2 AY ÖNCE ALDIĞIM HARD DİSKİM (SEAGATE ST3500320AS
500 GB) İKİ HAFTA ÖNCE HİÇBİR OLUMSUZLUK YOKKEN BİLGİSAYARIM TARAFINDAN GÖRÜNMEMEYE BAŞLADI. BİRÇOK YÖNTEM DENEDİM, BİLGİSAYARCILARA GÖTÜRDÜM ,BİR TÜRLÜ BİLGİLERE ULAŞAMADIK. HARD DİSKİM GÖRÜNMÜYORDU .10 SENELİK TÜM BİLGİ BİRİKİMİM BİR ANDA GİTTİ.BU HARD DİSKİ DEPO OLARAK KULLANDIĞIMDAN YEDEĞİ DE YOKTU . NE OLUR BİR ÇARE !!!
Hard Disc Görünmüyor
aynı markabir harddisk almıştım 160gb.daha bilgisayarın ilk açılışında yanmıştı...neyseki aldığım mağaza(sanırım uğraşmak istemediler)değişim aptı...yanmış olabilir kokla acaip bi yanık kokusu geliyorsa innalillahi....
cevap yazdığınız için teşekkürler ancak benim hard diskim yanmadı hiçbir koku veya yanık emaresi göstermiyor.birçok bu işten iyi anlayan bilgisayarcılara götürdüm ancak bir sonuç alamadım .10 senelik tüm birikimlerim içindeydi hard diskte bir fiziksel hata veya sorun yok donanımsal olduğunu düşünüyorum .
cinary19, diskin takılıyken pc power düğmensine bastığında diskten hiç ses gelmiyor mu ? diskin led i yanmıyormu, yani diske power verdiğinde az da olsa bir disklerin dönme sesi gelmesi lazım, eğer bu varsa ve diskinde fiziksel bi sorun varsa bir çok disk programları var onlarla diskini fabrika çıkışı haline döndürebilirsin fakat mekanik sorunlar varsa ,o diski kullanamazsın .
hoca senın harddıskının sorunu da benle aynı.yanma degıl sorun seagate ın mallıgı yuzunden bunlar basımıza geldı.hatalı uretım bunlar.bı yontemı var bunu kurtarmanın.baska forumlarda anlatılmıs arastırmanı onerırım.bu hafta ıcı ben de uygulayacagım eger yapabılrısem burada ayrıntılı bı sekılde anlatmaya calısacagım
slm arkadaşlar bende birşey eklemek istedim Pc Format Attıkdan Sonra benim bilgisyararımda 250 seagate dik vardı bir ara bilgisayarımda diskin olmadıgını fark ettim yönetimsel araclardan diskyönetimine girdigimde diskimin saglam bölünmemiş oldugunu fark ettim ama Bilgisayarımda Diski Görmuyordu
az Dikkat edince Diskde Her hangi Bir Sürücü HArf Atanmadıgını Gordum VE Sürücü Yolu Harf degiştir diyerek olayı cozdüm
Eger partıon Bolümlemesi Yapamdı İseniz Diskiniz Orda ve verileri İçinde demektir
Diskinizin Saglama OLup olamadıgını Ogrenmek İçin en iyi yapacagınız Şey İse Diskinizin Markasına göre Web Sitesinden Sıfırlma VE Test Programını İndirerek Diskinizi Onara Bilirsiniz
Not :Diskinizden Ses gelmiyor ama diske partıon bolumlemesi ve windows yüklemesi yapamıyorsanız bu adımları Takip edin
1 Kesinlikle Web sitesinde Gerekli Yazılımları İndirip Fabrika Sıfırlama programını İndirniz Vede Hdd testa Tabi Tutun deneyein Calıştırdıgınız diskinizin ilk Olarak Mrb Kaydını Dogrulayın Vede Silin
2 Aşamada İse Low Level Formatla Kurtarmaya Calışınız
3 programda Size Hdd flas Rom . seri Nosunun Oldugu Kısmı Bİr kenara yazın çünkü
Diskinizin Anakart Epromunda Bozulama(yazılımsalhata OLumuş Olabilir ) Rom uzantılı dosyayı indirin
yukarada verdigim Tarifle Arızayı Bulup Gidere Bilirsiniz