Merhaba arkadaşlar bundan 3,5 - 4 yıl önce 80 gb lık segate harddiskim yanmıştı. Bende yine 80 gb lık segate ikinci el harddisk aldım. Fakat o harddiski aldıktan sonra asus masaüstü bilgisayarım ara ara harddiski görmemeye başladı. Sata kablosunu çıkarıp takınca sorun düzeliyordu. Ben sorunu harddiskin eski olmasına bağladım. Fakat daha sonra akdığım segate 500 gb lık sıfır harddiskimde de sorun devam etti.
Benim merak ettiğim acaba anakartımda hata mı var? Yoksa başka bir yerdemi sorun var?
[DONANIM] HARDDİSK veya ANAKARTIMDA SORUN MU VAR???
Hdd ile anakart arasındaki kabloda sorun olabilir başka bir kablo ile deneyebilirsin..
Yine devam ederse anakartında sorun vardır..
Benım sorum pc'in ram yuvası ddr2 benım ekran kartım dahili 128 mb ve ayrıyetet pcı-ex ben ekrn kartı almayıdusunuyorum.
Örenmek ıstedıgım her model ekran kartı desteklermı ve benn ddr3 ve ddr4 ekran kartı alıp taksam sorunsuz calısırmı ...
Anakart üzerindeki slotun ne ise (ISA > PCI > AGP > AMR)(x8 - x16 - x32) ona uygun olması kâfi,
yeni nesil ekran kartları kendinden işlmecili olduklarından DDR3 olmuş 4 olmuş bişey farketmez marka da önemli değildir.
Slotları birbirinden ayırmaya gelince;
Slotlar birbirlerinden farklı ve standart renklere sahiptir (renkler standart dışına çıkıyor olabilir :( ). AGP ve AMR slotlar kahverengi, PCI slotlar beyaz, ISA slotlar ise siyah renktedirler.
Başka bir şekilde anakartta ekran kartı slotunun hemen yanında türünü görebilirsin.