Harddisk garanti sorunu

HPQ-User
08-10-2009, 07:07   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

Afumetsu sormuş:
Vaan bilgisayardan 6 ay önce aldığım seagate 1.5 tb lik harddiskim den sesler gelmeye başladı ve garantiye vermeyi düşünüyorum. içindeki bilgiler ulaşılabilir durumda yani kopyalanabilir. acaba garantiye verdiğim zaman içindekileri silerler mi yoksa tamir edip yada değiştirip verileri yenisine mi atarlar :S

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
Seagate 1.5 TB external Harddisk

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US) AppleWebKit/532.0 (KHTML, like Gecko) Chrome/3.0.195.24 Safari/532.0

MBTGROUP
08-10-2009, 12:14   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,727 mesaj

Güvendiğiniz servisse kopyalama sorunu olmaz, yalnız yeni hdd takılınca format gerekir,  hdd değişimi olucaksa eski hdd kin  içindekiler kurtarılıp yeni hdd  yükleme şansını anca servis söyler,eski hdd teki  soruna bağlı.Kurtarılacak durum olursa elbetteki yenisine yüklerler.Sizin talimatınızla tabi.

Afumetsu
08-10-2009, 16:57   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj

önemli olan içindeki arşivimdi sanırım ufak bir hdd alıp bunu da değiştirtmek en iyisi :S neden böyle oldu anlamadım harddisk i yerinden kıpırdatmadım bile aldığım günden beri aynı yerinde duruyor :S sanırım fabrika hatası :S gizli veya şifreli dosyamda yok... tek umudum garantiden yeni verilecek hdd ye eskisinin içindekileri atmalarıydı ama o kadar uğraşırlarsa imkansız gibi :S

OSMAN BAĞÇEVAN
09-10-2009, 11:26   |  #4  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

sizin dediğiniz en iyisi yeni küçük hdd alma fikri , en kötüsü olmasın ?
ona da bi para vereceksiniz..

size önerim servise götürmeden önce
hdd nizi taratın..nis yada kis ile taratın..tarattıktan sonra ise ''Bilgisayarım'' ın için de ki Hdd nizi seçip , Özellikler inden Araçlar a tıklayın..ilk önce Disk Birleştirin ve sonrada onun üstünde ki Şimdi denetle... ye tıklayın, açılan pencere de ki iki kutucuğu da işaretleyip Başlat a tıklayın..bunları yaptıktan sonra sesin gelip gelmediğini gözlemleyin..

ses halen devam ederse servise götürmekten başka çare yok..servise götürdüğünü zaman dosyalarınızın önemli olduğunu ve silinmemesini söleyin..bu da bir nevi tüketici hakkı..1,5 senenin birikimiz var orada , onların hatasından dolayı 1,5 senelik emeği silmek sizin değil onların suçu !

Son Düzenleme: OSMAN BAĞÇEVAN ~ 09 Ekim 2009 11:27