harddisk-işletim sistemi yükleme hatası

karabasan555
07-02-2011, 17:54   |  #1  
karabasan555 avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
40 mesaj

120 gb ve 500 gb olan 2 tane dahili harddiske sahibim. birkaç elektrik kesintisine maruz kaldım. 500 gb olan son zamanlarda tık tık şeklinde bazen ses çıkarıyordu. ayrıca 500 gb olana indirdiğim rar dosyaları açılmıyordu. oysa 120 gb olana indirirsem açılıyordu. bende bunun üzerine format atmaya karar verdim. 500 gb da olan bütün önemli verilerimi bir harici harddiske attım. sadece bir video dosyası atılamadı. o video dosyası açılmıyordu ve ona tıklayınca tık tık şeklinde ses geliyordu. bende bu video dosyasının silinmesini göze alıp formata başladım..500 gb olanı 4 parçaya ayırdım,işletim sistemini de 120 gb olana kuracaktım ama 500 gb olan format sırasında yarım saat beklememe rağmen  % de 0 da kaldı ve biçimlenmedi. bende 500 gb olanı iptal edip format sonrası pc de biçimlendiririm düşüncesiyle 120 gb olana windowsu kurdum. daha sonra 500 gb olanı taktığımda işletim sistemi yükleme hatası aldım ve dolayısıyla pc açılmıyor. boot ayarlarında her iki hardiskte görülüyor ama pc açılmıyor. 500 gb olanın kablolarını çıkarıp iptal edersem açılıyor. bu 500 gb olan harddisk 3 seneliktir. 120 gb olan 6 seneliktir. ikiside samsung. 500 gb olan ın tedavisi varmı yoksa çöpemi gitmeli..

Son Düzenleme: karabasan555 ~ 07 Şubat 2011 18:00
enestalha
07-02-2011, 19:26   |  #2  
enestalha avatarı
Yıllanmış Üye
198 mesaj

iki harddisk te bağlı iken bios ayarlarına gir ve 120 gb lık olan harddiski birinci sıraya al.
pc açılırken önce 500 gb olan harddiski görüyor. orda da işletim sistemi olmadığı için takılıp kalıyor.
120 gb lık olan hard diski 1 sıraya getirirsen problemin çözülür.
daha sonra 500 gb lık olana format atar(?)sın. ( büyük bir ihtimalle 500 gb olanda arıza var. kurulumda format atamamanın sebebi bence bu.

karabasan555
07-02-2011, 20:26   |  #3  
karabasan555 avatarı
OP Yeni Üye
40 mesaj

dediğini yaptım ve açıldı gerçekten teşekkürler bunun için. yanlız şimdi 4 parçada görülüyor F,G,H,I şeklinde. G,H,I da biçimlendirmede sorun yok ama F de tık tık sesi geliyor ve biçimlenmiyor bende hızlı biçimlendirme yaptım ama eminim orda bir sıkıntı var ve benim rarlı dosyalar yine açılmıcak acaba bu sorunu nasıl düzeltebilirim. bad sector falan diyorlar bu olabilirmi.

enestalha
07-02-2011, 21:10   |  #4  
enestalha avatarı
Yıllanmış Üye
198 mesaj

Format sonrası tekrar deneyerek göre bilirsin. sıkıştırılmış dosyaları açıp açmadığını.
hard disk te hata olup olmadığını bir takım yazılımlarla test edebilirsin.
mesela sürücünün üzerine gelip sol tık  özellikler kısmında check disk  veya  şimdi denetle çalıştırırsan problem olup olmadığı  konusunda fikir sahibi olursun.

enestalha
07-02-2011, 21:12   |  #5  
enestalha avatarı
Yıllanmış Üye
198 mesaj

Format sonrası tekrar deneyerek göre bilirsin. sıkıştırılmış dosyaları açıp açmadığını.
hard disk te hata olup olmadığını bir takım yazılımlarla test edebilirsin.
mesela sürücünün üzerine gelip sol tık  özellikler kısmında check disk  veya  şimdi denetle çalıştırırsan problem olup olmadığı  konusunda fikir sahibi olursun.