merhaba yaklaşık 7-8 senedir 20gblik harddiskimi kullanıyorum ve artık uygun bir fiyata yeni bir harddisk alma zamanı gelmiştir diye düşünüyorum. anakartımın modeli ECS P4IBASD
forumda alışveriş sitesi söylemek serbest mi bilmiyorum ama eğer serbestse yardımlarınızı bekliyorum
bir de ben bu anakarta sata harddisk bağlayabilirmiyim?
bnm emektar IDE onun için soruyorum.
umarım sorularıma cvp bulurum şimdiden teşekkürler
Saygılar......
Harddik alacağım yardım lütfenn!!!
peki 2mb ile 8mb önbellek arasında hız farkı bariz oluyor mu?
yardımın için teşekkürler
Önbelleklerın buyuk olması herzaman daha ıyıdır. Tabıkı 2mb ile 8mb arasında hız farkı vardır. bunu sistemi kullanırken anlarsınız
sata harddisk almak istiyorsan.(zannediyorum pc biraz eski )bilgisayarının bileşenlerini yenilemen gerek.
ntguzelsata harddisk almak istiyorsan.(zannediyorum pc biraz eski )bilgisayarının bileşenlerini yenilemen gerek.
Katılıyorum. eğer değiştirmek istemezse asimilecinin önerdiği seagate olan hard diski alabilr.
size baya soru sordum ama marka olarak bi fark varmı sizce ses performans vs. gibi wd seagate samsung arasında
valla samsung daha popüler.bildiğim kadarıyla diğer markalara nazaran daha sessiz çalışıyor.
ntguzelvalla samsung daha popüler.bildiğim kadarıyla diğer markalara nazaran daha sessiz çalışıyor.
bence en iyi firma seagate. hard diskine 5 yıl garanti veriyor. diğerleri ise 3 yılla yetiniyor. 2.tercihim ise western digital, daha yeni 320gb lık aldım gayet memnunum.
sata sabit disk almak istiyorsan anakartını değiştirmen gerekiyor samsung ucuz vede sessiz
eger marka sıralaması yapmam gerekiyorsa
1.seagate
2.w.digital
3.samsung
samsung sesizdir ama arzaya daha meilli
seagate.kalitelidir ve fazla satıyor
w.digital de saglam markadır
örnegin
1 ay önceki fiyat tablosuyduki
160 gb seagate sata2 7200 2 CACHE 65 usd
160 gb samsung sata2 7200 8 CACHE 67 usd
acaba seagate markasınımı satıyor diyebilirsin ama son olarak bu üç marka da saglam markalardır
seçim senin
Hdd de marka Western Digitaldir(Wd)Biraz ısınır ama performansTabi senn oyle fazla seceneğin yok anakartına uygun hangisi olursa onu al.Bakarsın anakartın belli bir kapasiteden sonrasını tanımaz ona göre dene de al.
W.digitali şiddetle öneriyorum
Bu saatten sonra ucuz ve az maliyetli olmassın anlayışında olmamalısın. En az 300 GB tan az almamalısın.
Marka sıralması bence
1.W.Digital
2.Seagae
3.Samsung
Valla ben üçünü de kullandım.Ve marka sıralaması yapmak istiyorum(herkes gibi):
1.Seagate(+Maxtor)
2.Samsung ve Western Digital
Şu anda hem WD, hem de Seagate kullanıyorum ama Seagate daha iyi.Samsung ile WD da birbirine çok yakın bence.
Seagate kalitede 1 numara. Gözün kapalı alabilirsin. Dünyada kapasite liderliği yapan ve tarihi en eski firmalardandır.
Samsung kalite/performasn/sessizlik/düşük ısı oranları konusunda uygun fiyatlı diskler üretiyor. Ancak bazı samsung disklerde arızalar çıkabiliyor. Tabi 2-3 yıl süreli bir garanti var. Bu süre içerisinde çıkarsa zaten otomatik olarak değişiliyor. O süre içerisinde arıza çıkmazsa zaten bir daha kolay kolay çıkmaz.
Wester Digital adını 10000rpm lik diskleri ile duyurdu. Gerçektende hız canavarları. Ancak sessizlik, dayanıklılık ve ısınma konusunda kötüler.
Tavsiyem, 160GB ya da 250GB arasında bir kapasiteyi seçmen. Daha düşük almamalısın. Ama şimdilik idare etsin, ilerde sistemi yenilerim sata disk alırım diyorsan o başka.
Tampon bellek elbette önemli. Şimdi 16MB lıklar populerleşiyor.
KorsanNetTeamSeagate kalitede 1 numara. Gözün kapalı
samsung ve seagate benim önerim.
KorsanNetTeamSeagate kalitede 1 numara. Gözün kapalı alabilirsin. Dünyada kapasite liderliği yapan ve tarihi en eski firmalardandır.Samsung kalite/performasn/sessizlik/düşük ısı oranları konusunda uygun fiyatlı diskler üretiyor. Ancak bazı samsung disklerde arızalar çıkabiliyor. Tabi 2-3 yıl süreli bir garanti var. Bu süre içerisinde çıkarsa zaten otomatik olarak değişiliyor. O süre içerisinde arıza çıkmazsa zaten bir daha kolay kolay çıkmaz.
Wester Digital adını 10000rpm lik diskleri ile duyurdu. Gerçektende hız canavarları. Ancak sessizlik, dayanıklılık ve ısınma konusunda kötüler.
Tavsiyem, 160GB ya da 250GB arasında bir kapasiteyi seçmen. Daha düşük almamalısın. Ama şimdilik idare etsin, ilerde sistemi yenilerim sata disk alırım diyorsan o başka.
Tampon bellek elbette önemli. Şimdi 16MB lıklar populerleşiyor.
çoğu kısmına katılıyorum ama benim bildiğim şuan en eski HDD üreticisi Western digital dir...
Bende su anda seagate ve WD.var.Seagate kafamı ütülüyo, WD'de ses yok...
ben de 2 tane var sende yine bitane. ya ses yapıyo ama saglam marka:):):):):)
bende western digital var. ya çok sessiz yada fan sesinden hiç onu duymuyorum.