Hangisinden başlayayım?

kırıcı07
17-05-2009, 20:21   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
17 mesaj

Ben programlamaya başlamak istiyorum bu yaz. Ama hangisinden başlayacağıma karar veremedim. Benim tercihim mümkün olduğunca geniş bir kodlama yani demek istiyorum ki;
Öğrendiğim programlama dilini öğrendikten sonra diğer programlama dilleri sadece alternatifim olsun ve başka bir dile ihtiyaç olmadan herşeyi yapabileyim...

Mustafa Akın
17-05-2009, 20:51   |  #2  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj

Bence yeni başlıyorsanız Visual Basic'den başlayın. Ortam için de, Microsoft'un Visual Basic Express Edition'unu ücretsiz indirin ve kullanın. Gerçekten de çok basittir. Bilgisayarla ingilizce konuşuyormuş gibi hissedersiniz kendinizi. Ve bence bir kitap alın 0 dan başlıyorsanız, adım adım Visual Basic .NET diye, ben en sağlıklı kitaplardan öğrenebiliyorum, e-kitaplar bana pek hitap etmiyor dikkatimi dağıtıyor.
İngilizceniz var ise; MS'in kendi sitesinde güzel bir kaynak var, çocuklar için bile ayrı bölüm var.
Babam bana 10-11 yaşımdayken Visual Basic 4 kitabıyla 5 öğretmişti, ben de o zaman hatırlıyorum, çabucak alışmıştım. Tabi basit şeylerdi, ama o yaşta bile anlayabileceğim basitlikteydi.

-> Yardım için

-> Visual Basic'i indirmek için

-> Adım Adım Visual Basic .NET

Son Düzenleme: Mustafa Akın ~ 17 Mayıs 2009 20:54
kırıcı07
17-05-2009, 20:53   |  #3  
OP Taze Üye
17 mesaj

ben böyle üst seviyeli değil de alt seviyeli 010001 gibi kodları öğrenmek istiyorum ama visual basice de bakacağım saol...

Mustafa Akın
17-05-2009, 20:56   |  #4  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj

010001 derken? Programlar 0101001 diye yazılmaz ki. Onlar kod değildir ayrıca. 01.. ler 8 hanelidir, ve 2 üzeri 8 yani 256 permütasyon demektir, onların her biri de, mesela sallıyorum 10100010 = a demektir. Mesela.

kırıcı07
17-05-2009, 21:01   |  #5  
OP Taze Üye
17 mesaj

ya bilmiyorum nasıl olduğunu ama direk makina dili öğrenmek istiyorum...

Mustafa Akın
17-05-2009, 21:10   |  #6  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj

Makine dili hakkında bir fikir edinmen için:

MasterOfCode
17-05-2009, 23:58   |  #7  
MasterOfCode avatarı
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 1
39 mesaj

Bosuna dil öğrenme

C ve C++ sonrada Java sonrada C# Bölece gider

Visual Basic ogrenirsen bir sonraki dilde sudan çıkmış balığa dönersin.

Son Düzenleme: MasterOfCode ~ 17 Mayıs 2009 23:58
_Neo_
18-05-2009, 00:11   |  #8  
_Neo_ avatarı
Yıllanmış Üye
806 mesaj
kırıcı07
ya bilmiyorum nasıl olduğunu ama direk makina dili öğrenmek istiyorum...
1.Makina dili öğrenemezsin onu baştan söyliyim makina değilsinGülümseme. Öyle 1010'lerle yazamasın ancak insanlık bilgisayarlara derdini anlatmak adına belirli diller geliştirmiş ve Alt  seviye dedğimiz diller makina diline çok yakın dillerdir.Örnek Assembly.Programlama dilleri yazdığınız bir programı belirli donanımlar ile makinanın(bilgisayar) anlayacağı dile çevirir.Bu dünyaya yeni adım atacak biriysen kendi düşüncem:Algoritma nedir,nasıldır onu kavramaya çalışmanız(göz gezdirip kendiniz örnekler yaratmanız),mantıksal matematiğe bakman(1 ve 1 = 1 ,1 ve 0 = 0....) vs.Daha sonra belirli bir zaman visual basic  yada C yanında diğer diller hakkında bilgi ve yorumları takip ederseniz.ilk gördüğünüz üzerine çalışma süresi bitene kadar hangi dile yönelme sorusunun cevabını yani  ben ne üretebilirim ve hangi dille sorusunu bulabilirsiniz bu bir değil bir kaç dil ve bir değil birkaç üreticeğiniz ürün  üzerine olabilir.
Bu şahsi düşüncemdir.Herkes aynısını düşünmeyebilir.
Bu dünyaya girmeden bir düşünmeni tavsiye ederimŞöyle Bu geçici bir heves mi? Yoksa sana huzur vericek bir iş mi?

İyi Akşamlar...

Son Düzenleme: _Neo_ ~ 18 Mayıs 2009 00:17
kırıcı07
18-05-2009, 13:29   |  #9  
OP Taze Üye
17 mesaj
_Neo_
1.Makina dili öğrenemezsin onu baştan söyliyim makina değilsinGülümseme. Öyle 1010'lerle yazamasın ancak insanlık bilgisayarlara derdini anlatmak adına belirli diller geliştirmiş ve Alt  seviye dedğimiz diller makina diline çok yakın dillerdir.Örnek Assembly.Programlama dilleri yazdığınız bir programı belirli donanımlar ile makinanın(bilgisayar) anlayacağı dile çevirir.Bu dünyaya yeni adım atacak biriysen kendi düşüncem:Algoritma nedir,nasıldır onu kavramaya çalışmanız(göz gezdirip kendiniz örnekler yaratmanız),mantıksal matematiğe bakman(1 ve 1 = 1 ,1 ve 0 = 0....) vs.Daha sonra belirli bir zaman visual basic  yada C yanında diğer diller hakkında bilgi ve yorumları takip ederseniz.ilk gördüğünüz üzerine çalışma süresi bitene kadar hangi dile yönelme sorusunun cevabını yani  ben ne üretebilirim ve hangi dille sorusunu bulabilirsiniz bu bir değil bir kaç dil ve bir değil birkaç üreticeğiniz ürün  üzerine olabilir.
Bu şahsi düşüncemdir.Herkes aynısını düşünmeyebilir.
Bu dünyaya girmeden bir düşünmeni tavsiye ederimŞöyle Bu geçici bir heves mi? Yoksa sana huzur vericek bir iş mi?

İyi Akşamlar...

Saol kardeşim beni aydınlattın. Algoritma ve benzeri şeyleri biraz biliyorum bir aralar flash player ile uğraşmışlığım var...