UAC'ü 1 seviye düşürdüğüm halde uyumluluktanda yönetici olarak çalıştırı işaretlediğim halde günde 10 defa çalıştırdığım programı 7 hala her seferinde "eminmisiniz?" diye soruyor
Hani UAC akıllanacaktı?
UAC'den kurtulmak istiyorsanız tam yetkili bir Administrator hesabı oluşturup onu kullanın. Başka türlü tamamen kapatılabiliyor mu bilmiyorum.
Bu word dosyasında Windows 7'de tam yetkili administrator hesabı oluşturma ve dns ayarlarını değiştirme anlatılıyor. PcMaKeR yazmıştı forumda. Ben yaptım, sorunsuz oluyor. Yalnız adımları dikkatli uygula.
Kullanıcı hesapklarında uac ayarlarını ayarlarsanız sormaz. Sanırım siz ayarlamamışsınız.
Kullanıcı hesapklarında uac ayarlarını ayarlarsanız sormaz. Sanırım siz ayarlamamışsınız.İşlem merkezinden Güvenlik altında UAC ayarlarına baktım. En altta hiçbir zaman uyarma yazıyor, arkadaşın dediği 1.'ye getirdim ayarını dediği şeyin o olduğunu düşünerek yukarıdaki cevabımı verdim.
win 7 de kursam vistayı da kursam ilk yapacagım şey uac yi kapatmaktır : )))
güvenlik size kalıyor tabi : )))
Aynen bilgisayarda virüs programlarının yakalayamadığı programlar cirit atmaya başlar tamamen kapatırsak.
Ayarladım zaten ben bir seviye düşürdüm, biraz daha düşürürsem tamamen kapanıyor.
UAC Kimlik denetimi şu işe yarıyor:
Eğer kullanıcı belirsiz bir dosyayı elle çalıştırırsa uyarıyor.
Ama eğer bir virus admin haklarına sahip olmayan bir kullanıcı hakkı ile çalışıyorsa uac uyarma gereği duymuyor ama virusude çalıştırmıyor.
UAC görünmüyor diye çalışmıyor diye bir anlam çıkarmak yanlıştır.
UAC Kimlik denetimi şu işe yarıyor:Ben kendime admin hakkı vermeyeceksem ne yapacam bilgisayarı :p
Eğer kullanıcı belirsiz bir dosyayı elle çalıştırırsa uyarıyor.Ama eğer bir virus admin haklarına sahip olmayan bir kullanıcı hakkı ile çalışıyorsa uac uyarma gereği duymuyor ama virusude çalıştırmıyor.
UAC görünmüyor diye çalışmıyor diye bir anlam çıkarmak yanlıştır.
Yok, düzgün kullanımla UAC ye gerek kalmıyor zaten.