Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar.
Hem kendi derdime deva olup, hem benden sonra aynı sorunu yaşayabilecek arkadaşlara yardım olarak bu konuyu açıyorum.
Geçen gün laptop yine mavi ekran verdi, tekrar açtığımda ise sürekli (windows yazısından sonra) mavi ekran verip kendini yeniden başlatıyordu.
İlk olarak güvenli modda açmayı denedim, aynı şekilde yeniden başlatıyordu.
Başlangıç onarma'yı açmaya çalıştım, siyah ekran ve imleçte kalıyor, kurtarma seçenekleri çıkmıyordu.
Sorunun RAM'lerde olmadığını anlayınca Hard Disk'i (Toshiba marka 750 GB) çıkartıp başka pc ye bağladım.
Korktuğum başıma geldi, içinde 681.53 GB ve hayati önem arz eden verilerimin de olduğu harddisk arızalanmıştı.
1-) Cihaz Harddiski kullanılan ve boş alan 0 bytes olarak görüyordu, tahmin ettiğiniz üzere tıklayınca biçimlendirme istiyordu. Elbette verilerimi komple kaybetmemek için biçimlendirmedim.
2-) HDTune programı ile "Error Scan" yaptım, sonuç nerdeyse bad sector olmadığı.
3-) HDTune programının "Health" yani SMART raporunda "Warning" yazan tek yer Current Pendik Sector idi.
4-) R-Studio programı (full) ile "Detailed Scan" yaptım ve kurtarılan dosyalardan oluşan Recognized1 bölümü "FAT12" olarak çıktı.
5-) Recognized1'e girdiğim zaman gelen görüntü şu şekilde:
6-) Recognized1'in Extra Found Files-> Graphics,Picture -> Graphics Picture -> JPEG Image bölümüne girdiğimde gelen görüntü şu şekilde:
SORUNLAR:
1. Sorun: 4. aşamadaki fotoğrafta FAT12 olması normal midir? Ben NTFS bekliyordum.
2. Sorun: 4. aşamadaki fotoğrafta HarddiskVolume6 yazan HDDRECOVERY kısmını da scanlamalı mıyım? Scanlarsam ne işe yarar?
3. Sorun: HDD'yi biçimlendirirsem veya ne yaparsam kullanmaya devam edebilirim? Kullanma ihtimalim var mı?
4. Sorun: Gelelim asıl sorunuma, kurtardığım verileri Recognized1'in içindeki "Root" bölümünde klasörler halinde bulmam gerekirken Extra Found Files içinde buldum. Dosya isimlerini, tarihlerini, kısacası dosyaların kimliğini hatta mümkünse klasörlerimle beraber kurtaramaz mıyım? Yoksa 681GB verinin çoğunun teker teker hepsini açıp kapatıp isimlendirip üstünden geçmem gerekecek, ki belki de günlerimi alacak.
Ayrıca sabah 1TB Western Digital harici harddisk alıp Recognized1 bölümünü komple yedekleyeceğim.
Lazım olan bir şey varsa fotoğrafıyla konuya ekleyebilirim.
Sorunla karşılaştıkça edit çekerim arkadaşlar, gerçekten çok ihtiyacım var, teşekkürler.