maxtor 500 gb harici hard disk i neredeyse 1 yıldır kullanıyorum hiç 1 sorun yoktu ama dün pc ye bağladığımda harici hard diskin ışığı yanıyor kulağıma tuttuğumda içinden böle cd okurkenki gibi bir seste gelio ama bilgisayarda görünmüyor çıkarıp takınca sağ alta uyarı da gelmiyor. bilgisayar a sağ tıklayıp yönetten baktığımda da bilgisayarın kendi hard diskleri görünüyor ama harici hard disk görünmüyor. aletin düğmesi vs. hiç 1 şeyi yok sadece 1 ışık 2 tanede usb kablosu var kablolardan 1 inde data+power yazıo diğerinde sadece power yazıo iki kabloyu aynı anda takıp denedm yine olmuyor. başka 1 laptop ta daha denedim yine aynısı oluyor yaklaşık 350 gb veri vardı içinde bunu nası kurtarabilirim. 1 de harici hard diskten son 1 kaç gün içinde 1-2 film izledim o kadar.
harici hardisk in arkasında maxtor 500gb PN:9NX2DT-500
BİR DE SN:2HB20VMZ yazıyor hp dizüstü dv5işletim sistemi: windows 7 ultimatesistem özellikleri: intel core 2 duo p7350 2.0 ghz4gb ram320gb hard disknvida 9200diğer denediğim bilgisayarda hp dv6windows 7 home premiumintel i3 2.26 350m işlemci3gb ramnvida gt 230<