merhaba. Benim sorunum hdd ile ilgili Seagate 500Gb 7200rpm sata 16MB st3500418as marka model hdd aldım(YENİ). Soru şu ; bilgisayarı açarken yada ufak tefek bir işlem yaparken hdd öyle vurma değilde, sanki disket sürücü disketten birşey okurken ses çıkarır ya cırtt cırtttt diye öyle birşey.Ama bu ses öyle rahatsız edici değil.Acaba Hdd sorunlumu yoksa normal midir? Sizden ricam yardımcı olmanız. Eğer bu bir sorun ise erkenden halletmeliyim. yoksa hdd dolar ve ileride sıkıntı olur...
Hard disk den hafif bir cızırtı gibi bir ses ????
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 27
2,297 mesaj
Benim de hdd'de buna benzer bir sorun vardı en sonunda bozuldu.Laptopta raid sistem varmış o yüzden diğer diski kullanıyorum.Ses çok rahatsız edici değilse okuma yazma yaparken biraz ses çıkması normal ama disk kafa atıyorsa ileride sorun yaşayabilirsin.
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
24 mesaj
bu ilerideki olacak sorunların habercisidir yeni aldıysan git geri verSes çok gelmiyor . sadece okuma yazma yaptığı anlarda tırr tırrr tır tırtırr gibi sesler ? şuanki başka marka disklerde böyle dahi olsa ses gelmeyen yok mu bu seagate de mi var bu sorun ????
normalde boyle sesler yapmaması
OP Yeni Üye
24 mesaj
Benim de hdd'de buna benzer bir sorun vardı en sonunda bozuldu.Laptopta raid sistem varmış o yüzden diğer diski kullanıyorum.Ses çok rahatsız edici değilse okuma yazma yaparken biraz ses çıkması normal ama disk kafa atıyorsa ileride sorun yaşayabilirsin.kardeş kafa atmıyor zannedersem çünkü kafa atsa kilitlenir kalır sistem falan öyle değilde tırr tırrr tırr gibi inceden ses geliyor. yeni Hard disk daha alalı 2 hafta olmadı ... fakat bilgisayarı ilk açtığım anda da o sesi veriyor yani normalde açılırken o şekilde hdd yi yoklamaması lazım galiba . Kafam allak bullak oldu sakın seagate disk almayın !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Taze Üye
9 mesaj
Harddiskten ses gelmesi diskin fiziksel kafa vurması anlamına gelir. Tavsiyem bir an önce diskinizin yedeğini alın yoksa çok kötü sonuçlar çıkabilir.
Taze Üye
1 mesaj
bende 1 hafta önce aldım 1tb lık hdd aynı ses benden de geliyor.İlk aldığım bozuldu kafa sıkıştı..Dedim 2. aldığımdan ses gelmez heralde garanti bana yenisini verdi aynı ses bu cihazdan da geliyor ben bir sorun yok diye düşünüyorum ama yine de tereddütteyim...
merhaba. Benim sorunum hdd ile ilgili Seagate 500Gb 7200rpm sata 16MB st3500418as marka model hdd aldım(YENİ). Soru şu ; bilgisayarı açarken yada ufak tefek bir işlem yaparken hdd öyle vurma değilde, sanki disket sürücü disketten birşey okurken ses çıkarır ya cırtt cırtttt diye öyle birşey.Ama bu ses öyle rahatsız edici değil.Acaba Hdd sorunlumu yoksa normal midir? Sizden ricam yardımcı olmanız. Eğer bu bir sorun ise erkenden halletmeliyim. yoksa hdd dolar ve ileride sıkıntı olur...
Yıllanmış Üye
178 mesaj
kardeş kafa atmıyor zannedersem çünkü kafa atsa kilitlenir kalır sistem falan öyle değilde tırr tırrr tırr gibi inceden ses geliyor. yeni Hard disk daha alalı 2 hafta olmadı ... fakat bilgisayarı ilk açtığım anda da o sesi veriyor yani normalde açılırken o şekilde hdd yi yoklamaması lazım galiba . Kafam allak bullak oldu sakın seagate disk almayın !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!bak ozaman hdd yi aldıgın yere götür muhtemelen garntiye gider benimki garantiye gitt 30 günde geldi ama yenisini verdiler seninkinide değiştiriler
OP Yeni Üye
24 mesaj
Yıllanmış Üye
677 mesaj
yaklaşık aynı hddyi 7 ay önce hepsiburada'dan aldım 3 veya 4 ay kullandım bahsettiğin sesten geliyordu fazla gitmeden kafa atmaya başladı daha garantiye gönderecem duruyor bir köşede.
Taze Üye
8 mesaj
disk yere düşme sonucu kafa yada okuyucusu zarar görmüş olabilirhttps://www.acilverikurtarma.com size yardımcı olur. Elektriksel sorunda olmuş olabilir.