HARDDİSK BULUNAMIYOR

HPQ-User
11-06-2008, 14:23   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

KORAY sormuş:
BİLGİSAYARIM AÇILMIYOR.WİNDOWS AÇILIYOR MAVİ EKRANI GELİYOR VE DONUYOR.FORMAT ATMAYI DENEDİM AMA SABİT DİSK BULUNAMIYOR DİYE UYARI VERİYOR.BİLGİSAYARIMI AÇAMIYOR VE FORMAT ATAMIYORUM...

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
SAMSUNG 40 GB HARDDİSK
PENTIUM 4

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.8) Gecko/20051111 Firefox/1.5

Batıkan Doğan
11-06-2008, 14:26   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,366 mesaj

Arkadaşım öncelikle çıkan mavi ekranın hata kodunu internette aratırsan veya buraya yazarsan sonuca ulaşabilirsin. Sabit diskin bulunamaması soununa gelince BIOS'a girip SATA ilgili seçenekleri Disable yani IDE konumuna getirmeyi dene. Yada Anakartının yanında gelen CD'de Sata sabit diskleri tanıtmak için bir disket hazırlayabilirsin. Bu disketle XP'yi kurarken F6 tuşuna basarak sabit diskini tanıtabilirsin. Veya İnternette aratırsan nLite adlı yazılımla Sata sürücülerinin XP CD'si içine entegre edebilirsin. Böylece BIOS ayarlarına ve Sata sürücülerinin bulunduğu diskete ihtiyacın kalmaz. Gülümseme

Son Düzenleme: Batıkan Doğan ~ 11 Haziran 2008 14:29
avhakan
11-06-2008, 14:34   |  #3  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
27 mesaj
BatıkanDoğan
Arkadaşım öncelikle çıkan mavi ekranın hata kodunu internette aratırsan veya buraya yazarsan sonuca ulaşabilirsin. Sabit diskin bulunamaması soununa gelince BIOS'a girip SATA ilgili seçenekleri Disable yani IDE konumuna getirmeyi dene. Yada Anakartının yanında gelen CD'de Sata sabit diskleri tanıtmak için bir disket hazırlayabilirsin. Bu disketle XP'yi kurarken F6 tuşuna basarak sabit diskini tanıtabilirsin. Veya İnternette aratırsan nLite adlı yazılımla Sata sürücülerinin XP CD'si içine entegre edebilirsin. Böylece BIOS ayarlarına ve Sata sürücülerinin bulunduğu diskete ihtiyacın kalmaz. Gülümseme
Ya evet xp'de sata sürücülerin görülmesi sorunu galiba sık karşılaşılan bir durum aynı şey vista'da da var mı merak ettim şimdi Emin değil

Batıkan Doğan
11-06-2008, 14:41   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,366 mesaj
avhakan
Ya evet xp'de sata sürücülerin görülmesi sorunu galiba sık karşılaşılan bir durum aynı şey vista'da da var mı merak ettim şimdi Emin değil
Hayır yok Vista tüm SATA sabit diskleri tanıyabiliyor. Gülümseme

Scorpitx
17-06-2008, 19:48   |  #5  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Ama pardon benim harddisk sata değilmiş...