Merhaba;
Arkadaşlar 5-6 yıldır aynı bilgisayarı kullanıyorum ve bugüne kadar tek bir parça sorunum olmamıştı.. Arada formatladığım oluyordu tabi doğal olarak..
Geçenlerde bilgisayara yeni parçalar ekledik bilgisayardan anlayan halamın oğluyla.. Ram ve ekran kartını iki katına çıkardık.. Bir kaç gün sonra bilgisayarımdan sadece açılırken garip bir ses gelmeye başladı.. Fan sesi gibiydi ama çok daha ağırdı .. Bilgisayar açılırken geliyor bir kaç dakika sonra gidiyordu.. Şüphelendim tabi ama bir şey yapamadım.. Yine bundan bir kaç gün sonra bilgisayarı bir açtım o bildiğimiz ''MAVİ EKRAN'' !!.. Halamın oğlu geldi ve bunun harddisk sorunu olduğunu söyledi.. İşletim sistemiyle ilgili bir şeyler yazıyor ve son yaptığım yazılım değişiklikleri nedeniyle bu ekran gelmiş olabileceği yazıyordu.. Güvenli moddan girmeyi denedim olmadı hiç bir türlü açamadım bilgisayarı çareyi formatta buldum .. Boot oluşturdum; harddisk biçimlendirmeye geldim.. 80 GB Samsung marka bir harddiskim var.. Normalde bilirsiniz NTFSS şeklinde biçimlendirilir.. Bu çeit biçimlendirmede iki çeşit oluyor ; biri hıuzlı, biri yavaş .. Yavaşı denedim sıraya koysun adam gibi iş yapsın diye; %8'den sonrasına gidemedim, tıkandı.. Res çekip hızlıyı denedim oda olmadı ve ''Sanal diskiniz hasarlı olabilir'' diye bir yazı çıktı.. Bu arada bunları bir kaç kez değil bütün gün boyunca denedim .. Tam kur dosyaları kopyalarken bir yerde tıkanıyor ve harddiskten ''TIK'' diye bir ses geliyordu .. Dosya kopyalama ne zaman dursa hep o aynı ses harddiskten geliyordu .. ''TIK'' .. Harddisk üzerine yazılırken önde kırmızı ışık yanar.. Oda sönüyordu haliyle .. Bende yeniden res çektim ve bu sefer harddiskin çok küçük bir bölümünü FAT dosyası şeklinde biçimlendirdim.. ( 80 GB'ta 3 GB :D:D ) Bu sefer hiç bir sorun çıkmadı ve Windows kuruldu, bilgisayar açıldı ama harddisk 3 GB .. Sonra kalan 77 GB ıda FAT olarak D: sürücüsü olarak biçimlendirdim .. Sadece 3 saniyede biçimlendirdi :) Sorun halledildi diye düşündüm ama olmamış :) Bazen bir şey indirmeye kalkıyorum .. Yine o ses.. ''TIK'' .. Ve indirme duruyor .. Yada internet sitesinde bir şeyler yazıyorum , geziniyorum yine ''TIK'' .. Ve bilgisayar bir müddet donuyor.. C:'den D:' ye 20 mb dosya taşıyacağım 30 dakikada kopyalıyor :):) Yani sanırsam harddisk bozulmuş .. Ve şuan size anlattığım bilgisayardan yazıyorum :):) Çok uzun bi hikaye oldu kabul ama sorularım var şimdi ..
1 - Sorun harddiskte diyebilirmiyiz?
2 - Durup duruken nasıl harddisk bozulur?
3 - ''TIK'' sesi ve ışığın sönmesi harddiskin bozulduğunumu gösteriyor?
4 - Bu şekilde bilgisayarın çökmesine 1-2 gün var diyebilirmiyiz?
5 - 80 GB Harddisk fiyatı ne kadardır ?
TEŞEKKÜR EDERİM :) Hepsini okuduğunuzu sanmıyorum ama :)