorum ki, bir oyunun çift çekirdekli işlemciyi desteklemesi için kodlarının nerdeyse baştan yazılması gerekiyor. "YENİ" oyunlarda böyle bir sıkıntı olacağını sanmıyorum ama eski ve/veya crackli oyunlarda çekirdek sayısı abartı farketmiyor.

kuruwa
07-02-2008, 21:20   |  #4  
Yıllanmış Üye
2,438 mesaj

çift çekirdeğe destek bile vista ile yeni geldi programların oyunların kullanması içinde mecburen yazılımların düzeltilmesi gerekli eski programlardan bekleme çift çekirdek desteğini ama bazı programlar şu anda 4 çekirdeğe bile destek verebilmekte

Jorell
07-02-2008, 23:37   |  #5  
Jorell avatarı
Yıllanmış Üye
614 mesaj

Peki Windows XP kullanmak ile Windows Vista kullanmak arasında işlemci başarımı (performansı) açısından ne farklar var ?

Üstelik şöyle diyelim , Windows XP : Pro ..

Son Düzenleme: Jorell ~ 07 Şubat 2008 23:38