Harddisk bölümlendirme

mertsaygi
31-05-2008, 20:43   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
63 mesaj

İyi akşamlar ben birkaç saat önce Hp pavilion dv6755 aldım hardiskim C: sürücüsü olarak geldi ben 140 gb lik c sürücümü 100 ve 40 gb olarak bölmelendirmek istiyorum nasıl yapabilirim partition magic 8.0 indirdim ama kullanamadım

Banned
31-05-2008, 21:16   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Aman Sakının!
  Sisteminizin kendi disk blümleme ve recovery özelliği vardır. Kullanacağınız başka yazılımlardan daha kolay ve olumlu sonuçlar alırsınız.

a.)Bilgisayarınızda bir recovery bölümü vardır.
b.) Bilgisayarınızda HP pc-help tools bölümü vardır.Bölümü açmak için başlat tüm programlar HP pc-help tools u seçneniz yeterli.Bu bölümde sürücü-yazılım yükleme recevery dvd oluşturma  ve kurtarama araçları cd si oluşturma seçenekleri vardır.Sizin için önemli olan a.) recovery dvd yi mutlaka oluşturun b.) Kurtarma araçları cd sini mutlaka oluşturun.

Oluşturduğunuz kurtarma araçları cd si ile sistemi başlatıp seçeneklerden yeni bölüm oluşturmayı seçip oluştrmak istediğinizi bölümün boyutunu belirleyip oluştur seçeneğini tıklayın. Bir kaç dakikada hdd bölünüp size yeni bölüm oluşturulacaktır.Yalnız dikkat sisteminizda komple sistem kurtarması yapmadığınız sürece bu yöntemle yalnızca bir bölüm oluşturabilirsiniz. Bu nedenle üçüncü bir bölüm daha oluşturmak istiyorsanız oluşturacağınız bölüm için maksimum ayırmak istediğiniz alanı ayırıp gerekirse işlemden sonara disk yönetiminden bu alanı biçimlendirip üçüncü bölümü manuel oluşturun.