benim harddiskte şöyle bi sorunum var. ben düne kadar hiç format atmamıştım pcye. pc bir senelik.hp marka laptopların harddiskleri bildiğim kadarıyla fabrika çıkışlı 4 birincil bölüme ayrılmış durumda. fakat benim dosyalarımı tutmam gereken bir mantıksal bölüme ihtiyacım var. naptıysam hangi programı denediysem win 7 harddiskin bir bölüüm daha açmasına izin vermedi. dosyalarımı başka bi harddiske kopyalayım. recovery diski üzerinden format attım. ama yine problem çıktı. format bitikten sonra bilgisayarıma girdim. pc kendi kafasına göre 75 gb c diske koymuş geriye kalan disk alanını ayrılmamış alan olarak atmış o ayrılmamış alanı naptıysam diske çeviremedim çünkü yine sistem onaylamadı. recovery disk , hp_tools diski ve system diski bulunuyo.. system diskine ve c diske dokunmuyorum. recovery diskinide ileriki zamanlarda tekrar format için kulanmam lazım bu yuzden po diski silip yerine başka disk kurmak istemiyorum. hp_toolstada bildiğim kadarıyla pcnin driverları bulunuyo sistem araçları bulunuyo bu yüzden onada dokunamyıorum. lütfen yardım edin başka bi disk oluşturmam lazım dosyalrımı tutmam gereken bir d diske ihtiyacım var.
Harddisk bölümleme sorunu
yönetici hakkına sahip değilsindir. o yüzden izin vermeyebilir. kullanıcı hesaplarından yönetici olup olmadığına bak, eğer yönetici ise yine kullanıcı hesaplarından kullanıcı hesabı denetimini kapat. eğer yine olmaz ise verdiği hatanın fotosunu gönder.
yönetici haklarıyla hiçbir alakası yok. zaten yönet bölümüne girdiysen zaten yönetici haklarıyla girimişsindir. yinede teşşkürler
onun altındaki derken neyi kastettiğinizi anlamadım kardeşim. yani disk o'ın altında cdrom var naptıgını anlamış değilim?
Laptoplarda bu sorun basagritiyor.Uefi bios varsa kapatman gerekir kapanmiyorsa xp de dahil hicbirsey silmiyor.Ancak laptopdaki hdd yi cikartip baskabir yere ornegin harici disk yada farkli laptopda formatlanabiliyor.Biosdan bazi ayarlari kapat xp ile formatla.
onun altındaki derken neyi kastettiğinizi anlamadım kardeşim. yani disk o'ın altında cdrom var naptıgını anlamış değilim?O dediğimesağ tıkla özelliklerden Yazdığım yer etkin ise o etkin olanın biraltındakiniseçmen lazım(Şuan benim win sürümü win8 olduğundan win7 için tam ney yazdığını hatırlamıyorum ondan bir altı diyorum )çünkü bende GPT yazıyor Win7de hatırladığım başka bişeydi.
Laptoplarda bu sorun basagritiyor.Uefi bios varsa kapatman gerekir kapanmiyorsa xp de dahil hicbirsey silmiyor.Ancak laptopdaki hdd yi cikartip baskabir yere ornegin harici disk yada farkli laptopda formatlanabiliyor.Biosdan bazi ayarlari kapat xp ile formatla.şöyle basit basit fikirler vermeyi bırakın lütfen ya.. akıl edemiyomuyuz xp atmayı. demekki win7 kullanmak zorundayızda bu baş ağrıtıcı problemin çözümünü bulmaya çalışıyorz
kardeş disk 0'ın üstünü sağ tıkladıgında çevrımdışı sekmesi var özellikler sekmesi var bide yardım sekmesi var. bence siz başka bişeyle karıştırıyorusunuz. hem dinamik diskler etkinse diye bi tabir win7 yok diye biliyrum nerdden çıkardıysanız anlamadım. sonuçta win7 dinamk diskleri desteklemiyor diye uyarı çıkıyor bunu fotograftanda rahat bi şekilde görebilrsiniz.O dediğimesağ tıkla özelliklerden Yazdığım yer etkin ise o etkin olanın biraltındakiniseçmen lazım(Şuan benim win sürümü win8 olduğundan win7 için tam ney yazdığını hatırlamıyorum ondan bir altı diyorum )çünkü bende GPT yazıyor Win7de hatırladığım başka bişeydi.
Gördüğün gibi Dinamik diske dönüştür var Sende yani win7de hatırladığım diyorum başka türlüşey yazıyor Desteklemiyor diye bişey yazmadım yazdıklarımı iyi okuyun.Başka bişeyle karıştırılacak dediğiniz nedir.Ben disk ileilgili yazıyorum başka bişey gibi mi duruyor(Disk yönetiminde oyun konuşulcak hali yok).Dediğim yerde gördüğün gibi Dinamik diske dönüştür diye bir yer sizin söylemenize göre kapalı o yerler."EaseUS Partition Master Professional Edition Full" bulabilirsen indirip ayarlayabilrisin ama free olan sürümü ilede bir dene ilk olarak "EaseUS Partition Master Home Edition"