arkadaşlar geçen hafta burada bi elektrik kesintisi oldu 2-3 defa gitti geldi.phılıps divx im arızalandı,pc nin power supply arızalandı,modemim arızalandı.peki işlemcim veya anakartıma zarar vermiş olabilirmi,pc min hızı işlemi gayet ii fakat biraz ağır bir program çalıştırdığım da ya reset atıyor ya da o program hata raporu veriyor bu sorun bir hafta dır oluyor iki defa format attık değişen bişey yok bilgisi olan varsa hangisi zarar görmüş olabilir.yardımcı olursanız çok sevinirim.biraz acemisiyim pc özellikleri:gigabyte ga-945gcm-s2l intel945gc/ıch7/pcı-e 16rev.1.0 micro atx2 ddr2 dual-ch/hd audio gbe lan/4sata 3gb/s/8usb 2.0---intel pentium dual cpu e2220 2.40ghz@2.40ghz işlemcim---2gb ddr2 667mhz ram---asus ati 512mb128 bit ddr3 ekran kartı 400watt power supply
hangisi olabilir
Servise götürün. Herşey olabilir.
eltahir hocamın dediği gibi servise götürün. Ancak bu tür sorunların devam etmemesi için de çok pahalı olmayan UPS (kesintisiz güç kaynağı) almanızı öneriyorum. Eğer aldığınız UPS cihazınızın regülatör özelliği de olursa başka cihazlarınızı da korumuş olursunuz.
servise gittim pc yi çalıştırdılar 5 saat kadar bekleme ekranın da tutmuşlar pc çalışıyor bi sorun yok dediler aldım geldim bende pc yi burası ısparta ben termal macun bile bulamadım burda,
Hız ve işlemi gayet iyi ise işlemcide pek hasar olmayabilir.Makina ne zaman reset atar.
+ bu sebepten, - bu sebepten değil anlamındadır.
1.Virüs olduğu zaman. +
2.işlemci yükü kaldıramadığı zaman otomatik olarak pc yi sollandırır.+
3.İşlemci veya anakart fazla ısındığı zaman.+
4.İşlemcinin potansiyeli olabilir.Sistem açıldığında işlemci kendine gelebilmek için kendini resetler.-
5.Power supply ın watt yetersiz kalınca reset atar. +
6.Power supply zarar görmüş olabilir. +
7.Anakart fazla watt geldiğinden veya güç birimi hasar gördüğünden olabilir.+
cetin sen en iyisi ilk önce sistemi Kaspersky ile bi tarat.Sonra İnternet explorer kullanma.Ccleaner ile bi sistemi temizle.Daha sonra Everest ile işlemcinin ve anakartının sıcaklığına bak yük altığında olduğunda sıcaklık 60 C nin üzerindeyse çoğu sistemde olduğu gibi reststart özelliği vardır(yani işlemci veya anakart çok ısınınca hemen ya reset atar yada 1-2 günlüğüne kendine istiraat yapar) .eğer işlemci veya anakart çok ısınıyorsa pc dükkanları var 5 TL ye düzeltiyorlar.
cetinkan80servise gittim pc yi çalıştırdılar 5 saat kadar bekleme ekranın da tutmuşlar pc çalışıyor bi sorun yok dediler aldım geldim bende pc yi burası ısparta ben termal macun bile bulamadım burda,Elektrik sisteminizde sorun olabilir. Topraklama sisteminizi kontrol ediniz. Ancak yukarıda dediğimi de göz önünde bulundurmalısınız. Korumak anlamında işinizi görecektir.